Wedstrijdverslag Dinxperlo – KSH 1-1 (0-0)

Na de eerste competitie overwinning thuis tegen KSV, werd er door KSH afgelopen zondag aangetreden tegen SV Dinxperlo. Vanwege de volle ziekenboeg werd er beroep gedaan op JO-19 jongens en 2e elftal spelers. Niek ten Have en Tom Tankink hadden een basisplaats en centraal achterin maakte Boudewijn Krabben zijn opwachting.

De omstandigheden in Dinxperlo waren bar, een brandende zon en een knollenveld maakten het niet makkelijker om goed voetbal op de mat te leggen. Aan beide kanten was het erg rommelig. Dinxperlo werd vooral gevaarlijk via twee vrije trappen. Een vrije trap vanaf randje zestien werd fenomenaal uit de hoek gewerkt door de uitstekend keepende Daan Kodde. Een andere vrije trap werd laag voor gegeven, maar alles en iedereen mistte de bal. Aan Harreveldse zijde was er op slag van rust een geweldige kans voor Niek Ten Have. Na een voorzet van Davey Wopereis kopte Niek Ten Have de bal op de lat. De ruststand van 0-0 was een terechte weerspiegeling.

Na rust had KSH moeite om er uit te komen. Vooral via de Duitse linksbuiten van Dinxperlo werd de thuisploeg een aantal keer gevaarlijk. Op een-op-een situaties met de spits en de linksbuiten bleef Daan Kodde echter geduldig en bracht hij wederom redding. Na een klein kwartier ging het echter toch mis. Een snel genomen vrije trap van Dinxperlo werd voorgegeven. Daar ontstond een scrimmage, waar de linksbuiten zijn voet tegen aan kon zetten. Via de paal rolde de bal uiteindelijk binnen. Dinxperlo kon niet lang genieten van de voorsprong. Vijf minuten later werd Jeroen Kampshof op de linkerkant ingespeeld. Hij draaide naar binnen, omspeelde zijn directe tegenstander en bracht Tom Tankink in stelling. Tom streepte de bal vanaf 20 meter strak in de linker onderhoek, waarmee 1-1 op het scorebord verscheen. Na dit doelpunt waren de grotere mogelijkheden voor Dinxperlo. Een geconcentreerde achterhoede en Daan Kodde hielden KSH op de been. Wetende dat de concurrenten allen verloren hadden, werd dit puntje vervolgens gevierd. Woensdag is er de burenruzie tegen hekkensluiter Mariënveld.

Doelpuntenmaker: Tom Tankink (1-1, assist: Jeroen Kampshof)