Wedstrijdverslag NVC Netterden – KSH

Het begin van het bekerprogramma betekende een uitwedstrijd tegen NVC Nettereden. Voor KSH een onbekende tegenstander. Nieuwkomers Timon Heusinkveld en Leon Dankbaar maakten beiden hun officiële basisdebuut voor KSH op respectievelijk de posities spits en rechtsback. Verder maakte, terug van lang weggeweest, Jeroen Kampshof zijn rentree bij KSH 1. Om 14:00 werd er vervolgens op een nat veld afgetrapt tegen de zwart-witten en KSH had hier de eerste helft het betere van het spel. KSH was echter te onzorgvuldig in de passing en hield het tempo te laag waardoor het de 5e klasser niet echt pijn kon doen. Via een volley en een kopbal van Timon Heusinkveld en een aantal schoten vanaf randje zestien had KSH prima kansen, maar deze mogelijkheden werden nog niet omgezet in doelpunten. In de tweede helft werd wegens een blessure van Timon, Henk Lamar in de spits geposteerd. Jasper Giesen kwam er op rechtsbuiten bij. NVC bleek in de tweede helft KSH niet meer te kunnen volgen en er werd al gauw afstand genomen door KSH. Een snelle corner werd door Jeroen Kampshof op randje zestien ingespeeld op Davey Wopereis. Davey ontdeed zich van zijn tegenstander en schoof het leer buiten het bereik van de keeper in de korte hoek. 0-1. Niet veel later was er de 0-2 na nog een corner. Na een hoekschop belandde een bal volledig in de kluts. Waar Jasper er niet in slaagde om het leer in het doel te werken kon Dave Sasse en de rebound zijn voet er tegen aan zetten. Dave maakte de 0-2 uit deze scrimmage. Dave zette vervolgens ook de 0-3 op. Nadat hij inschoof gaf Dave een bekeken steekbal op Davey die kon doorstomen tot de achterlijn. Laatstgenoemde legde terug op Henk Lamar die buiten de 5 meter strak binnen schoot. Via onder andere Henk en Jasper kwamen er nog grote mogelijkheden, maar het bleef uiteindelijk bij 0-3. In het laatste gedeelte van de wedstrijd kwam A-speler Thijs Schutten nog in het veld en maakte ook de 4e nieuwkomer van de selectie, Jord Donderwinkel, zijn debuut. KSH kon terugkijken op een aardige eerste wedstrijd in de voorbereiding. Morgen (23-08) wordt er de tweede bekerwedstrijd gespeeld tegen de 3e klasser MVR dat gisteren 1-1 speelde tegen Etten.

Doelpuntenmakers: Davey Wopereis (0-1), Dave Sasse (0-2), Henk Lamar (0-3)