KSH – Erix 0-2 (0-1)

Op paasmaandag speelde KSH haar wedstrijd tegen Erix. Het resultaat van VIOS B tegen Mariënveld (2-2) en de stand in acht genomen, een belangrijke wedstrijd om aansluiting te vinden bij de top van 4C. Erix daarentegen had de punten ook zeker nog nodig om zich veilig te spelen. In de eerste helft waren er kansen over en weer te bekennen, maar was KSH de bovenliggende partij. De eerste paar kansen waren houdbare schoten van KSH, maar daarna KSH had op voorsprong moeten komen. Jeroen Kampshof werd na een afgeslagen vrije trap aangespeeld met de man in zijn rug binnen de zestien meter, hij draaide weg en tekende aan voor de 1-0 door de bal goed in de hoeken te plaatsen. Dit werd vervolgens afgevlagd voor buitenspel. Hoe dit dan precies mogelijk was dat werd niet duidelijk. Wat wel duidelijk was, was dat er nog steeds 0-0 op het spreekwoordelijke scorebord stond. Een grote kans was er vervolgens nadat Davey Wopereis vanaf het middenveld in balbezit kwam. Hij speelde Ad Wolters in op rechtsbuiten, die vervolgens eerstgenoemde in stelling bracht op de vijf meter. Davey maaide vanuit de draai langs de bal heen, waardoor de Lieveldse doelman eenvoudig kon onderscheppen. In een moment hierna werd in eerste instantie Davey na de grond getrokken in de zestien, maar aangezien hij kon schieten en de rebound voor KSH bleef was het te beargumenteren dat de scheids geen pingel gaf. In het vervolg van deze aanval kwam de bal voor de voeten van Dirk Spieker. Op het moment dat Dirk uit wilde halen, werd hij van zijn onderstel geschoffeld. Het zwart witte balletje rolde vervolgens rustig en ongerept door. Dit geval was toch minder discutabel, wat heet een zuivere penalty. De scheidsrechter wilde er niet aan geloven en begon ijverig te wapperen met een geel prentje in zijn borstzak op een ieder die commentaar had. Desalniettemin, nog steeds 0-0. Tot dusver was het Lieveldse offensief beperkt gebleven tot een paar cornerballen. Op slag van rust kwam er dan toch de 0-1 compleet uit de lucht vallen. Noem het goed doorzetten van de linksbuiten, noem het slecht verdedigen, hij kreeg in ieder geval de bal mee nadat hij twee de bal mee kreeg uit chaotische duels. Zo stond hij plotsklaps alleen voor Daan Kodde. En de nummer 11 van Erix faalde niet. En toen rust. Een 0-1 achterstand, maar met tijd en wijlen prima voetbal van KSH. Nog niets aan de hand zou men zeggen. Amper vijf minuten na rust was het dan toch ineens 0-2. Diezelfde linksbuiten kon vrij inkoppen bij een corner. Nu werd het een lastig karwei voor KSH. KSH maakte het zichzelf ook nog eens compleet onmogelijk door te vergeten waar het in de eerste helft wel mee bezig was, namelijk voetballen. Alles werd in het laatste half uur naar voren gepompt. Het centrale duo van Lievelde speelde echter ijzersterk en ruimde alles op. KSH ging een-op-een spelen, maar het resultaat was dat Lievelde juist de mogelijkheden kreeg om de score uit te bouwen. Op basis van de eerste helft had KSH meer verdiend, maar op basis van de tweede helft zeker niet. Een wedstrijd om gauw te vergeten. Volgende week zondag is er wederom een thuiswedstrijd tegen MEC, een ploeg die ook nog vecht om lijfsbehoud.