Onder prima weeromstandigheden en op een goede grasmat werd om 14:00u afgetrapt op sportpark ’t Oersveld in Ulft. Vorige week werd er door KSH niet gevoetbald vanwege een sterfgeval bij tegenstander SVGG. Ulftse Boys had wat goed te maken na een nederlaag tegen Terborg van maar liefst 7-0.

KSH begon goed aan de wedstrijd en was vanaf het begin de bovenliggende partij. Het middelveld dat bestond uit Davey Wopereis, Tom Tankink en Stan te Brake hadden hun linie onder controle ondanks het af te toe rommelige spel. Via een aanval via de linkerflank opgezet door Niek ten Have kwam KSH in een 1 op 1 situatie. Niek zette Henkie goed voor de keeper, echter vergat Henkie de bal 2x langs te keeper in het netje te schuiven.

De tweede helft kwam KSH goed uit de kleedkamer. Na 3 minuten was het dan raak, via een schot van een goed spelende Stan te Brake dat terugkwam van de keeper kon Maikel in de rebound de bal via z’n bovenbeen tegendraads binnenwerken en voor de één nul aantekenen.

Een paar minuten later breidde KSH de voorsprong verder uit. Wederom via Stan werd een duel op de rand van de 16 meter gewonnen waarna de bal in de kluts voor de voeten van Henkie kwam, hij schoot onberispelijk binnen in de linker onderhoek.

KSH controleerde de wedstijd en had zelfs nog meerdere kansen op de 3-0. Stan (aka de witte Keniaan) die deze middag het hele veld bestreek bereikte via een goede hoge voorzet Niek ten Have die met een snoeiharde volley de bal op de lat mikte, dit had een beter lot verdiend.

Met een paar laatste pogingen probeerde de Ulftenaren tevergeefs nog een offensief te vormen maar dit mocht niet meer baten. De 3 belangrijke punten gingen mee terug naar Harreveld!

Volgende week komt AD69 uit Aalten op bezoek in Harreveld, deze ploeg staan qua punten momenteel gelijk, maar heeft een wedstijd meer gespeeld. Als KSH wederom deze strijdlust op de mat kan leggen hebben we alle vertrouwen in een goede afloop.