Wedstrijdverslag KSV – KSH 2-4 (1-0)

De eerste zondag van april betekende het aantreden van KSH tegen Vragender in Vragender. Een wedstrijd die op basis van stand van de ranglijst gewonnen moest worden. Daarbij kwam nog kijken dat directe concurrenten in de subtop tegen elkaar speelden. Eibergen speelde tegen Ruurlo en VIOS B speelde tegen Reunie. Bij winst vandaag kon de aansluiting met de bovenste ploegen definitief gepakt worden en in dat geval kan dit seizoen voor KSH nog een spannend slot krijgen. Het eerste kwartier was KSH de bovenliggende partij in Vragender. KSV liet zich inzakken en KSH kreeg de mogelijkheid en de ruimte om op te bouwen. Binnen het kwartier en ook de eerste beste aanval van KSV was het echter al raak. Een voorzet vanaf de linkerkant van KSV werd door Luuk Rietberg in eigen doel gewerkt. 0-1 voor de mannen uit Vragender. Na deze achterstand zakte het spel van KSH terug tot een erg laag niveau, waar bij ontzettend veel balverlies en gebrek aan inzet het beeld van de rest van de rest van de eerste helft vormden. Voor KSH kreeg Stan Te Brake nog een prima mogelijkheid nadat hij aan de rechterkant door stoomde en twee man uitspeelde. Zijn schot belandde echter tegen het zijnet. KSH hielp KSV compleet in het zadel en mocht van geluk spreken dat het niet 0-2 of 0-3 achter kwam te staan in de eerste helft.

In het tweede bedrijf diende er dus uit het zogenoemde andere vaatje getapt te worden. En dit geschiedde. Na een kwartier kon de aansluiting gevonden worden. Ad Wolters kwam op links in balbezit, trok naar binnen en gaf met een hakbal de bal mee aan Davey Wopereis. Davey speelde Dirk Spieker in, die eerstgenoemde direct weer in balbezit bracht. Davey kon doorlopen in de zestien en schoot het leer vervolgens in de korte hoek tegen de touwen. 1-1 vanuit een fraaie aanval.Twee minuten later kwam Ad Wolters linksvoor in balbezit. Hij draaide zijn directe tegenstander dol op de achterlijn en gaf een indraaiend balletje voor bij de eerste paal. Deze ogenschijnlijk houdbare bal kon niet worden verwerkt door de keeper, waardoor hij Ad een handje hielp met de voorsprong. KSH stond nu 2-1 voor na goed 60 minuten op de klok. KSH bleef doorstomen en rond de 70e minuut kon Stan te Brake op rechts in gooien. De bal werd doorgekopt door een KSV verdediger die een kopduel aan ging met Dirk Spieker. De bal belandde uit het bereik van de keeper bij de tweede paal waar Maikel Sasse zo alert was om het leer binnen te prikken. De overwinning leek veilig met een 1-3 voorsprong. KSH wisselde en bracht Jordy Berentsen in voor Luuk te Dorsthorst. Tegen alle verhoudingen in en van uit het niets kon KSV dan toch nog de aansluiting vinden. De nummer 10 van KSV won een kopduel op het middenveld en met een hoop geluk kwam hij langs de KSH verdediging heen. Zijn schot belandde binnenkant paal in het net. KSV was vervolgens niet meer bij machte om de gelijkmaker te maken. Inmiddels waren A-spelers Niek Ten Have en Thijs Schutten in het veld gekomen voor respectievelijk Maikel Sasse en Dennis van Bronckhorst. In de laatste minuten van de tweede helft omspeelde Davey Wopereis op rechts zijn directe tegenstander en zijn lage voorzet belandde in de voeten van Dirk Spieker. Dirk legde terug op de inkomende Thijs Schutten. Thijs schot het leer hard in de hoeken en luisterde zijn invalbeurt op met een doelpunt. Hiermee werd de wedstrijd definitief op slot gegooid. Een 2-4 overwinning na een belabberde eerste helft, maar een sterke tweede helft. Op de ranglijst werden er goede zaken gedaan. Er werd ingelopen op FC Eibergen, Keijenburgse Boys en VIOS, die alle drie verloren. Volgende week wacht er de thuiswedstrijd tegen Zelhem. Een laag geklasseerde tegenstander, die desalniettemin niet mag onderschat worden aangezien zij amper verloren van AD’69 en onlangs nog wisten te winnen van FC Eibergen.

Doelpunten en assists: Davey Wopereis (1-1, assist: Dirk Spieker), Ad Wolters (1-2), Maikel Sasse (1-3), Thijs Schutten (2-4, assist: Dirk Spieker).