Wedstrijdverslag KSH – MEC 4-0 (1-0)

Het eerste elftal van trainer Marco Engelberts speelde zondag tegen MEC. In het zonovergoten Harreveld werd deze, voor KSH belangrijke wedstrijd, om 14:00 gestart. VVG ’25 speelde tegen Terborg en DEO speelde tegen KSV. Bij winst zou er dus op minimaal twee ploegen worden ingelopen, dus de match tegen MEC was een cruciaal duel voor het ontlopen van nacompetitie. Een dag voor de wedstrijd bleek Ad Wolters niet te kunnen spelen wegens een blessure, dit betekende dat Job Wopereis in de basis startte op rechtsbuiten. Het elftal werd verder aangevuld met a-junior Thijs Schutten. Dennis van Bronckhorst starte op de bank nadat hij weer terugkeerde van een blessure en vanuit het tweede sloot Willem Tankink aan. KSH starte de wedstrijd fel. Het spel ging op en neer, maar de betere kansen waren er voor KSH te noteren. Vooral via Henk Lamar kwam er veel gevaar. Na een voorzet van Luuk te Dorsthorst knikte Henk een bal met het hoofd goed naar de linkerhoek, maar de keeper uit Miste of Corle voorkwam met een zweefduik een Harreveldse voorsprong. Niet veel later plukte diezelfde doelman een schot van Davey Wopereis uit de kruising. Halverwege de tweede helft was het dan toch raak. Dirk Spieker stuurde Stan te Brake de linkerhoek in. Stan gaf de bal strak voor op de vijf meter. Henk Lamar was er vervolgens als de kippen bij om de bal in het net te prikken en ditmaal leverde het een voorsprong op. 1-0 voor KSH. Vlak voor rust kreeg Henk nog een grote mogelijkheid om er 2-0 van te maken. Jordy Berentsen gaf een steekbal op maat en vanaf rechts kon Henk binnen schieten. Wederom zat de goalie van de geelhemden erbij. Op slag van rust kreeg MEC een vrije kopkans uit een corner maar deze bal ging ruim naast. Uit corners en vrije trappen kon MEC tot dusver een beetje gevaar creëren, maar verder was het niet in staat om gevaarlijk te zijn voor het doel van Daan Kodde. De tweede helft was goed 10 minuten onderweg toen de MECse rechtback de centrale verdediger inspeelde. Deze verdediger verslikte zich in de pass, waarna Dirk Spieker vrije doorloop had naar het doel. Hij faalde niet en schoof het leer netjes in de hoeken, waarmee er een solide 2-0 voorsprong op het scorebord verscheen. MEC bleek vanaf het begin een ploeg die ook graag inzakt en er vervolgens op de counter overheen knalt. Met deze 2-0 achterstand voor de mannen uit Miste en Corle kon dit spel niet gespeeld worden. KSH kreeg meer kansen en de stand van slechts 2-0 was te wijten aan het uitstekende vlieg- en stuntwerk van de doelman van de tegenpartij. Halverwege de tweede helft moest Job Wopereis 'moegestreden' het veld verlaten en maakte Dennis van Bronckhorst zijn rentree in het groene shirt. Dit leverde gelijk resultaat op. Een aantal minuten na deze wisselbeurt lanceerde Dennis van Bronkhorst, Henk Lamar op linksbuiten. Henk kon een-op-een doorlopen naar het MEC doel. Hij koos er voor om breed te leggen op Dirk Spieker die hiermee voor zijn tweede doelpunt van de middag kon aantekenen. 3-0 was de stand en MEC was nu helemaal gebroken. Het feest was compleet toen een goede tien minuten voor het einde een ingooi van Stan te Brake werd verlengd door de sterk spelende Henk Lamar. Deze bal kwam in de vijf meter bij Dirk Spieker die vrij kon inkoppen. Dirk maakt hiermee zijn zuivere hattrick compleet. Hierna mocht hij gewisseld worden en kwam Thijs Schutten voor hem het veld in, die de laatste tien minuten sterk inviel. De laatste tien minuten was er voor MEC geen eer meer aan te halen. De stand bleef uiteindelijk op 4-0. Een belangrijke overwinning werd zo geboekt. Complimenten moeten er gegeven worden aan het hele team en daarbij ook aan de vandaag ijzersterke verdediging met Luuk Rietberg, Dave Sasse, Jaap Spieker en Jordy Berentsen. Daan Kodde hielt zo van de laatste zes wedstrijden al vier maal de nul. KSH leidt hiermee in de derde periode met 12 punten, 9 doelpunten voor en welgeteld nul doepunten tegen. Na de winstpartij van VVG ’25 is er uitgelopen op Terborg. De voorsprong op beide ploegen is 4 punten. De volgende twee wedstrijden speelt KSH tegen VVG en Terborg. Hier kan KSH zich veilig spelen.

Doelpuntenmakers: Henk Lamar (1-0), Dirk Spieker (2-0, 3-0, 4-0)