Wedstrijdverslag Erix – KSH 2-2 (0-0)

Op 11 maart jongstleden was het zover, de Harreveldse boys mochten weer een keer de weide in. Een echte weide van gras, dat hadden ze lang niet gezien. Even was er toch twijfel of de wedstrijd wel door zou gaan. Het was namelijk fantastisch voetbalweer, een heerlijk temperatuurtje en een lekker zonnetje aan de lichtblauwe hemel. Dit was 2 weken geleden voor Eibergen reden om de wedstrijd af te gelasten, dus waarom zou het bij Erix wel door gaan?

Enfin, de Harreveldse enclave arriveerde in Lievelde en geestelijk leider Davey Wopereis wees de jongens erop dat ze nu maar alvast een goede blik moesten werpen op de voorbijkomende trein, zodat dit tijdens de wedstrijd niet voor teveel afleiding zou zorgen.

Wegens afwezigheid van spiritueel leider Marco welke door een nog onbekende ziekte geveld was, wierp Roy zich op om de Harreveldse mannen te coachen. Om het debuut van deze interimmanager tijdens deze derby te aanschouwen, was het publiek in grote getalen op komen dagen. Wellicht dat de zon ook een goede reden was voor het Lieveldse publiek om weer eens buiten te komen, het schijnen van deze vuurbal is natuurlijk een unicum in het anders vaak zo grauwe Lievelde.

Het zou goed kunnen dat de spelers van Lievelde ook nogal gefrustreerd zijn over dit anders zo grauwe dorp, het eeuwige gemekker jegens de scheidsrechter tijdens de wedstrijd leek een uiting van deze frustratie. “Niet voor niets heet de carnavalsvereniging hier de Nölepeters.” Was een terechte opmerking van de messcherpe Maikel Sasse, zelf trotse prins van het Zandbieterswalhalla in Harreveld.

Het eerste kwartier van de wedstrijd was voor Erix, op één grote kans na, leidde dit niet tot heel veel commotie in het strafschopgebied van KSH. KSH pakte na dit kwartier de draad op en werd enkele keren onder anderen gevaarlijk via Job, die zich weer eens opwierp tot heerser van de rechterflank. Toch leek de 0-0 een terechte ruststand.

Na de rust lagen de boys van Harreveld ontzettend te slapen waardoor snel de 1-0 viel, gelukkig kon Job, Messi van de lage landen, Wopereis na een fantastische actie Ad bereiken wie de afgemeten voorzet tot doelpunt kon promoveren. Na deze 1-1 bleef Erix gevaarlijk wat zelfs leidde tot de 2-1 door wederom een te lang uitgestelde winterslaap van de Harreveldse mannen. Gelukkig kon Ad Wolters met zijn 2e doelpunt een onterechte nederlaag van KSH voorkomen. In de kluts kon Ad zijn waarde bewijzen, waarmee hij nadrukkelijk op de deur klopt om hem toch maar eens wat vaker bij het eerste elftal te halen.

Dat de Harreveldse mannen morele winnaar waren na de late gelijkmaker stond wel vast. Maar om daar nou een punt van te maken?

Doelpuntenmakers: Ad Wolters (1-1, assist Job Wopereis), Ad Wolters (2-2, Jeroen Kampshof).