Wedstrijdverslag KSH – SP Rekken 2-1 (1-0)

De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen werd zondag gespeeld tegen SP Rekken. De laatste wedstrijd tegen Rekken was aan het einde van afgelopen seizoen een 2-0 thuisoverwinning voor KSH. Bij Rekken zijn er ten opzichte van vorig seizoen een paar belangrijke krachten weg. Aan de andere kant mistte KSH ook een aantal spelers die in de voorbereiding wel speelden. Dirk Spieker en Timon Heusinkveld ontbraken vandaag bij de selectie. Vanwege de afwezigheid van eerstgenoemde werd Henk Lamar in de spits geposteerd. De wedstrijd begon gelijk opgaand en echt grote kansen waren er niet te hanteren. Rekken probeerde met lange ballen het spel te verleggen via spits (en topscorer van 4C in 2015/2016) van der Luyt. Dave Sasse hield de Rekkense topschutter echter goed in bedwang, waardoor hij slechts sporadisch gevaarlijk kon worden. Eenmaal kon van der Luyt doorkoppen en bracht keeper Daan Kodde redding. Bij een ander moment werd de lat geraakt door de Rekkense spits. KSH kreeg in het verloop van de eerste helft het betere van het spel, maar KSH was nog erg onzorgvuldig in balbezit. Na een goed half stuurde linksback Luuk Rietberg, Jeroen Kampshof de linkerhoek in. Jeroen gaf een strakke voorzet voorlangs die maar net voorbijging aan de voorhoedespelers Job Wopereis en Henk Lamar. Bij de tweede paal kwam Luuk te Dorsthorst echter op tijd om de bal binnen te tikken. Met een strakke schuiver liet hij het net bollen, waarmee de stand niet geheel onverdiend op 1-0 kwam. Net als in de eerste helft was het een vrije harde wedstrijd. Er werden veel overtredingen gemaakt, het spel was vrij fysiek en er werden legio spelers op de bon geslingerd. Een complete scrimmage zorgde voor chaos op het middenveld. Er was geen duidelijkheid over wie nu mocht ingooien of dat er een vrije trap hoorde te zijn, maar Rekken pakte dit gelijk op. Achterin stond het bij KSH verkeerd en een blinde trap naar voren viel toevallig net over de verdediging heen. Van der Luyt was er als de kippen bij om de bal over keeper Daan Kodde te wippen wat resulteerde in 1-1. Lang konden de Rekkenaren niet genieten van de gelijke stand. Slechts enkele minuten later kon rechtsback Jordy Berentsen aanleggen voor een vrije trap vanaf rechts. De vrije trap werd door Jordy strak voor langs gegeven met een mooie curve. Bij de tweede paal kwam Jeroen Kampshof aanlopen die de bal eenvoudig kon binnenkoppen. Hiermee kwam de stand op 2-1. In het vervolg van de tweede helft kreeg KSH genoeg kansen om de stand op 3-1 te brengen en de wedstrijd daadwerkelijk op slot te gooien. Rekken bracht een extra voorhoedespeler in. Aan Harreveldse zijde werden een aantal wissels toegepast. Stan te Brake kwam in het veld voor Henk Lamar, waarna rechtshalf Ad Wolters doorschoof naar de spits positie. Ook Willem Tankink kwam nog in het veld. De moegestreden Jeroen Kampshof ruimde het veld voor Leon Dankbaar. Stan en Leon kunnen normaal gesproken ook prima als verdedigers uit de voeten en mede daarom kon KSH het laatste half uur achterin en om het middenveld de extra druk van Rekken goed controleren. Rekken werd in het laatste gedeelte vooral nog gevaarlijk via corners die een aantal hachelijke situaties op leveren. Aan Harreveldse zijde kregen Job Wopereis en Willem Tankink nog flinke kansen om de derde Harreveldse treffer erin te prikken, maar dat mocht helaas niet baten. De scheidsrechter liet minimaal tien minuten doorspelen, maar na ruim 100 minuten aan speeltijd vond de scheids het ook welletjes. Een 2-1 overwinning voor KSH na een slordige fysieke wedstrijd. Volgende week wacht KSH voormalig 3e klasser Eibergen.

Doelpuntenmakers: Luuk te Dorsthorst (1-0), Jeroen Kampshof (2-1)