KSH – Ruurlo 1-2 (0-1)

Voor aanvang van de wedstrijd van KSH tegen Ruurlo was het aantal afwezigen groot. Van spelers met blessures, schorsingen en andere afwezigen kon ook al een goede opstelling gemaakt worden. Oudgediende Helmut Esseling werd zo weer eens opgeroepen en speelde op rechtsback. Op linksbuiten maakte de 15-jarige Niek ten Have zijn opwachting. Ruurlo speelde met een 3-5-2 formatie. Drie centrale verdedigers en twee backs die als extra middenvelders fungeerden. KSH wist er echter goed mee om te gaan. Ruurlo probeerde het spel te maken, maar was niet bij machte om door de stugge Harreveldse verdediging bestaande uit Luuk Rietberg, Dave Sasse, Jaap Spieker en Helmut heen te breken. De betere kansen waren in de eerste helft in eerste instantie dan ook voor KSH. De grootste mogelijkheid was er voor Dirk Spieker. Een afgeslagen cornerbal werd met een bekeken stiftje door Jeroen Kampshof terug de zestien ingebracht. Dirk draaide en schoot het leer langs de verkeerde kant van de paal. In een van de spaarzame uitbraken werd de rappe nummer 10 van Ruurlo gelanceerd en eenmaal in de zestien was hij niet te stoppen. Met een bekeken schuiver bracht hij het meegereisde publiek uit Ruurlo aan het juichen. 0-1 voor de bezoekers. In de rust werd er gewezen op scherpte vlak na rust. In de laatste wedstrijden was het veelvoorkomend dat KSH na rust werd getrakteerd op een tegentreffer. Ondanks de waarschuwingen, was dit ook wederom vandaag het geval. Met een hoop geluk kon de linksback van Ruurlo en corner via zijn verdediger in het net krijgen. De 0-2 betekende een flinke domper, ondanks het prima spel van KSH. Hierna ging KSH hard opzoek naar de aansluiting. In de tweede helft werden er ook een aantal wisselingen toegepast. Drie A-junioren kwamen het veld in. Op linksbuiten werd Niek ten Have afgewisseld voor Menno Waenink. Thijs Schutten kwam in het veld voor Henk Lamar die met geel op scherp was gezet. David Hulshof maakte bovendien zijn competitiedebuut voor KSH door op rechtsback Helmut Esseling af te wisselen. De aansluiting kwam er uiteindelijk toch. Rechtsbuiten Ad Wolters kwam vrij op het middenveld. Hij speelde op linksbuiten centrale middenvelder Davey Wopereis aan. Davey omspeelde de Ruurlose rechtsback en gaf een bekeken voorzet bij de eerste paal die vervolgens door de doorgeschoven Ad Wolters ook werd binnengekopt. 1-2. In het slot kreeg KSH uitgelezen kansen om de gelijkmaker te maken. Ook aan Ruurlose zijde waren er overigens prima mogelijkheden om de score uit te bouwen. De grootste kans was er uiteindelijk voor KSH via Menno Waenink, maar zijn schot werd met een hoop gegrabbel van de lijn gehaald na een chaotische scrimmage in het doelgebied van de Ruurloërs. In de laatste minuten kwam KSH ook nog met tien man te staan, nadat Jaap Spieker enigszins te laat was en daarmee zijn tweede gele prent van de dag pakte. Het mocht uiteindelijk niet baten en Ruurlo ging er met de winst van door. Gezien het spel was een gelijkspel minstens terecht geweest, maar wat betreft deze zaken zit het KSH de laatste weken niet mee. Positieve noot is dat er vandaag vier A-junioren zeer verdienstelijk meespeelden, waarbij het spel en het niveau absoluut niet minder werd. Ondanks het zure verlies kan men terugkijken op een sterke wedstrijd. Volgende week is er de wedstrijd tegen de kampioen AD ’69 in Aalten. Dit is de laatste wedstrijd van het seizoen. En hoe de wedstrijd ook eindigt, KSH zal eindigen als 7e. En ondanks de mindere reeks de afgelopen weken, kan KSH terugkijken op een behoorlijk seizoen waarin het kranig weerstand heeft geboden tegen vele malen grotere clubs die boven KSH op de ranglijst staan.

Doelpunt: Ad Wolters (1-2, assist: Davey Wopereis)