Graag nodigen wij jullie uit voor de informatieavond betreffende de uitwerking van de samenwerking seniorenafdeling van v.v. Mariënveld en KSH voor het komende seizoen 2019-2020.

Tijd:                    20.00 uur, inloop vanaf 19.45 uur

Er is door de verenigingen veel werk verricht op het voetbal- en organisatorisch gebied, met dank voor alle betrokken leden die hier hun bijdragen aan hebben geleverd.

We zijn er nog niet helemaal, maar de voortekenen zijn goed en de steun die we mogen ontvangen vanuit de verenigingen is groot.
Op deze avond zullen wij presenteren waar we nu staan, wat nog te doen is en waar we nog hulp en ondersteuning nodig hebben.

We hopen op een hoge opkomst en positieve sfeer, zodat we met vertrouwen de samenwerking aan kunnen gaan.

Met vriendelijke sportgroet,

Bestuur SSA HMC’17

Afgelopen zondag speelde KSH haar laatste officiële thuiswedstrijd onder de vlag van KSH. Volgend jaar zal het samenwerkende teams worden met VV Mariënveld onder de noemer HMC’17. Met een strak veldje en een zonnetje, waren het prima omstandigheden om de wedstrijd te beginnen. Aan Harreveldse zijde ontbraken echter een aantal spelers, waardoor Max Ten Have, normaliter speler van 2e, vandaag zijn basis debuut mocht maken op linksbuiten. In de eerste helft kwam KSH niet goed aan het voetballen. Veelal op het middenveld hielden de gasten uit Ulft een mannetje over, waardoor ze veel aanvallen konden opzetten. Het bleef echter voornamelijk bij het opzetten van deze aanvallen, want de meeste aanvallen werden in de kiem gesmoord. Aan andere zijde kreeg KSH een paar kleine mogelijkheden, maar hier bleef het dan ook bij. Kort voor rust kon de linkermiddenvelder van Ulftse Boys doorstomen richting het Harreveldse doel, op weg naar het doel werd hij echter van zijn sokken gelopen door Tom Tankink. De scheidsrechter wees vervolgens resoluut naar de penaltystip. Het buitenkansje werd door de linkshalf verzilverd en zo keek KSH op slag van rust tegen een dik verdiende 0-1 achterstand aan.

Na rust kwam er een gretiger en scherper KSH uit de kleedkamers. Stan te Brake kwam inmiddels in het veld voor Max ten Have. Met Stan op het middenveld kreeg KSH weer grip op de wedstrijd. Door het invallen van Stan schoof Davey Wopereis door naar de voorhoede. Met 48 minuten spelen stond het al direct 1-1. Een voorzet belandde via Willem Tankink voor de voeten van Niek Ten Have. Niek schoot vervolgens onberispelijk binnen. Het was in de tweede helft vooral eenrichtingsverkeer en bracht met 60 minuten ook al de eindstand op het bord. Een solo van Davey Wopereis belandde met enig fortuin voor de voeten van Jeroen Kampshof die het leer in de hoeken plaatste. In het vervolg kreeg KSH nog een aantal prima mogelijkheden via Jeroen (naast vanaf 11 meter), Niek (van de lijn gehaald) en Davey (buitenkant paal), om de score uit te bouwen. Het bleef echter bij 2-1. KSH is met deze overwinning zeker van de 6e plaats. Volgende week staat de laatste wedstrijd uit bij AD’69 op het programma.  Als men daar weet te winnen kan KSH ook nog 5e worden.

Na het eindsignaal werd er flink wat vuurwerk de lucht in geknald en werd er samen met alle aanwezig supporters waaronder een groot aantal oud KSH spelers gezellig na gezeten.

Aan alle spelers, begeleiders, vrijwilligers en supporters van KSH

Aanstaande zondag speelt KSH1 haar allerlaatste thuiswedstrijd in de vertrouwde groene shirts. Vanaf volgend jaar gaan we samen met VV Marienvelde verder onder de vlag van HMC'17. Deze wedstrijd tegen Ulftse Boys start om 14.00 uur.

Namens het bestuur willen we iedereen uitnodigen om deze historische wedstrijd bij te wonen!
Na de wedstrijd zal er gezorgd worden voor een hapje en drankje.

Bestuur KSH voetbal

Na een zwaarbevochten wedstrijd op de donderdag avond moesten de mannen van KSH naar Braamt. KSH begon goed aan de wedstrijd die zorgde voor meerdere combinaties naar voren die tot grote kansen leidde. Stan te Brake die bekend staat om zijn verre inworpen legde hem pan klaar op het hoofd van Tom Tankink die verlengde de bal voor de goal naar Niek ten Have die helaas hard over het doel schoot. Jordy Berentsen onderschepte de bal in de voorhoede die het leer perfect bij Jeroen Kampshof in de schoenen gaf die alleen tegenover de keeper stond met 2 verdedigers in de rug die hem ondersteboven schopten, dit leidde tot een penalty in de 20ste minuut. Niek ten Have legde de bal op de stip en wist de doelman op het verkeerde been te zetten en mocht de bal uit zijn netje vissen. (0-1). Nog geen 5 minuten later werd de gelijkmaker uit een vrije trap binnen getikt bij 2e paal.(1-1). KSH liet zich niet van de wijs brengen en pakte het spel weer goed op. Door stevig doorjagen op de verdediging kwam de bal uit kluts in de voeten van Niek ten Have en hij wist de bal via de binnenkant paal binnen te schuiven. Het scherpe KSH was in de 2de helft ver te zoeken en was overal een stapje te laat. KSH wist zijn spel niet meer te maken en stond met de rug tegen de muur. Zeddam creëerde veel kansen die ze niet wisten te verzilveren tot de 84ste minuut. Door zwak uitverdedigend werk kwam de opstomende rechtsback van Zeddam in de positie de bal strak voor te geven en werd bal binnen geschoven.(2-2). Het tegenvallende KSH probeerde aan het eind in de 2de helft 1 punt mee te nemen, maar deze werd door een onterechte gegeven corner niet goed weggewerkt en binnen gekopt. 2-3. Het moe gestreden KSH werd met de staart tussen de benen terug naar Harreveld gestuurd. Volgende week moeten de mannen voor de laatste thuis wedstrijd in het groen zich klaarstomen voor de wedstrijd tegen Ulftse boys. Die alle punten nog hard nodig hebben om nacompetitie te degradatie te ontlopen.

Op donderdag 9 mei stond voor KSH het inhaalduel tegen vv Dinxperlo op het programma. Na afgelopen zondag ongelukkig met 1-2 verloren te hebben tegen t' peeske wisten de mannen van trainer Jorrit Bomers dat er wat recht te zetten was.

Helaas verdween er in de 1e minuut al gelijk een bal in het net van keeper Daan Kodde. Een voorzet vanaf de linkerkant werd door Tom Tankink knullig in het eigen goal gewerkt. Dinxperlo wat nog 1 punt nodig had om definitief veilig te zijn bleef druk houden via vooral de linkerflank. Na een kwartier voetballen kreeg KSH iets meer grip op de wedstrijd. Dinxperlo werd terug gedrongen en dit resulteerde in kansen van onder andere Jeroen (paal) Tom (redding keeper) Niek (1 op 1 met de keeper) Sander (over). Helaas viel Thijs Schutten na 30 minuten voetballen met een op het oog nare enkel blessure uit. Ondanks alle kansen ging KSH toch met een 0-1 achterstand de rust in. Trainer Jorrit zette de boel in de rust op scherp door te wijzen op de vele kansen wie er wel in hadden gemogen.

De 2e helft begon KSH sterk en werd Dinxperlo terug gedrongen op de eigen helft. Dit resulteerde in meerdere kansen helaas werden deze niet verzilverd. Rond de 60 minuut kwam Koen Heijstek voor de moegestreden Sander Kolkman. Uiteindelijk kwam KSH in de 70e minuut op 1-1. Een vrije trap van Davey ging over Koen heen maar Niek ten Have stond erachter om de bal in het netje te leggen. KSH bleef drukken en met een verse extra aanvaller in de vorm van Jasper Giesen probeerde trainer Jorrit nog wat te forceren, helaas had dit niet het gewenste effect. Hoewel KSH over de hele wedstrijd wellicht 3 punten verdiende bleef de 1-1 op het scorebord staan.

Aanstaande zondag wacht de uitwedstrijd tegen Zeddam/st.Joris waar KSH weer op jacht gaat naar de 3 punten.

Hoi ik ben Dylan ik voetbal bij HMC’17 ik zit in onder 9-1. Ik mog mee met KSH ik ben deze week pupil van de week. Ik heb geskoort. De keeper kan er niet bij. Iedereen moest juigen. Ik vond het leuk vanmiddag en KSH heeft niet gewonnen en ik von het gezellig in de dukout. Daarna hebben we wat gedronken. Ik ben voor Ajax.

Op een mooie Bevrijdingsdag mocht KSH thuis, op een mooi onderhouden veld, aantreden tegen ’t Peeske uit Beek. Jaap en Luuk ontbraken in de verdediging, hierdoor moest KSH de wedstrijd starten met een aangepaste verdediging. KSH begon redelijk goed aan de wedstrijd. Veel kansen die niet werden verzilverd de eerste helft. Na een prima opbouw Kreeg Koen Heijstek de bal net over de middellijn. Hij hield het overzicht en gaf een prachtige steekbal op Niek ten Have, die een goede loopactie maakte. Niek nam de bal aan en passeerde de tegenstander op een geweldige manier. Hierna gaf Niek de bal aan de meegelopen Thijs Schutten, die met een verwoestende uithaal de 1-0 op het scorebord zette. KSH zakte hierna iets in, waardoor Peeske meer ruimte kreeg om te voetballen. In de 39ste minuut trok Peeske voor een van de eerste keren gevaarlijk ten aanval. KSH verdedigde dit niet goed uit, dit resulteerde uiteindelijk tot de 1-1 op het scorebord. De Tweede helft creëerde beide ploegen weinig kansen. De oranjehemden uit Beek gingen graag op de grond liggen om de scheids te beïnvloeden. De sfeer op het veld werd er hierdoor niet beter op. Het voetbal in de tweede 45 minuten waren minder dan de eerste helft. Jorrit Bomers en inval assistent trainer Tim Lindeman besloten te wisselen. Job Wopereis kwam er in voor Koen Heijstek. De verdediging bestaande uit Siemen, Leon, Jordy en Dave stond als een huis tot de 80ste minuut aanbrak. Een goeie aanval van Peeske lijde tot een schot op doel waar keeper Daan Kodde nog een antwoord op had, op de rebound had hij helaas geen antwoord. Het scorebord gaf 1-2 aan. Trainer Jorrit greep direct in, een aanvallende wissel werd toegepast. Sander Kolkman kwam er in voor Siemen van der A. KSH wist hierdoor de bal in de ploeg te houden maar creëerde geen kansen. In de 85ste minuut werd de 3de wissel door gevoerd, doelpuntenmaker Thijs schutten werd gewisseld voor David Hulshof. Na 85 minuten werden er keer op keer lange ballen gespeeld. Peeske probeerde de voorsprong vast te houden en KSH probeerde nog zo veel mogelijk te creëren, hierdoor liepen de gemoederen soms hoog op, met veel onenigheid tussen beide partijen. De oranjehemden uit Beek wisten uiteindelijk de voorsprong vast te houden en de 3 punten mee te nemen. Door deze nederlaag lijkt de kans op een eventuele nacompetitie voor promotie definitief verkeken. Aankomende donderdag staat er een inhaalwedstrijd op het programma thuis tegen Dinxperlo aanvang 19.30 uur.