Wedstrijdverslag KSH 1 – Ulftse Boys 1

Vanwege het koude weer werd afgelopen zondag de wedstrijd van KSH 1 gevoetbald op het kunstgras van de buurman Longa in Lichtenvoorde. Ulftse Boys is een hooggeklasseerde tegenstander die vorige week verrassend de koploper Reunie een eerste nederlaag wist te bezorgen. In de eerste helft was het voetbal van beide kanten erg rommelig. Al hoewel Ulftse Boys het meest in balbezit was, kreeg KSH de betere kansen. Een schot van Davey Wopereis werd uit de hoeken getikt door de keeper en een schot van Jeroen Kampshof kreeg net te weinig vaart mee. Kort voor rust kwam er dan toch de 0-1 in een gelijkopgaande wedstrijd. Vanuit een counter van Ulftse Boys viel een lange bal goed voor de vlugge linksbuiten die kon doorstomen naar het doel. Hij faalde niet oog in oog met Daan Kodde. Op slag van rust kreeg KSH de grootste kans van de wedstrijd. Een voorzet na een afgeslagen corner werd in de vijf meter kon door Dave Sasse niet worden verzilverd tot doelpunt. Zijn inzet ging over, waarmee de scheids afloot voor de eerste helft.

In de tweede helft hadden beide ploegen het nog steeds lastig met het gure winterweer. Hoewel het spel redelijk gelijk bleef kwam Ulftse Boys in vrij korte tijd was Ulftse Boys zeer effectief en werd het via een corner en een strak ingeschoten voorzet zowaar 0-3. Kort hierna kreeg Luuk Rietberg van een rode kaart van de warrig fluitende leidsman. Het leek een kansloze missie, was het niet dat kort hieropvolgende de 3-1 viel. Een goed uitgespeelde counter kwam voor de voeten van Ad Wolters die breed legde op Jeroen Kamsphof. Laatstgenoemde kon het net doen bollen. In de laatste fase konden de Ulftenaren het overtal niet omzetten tot meer gevaar. KSH kreeg nog een paar kleine mogelijkheden, maar hier bleeft het ook bij. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen MEC.

Doelpuntenmaker: Jeroen Kampshof (3-1, assist: Ad Wolters)

Pupil van de week:

Hallo ik ben Chris Meuwszen en ik zit in JO onder 10 en ik vond de wedstrijd leuk. Wel koud maar ja en jammer dat ze de drie punten niet pakken maar volgende keer beter.