Wedstrijdverslag AD ’69 – KSH 4-3 (1-0)

De laatste competitiewedstrijd van KSH tegen AD ’69 was er een die niet meer ging om de knikkers. KSH heeft het seizoen 4C hoe dan ook als nummer 7 afgesloten en AD ’69 is al enige tijd de kampioen van 4C. Een kans om het seizoen goed af te sluiten na de afgelopen twee nederlagen was het dan weer wel. KSH speelde in haar rode uit tenue aangezien de Aaltense tegenpartij ook in het groen speelt. In de eerste helft waren het kansen over en weer. Grote mogelijkheden waren er onder andere voor Dirk Spieker (een stiftje kon worden doorzien door de keeper) en Niek ten Have (wiens kopbal werd gekeerd door de keeper. Ook AD ’69 kreeg de mogelijkheden en vlak voor rust konden zij een van die mogelijkheden verzilveren. 0-1 voor de thuisploeg. Ook vandaag ging het vlak na rust wederom mis. Een bal vanaf de zijkant kon worden binnen geprikt door een van de Aaltense middenvelders. KSH liet zich echter niet van de wijs brengen en bleef naar voren drukken. In de 60e minuut werd er dan ook de aansluiting gevonden. Een ogenschijnlijk ongevaarlijk schot van Davey Wopereis werd compleet verkeerd geraakt door de centrale verdediger en op wonderlijke wijze verschalkte hij zo zijn eigen doelman. 1-2. Hierna gaf KSH even open huis, waardoor het binnen een mum van tijd 1-3 en vervolgens 1-4 werd. Hierna kon KSH weer aan het werk en was het in de laatste 20 minuten de bovenliggende ploeg. In de 74e minuut speelde Davey Wopereis in op Dirk Spieker. Dirk legde klaar en Davey kon doorstomen in de zestien waarbij hij zijn schot promoveerde tot doelpunt. In de 81e minuut zette Ad Wolters goed door op de centrale verdedigers, onderschepte vervolgens de bal en bracht met een boogballetje het meegereisde Harreveldse publiek aan het juichen. Nu stond het ook weer 3-4 met nog goed tien minuten te spelen. In deze laatste tien minuten kreeg KSH de nodige mogelijkheden om de stand gelijk te trekken. Een vrije trap van Ad Wolters kwam op de paal en een harde kopbal van Dave Sasse spatte ook uiteen op het latwerk. Vervolgens verdiende KSH ook nog een penalty nadat Davey werd neer geschopt in de zestien. Hij bleef echter staan en gaf een voorzet waarmee er toch nog ‘voordeel’ uit haalde. In de laatste minuten werden er tevens publiekswissels gedaan. In het veld kwamen JO-19-1 spelers Thijs Schutten en David Hulshof. In het veld kwam ook Dennis van Bronckhorst en Dirk Spieker verliet het veld. Dirk en Dennis hebben hun na vele jaren voor KSH 1 aangekondigd te willen stoppen bij KSH 1 en hiermee werden zij ook bedankt door de rest van het team voor de bewezen diensten voor KSH, wat onder andere het kampioenschap in het seizoen 2014/2015 is. Via deze weg willen wij Dirk en Dennis ook nog bedanken voor hun vele jaren inzet voor ons eerste elftal.

Doelpunten: Davey Wopereis (2-4, assist Dirk Spieker), Ad Wolters (3-4).