Op de 11e van de 11e wachtte voor KSH de inhaalwedstrijd in Megchelen tegen SVGG.

Vorig seizoen waren we aan elkaar gewaagd en eindigden we met hetzelfde puntenaantal als SVGG op respectievelijk de 10e en 11e plek.

KSH is dit jaar goed gestart en het doel voor deze wedstrijd was dan ook duidelijk, het gat naar de onderste ploegen moest vergroot worden en bij winst zou zelfs de 2e plek gegrepen worden.

In de warming-up kreeg KSH 2 flinke tegenvallers te verwerken, zowel David Hulshof als Job Wopereis bleken te geblesseerd om aan de wedstrijd te beginnen.

Zij werden vervangen door Siemen van der A en Henk Lamar, die zijn 1e minuten weer maakte na een wekenlange afwezigheid door een hamstringblessure.

De wedstrijd verliep zoals vooraf al voorspeld was, SVGG zakte massaal in en gunde KSH de bal.

In de beginfase was KSH te onrustig in balbezit en ontbrak het aan geduld om de defensief ingestelde tegenstander te verrassen. In de loop van de 1e helft werd dit beter en werd de druk op defensie van SVGG opgevoerd.

Dit resulteerde in een aantal kansen en veel hoekschoppen.

Dave Sasse had de 0-1 moeten binnen koppen en Thijs Schutten wist één op één met de keeper van SVGG niet te scoren.

Op slag van rust kwam dan toch de terechte voorsprong, een corner werd in 1e instantie van de lijn gehaald en in de rebound scoorde Dave Sasse met zijn linkerbeen op knappe wijze de 0-1, een prima opsteker zo vlak voor rust.

Na rust kwam KSH goed uit de kleedkamer, in de 1e fase van de 2e helft werd SVGG continue onder druk gezet en kwamen er ook weer kansen. Spits Jeroen Kampshof had de 0-2 moeten maken, maar helaas voor hem kon de keeper nog redding brengen op zijn inzet.

Na een uur spelen kwam Davey Wopereis met een goede actie door op links, zijn loepzuivere voorzet werd op waarde ingeschat door Tom Tankink die met een bekeken kopbal de 0-2 aan tekende, op dat moment een terechte tussenstand.

Er leek geen vuiltje aan de lucht, tot de 70e minuut. Op 20 meter van de goal werd een onnodige overtreding begaan en de daaropvolgende vrije trap werd door de nummer 8 van SVGG op fraaie wijze over de muur in de korte hoek gekruld.

Deze aansluitingstreffer gaf SVGG weer moed en het spel van KSH werd onrustiger in deze fase.

Toch gaf de ploeg geen kansen weg, SVGG kon enkel gevaarlijk worden door standaardsituaties. Vijf minuten voor tijd viel op die wijze helaas dan toch de 2-2. Een vrije trap van 35 meter werd door iedereen gemist en viel achter keeper Daan Kodde binnen.

In de resterende minuten werd er niet meer gescoord en hield KSH slechts een punt over aan de uitwedstrijd tegen SVGG, een zekere driepunter werd hierbij weggegeven en er is verzuimd om het gat naar de onderste ploegen echt te vergroten.

KSH blijft nog ongeslagen, maar het gelijkspel voelde als een nederlaag.

Volgende week is er wederom een lastige uitwedstrijd in Miste tegen het thuis nog ongeslagen vv MEC.