Op een prachtige nazomermiddag stond er een thuiswedstrijd tegen het vorig jaar gedegradeerde AD’69 uit Aalten op het programma. AD’69 heeft te kennen gegeven dit jaar voor promotie te spelen dus de mannen van KSH konden hun borst nat maken.

Na een rommelige voorbereiding waar bij onder andere de lijnen nog op het veld gezet moesten worden kon er iets na 14.00 toch afgetrapt worden. KSH kwam meteen goed uit de startblokken na een aanval uit het boekje zette Niek ten Have na 5 minuten de 1-0 al op het scorebord. Hierna verzuimde KSH de score uit te breiden nadat dmv goed voetbal grote kansen ontstonden voor onder andere Niek ten Have en Jeroen Kampshof. Hierna werd KSH door de gasten uit Aalten iets meer na achteren gedrongen en kon AD ook de gelijkmaker scoren nadat de rechtshalf van AD op de zijlijn de bal in de kluts meekreeg en vrij door mocht lopen het 16 meter gebied in. Hij legde de bal breed en de spits uit Aalten kon makkelijk binnen schieten. Op slag van rust gaf KSH een onnodige vrije trap weg op randje 16 die uiteindelijk via de rug van Maikel Sasse ongelukkig achter keeper Daan Kodde in het goal verdween.

Na rust kwam KSH net als afgelopen week ijzersterk uit de kleedkamer en liet het publiek zien dat ze zich nog lang gewonnen hadden gegeven. Na een goede onderschepping gaf Jaap Spieker een diepe bal op Tom Tankink die hem breed kon leggen op Davey Wopereis. Deze aarzelde geen moment en schoot de bal vanaf 20 meter feilloos binnen. KSH was hierna voetballend de bovenliggende partij en dit resulteerde in goede aanvallen waar uiteindelijk de 3-2(Niek ten Have) en de 4-2(Thijs Schutten) uit gescoord werden. In Harreveld dacht iedereen hierna dat de buit binnen was maar niets was minder waar. De gasten uit Aalten gaven zich nog lang niet gewonnen en dit resulteerde in gevaarlijke uitbraken. De sterke voorhoede verleide de verdediging van KSH tot het maken van een overtreding net buiten het strafschopgebied. De vrije trap die hier uit volgde werd bij de 2e paal sterk binnen gekopt. In blessure tijd werd de rechtsbuiten nog een laatste keer diep gestuurd waarna Jaap Spieker aan de noodrem moest trekken om een vrije doortocht naar het goal van Daan Kodde te voorkomen. Echter werd deze vrije trap alsnog verzilverd nadat keeper Daan Kodde onder de bal door ging en de spits van AD de bal wederom bij de 2e paal kon binnen koppen. Nadat iedereen er van overtuigd was dat beide teams met 1 punt naar huis zouden gaan gebeurde toch nog het onwaarschijnlijke. Na een diepe pass kreeg Job Wopereis uiteindelijk de bal voor z’n voeten en dribbelde het strafschopgebied in waar hij over het been ging van 1 van de verdedigers van AD. De goed fluitende scheidsrechter bedacht zich geen moment en legde de bal op de stip. Het was aan de ervaren Luuk Rietberg de taak om in de 97e minuut deze buitenkans te benutten. Hij liet zich niet van de wijs brengen en schoot de bal vol overtuiging onderkant lat achter de Aaltense doelman waarna de eindstand 5-4 op het scorebord stond! Al met al een spectaculaire wedstrijd waar KSH met wellicht wat geluk maar zeker niet onverdiend de overwinning pakt. Door deze overwinning staan de mannen uit Harreveld met 7 punten uit 3 wedstrijden op een verdienstelijke 4e plek.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen SV Dinxperlo op het programma.