Wedstrijdverslag KSH – Zelhem: 0-0 (0-0)

Afgelopen zondag kwam degradatiekandidaat Zelhem op bezoek. In het begin van het seizoen werd dit duel, ondanks een vroeg verkregen rode kaart, nog betrekkelijk eenvoudig met 4-0 gewonnen door KSH. Toch is gebleken dat Zelhem over de afgelopen periode een ploeg is waar moeilijk van te winnen is. Koploper AD 69 won vorige week maar nipt met 0-1, terwijl nummer drie Eibergen FC zelfs met 2-0 verloor. Er wachtte dus zeker een zware klus voor KSH...

KSH was in de eerste helft desondanks de bovenliggende partij, maar kon helaas niet genoeg brengen om grote kansen te creëren. Zelhem kon op één kans na – waarop keeper Daan Kodde goed redding bracht – ook geen potten breken, waardoor het met rust 0-0 stond.

In de tweede helft ging het spel wat meer op en neer. Van Harreveldse kant werden schoten gelost van onder andere linksbuiten Luuk te Dorsthorst, die helaas rakelings naast het doel belandde. Daarnaast lagen in de aanval zeker nog meer mogelijkheden voor KSH. Echter werden deze mogelijkheden door foutieve keuzes en/of passes niet benut.

Van Zelhemse kant werd vooral door de goed spelende nummer 10 gevaar gesticht. Door met een mooie solo drie man te passeren kon hij aan de linkerkant van het 16-meter gebied de bal laag voorzetten. Deze voorzet werd echter door een aanvaller van Zelhem niet geheel op waarde geschat, waardoor deze grote kans toch nog naast werd geschoten.

Beide teams kwamen dus vandaag niet tot scoren, waarmee een terecht gelijkspel werd geboekt. Volgende week staat op paasmaandag (tweede paasdag) de thuiswedstrijd tegen het Lieveldse Erix op het programma.