Wedstrijdverslag KSH – Rekken 2-0 (2-0)

Op zondag 24 april speelde KSH haar thuiswedstrijd tegen SP Rekken. Voor KSH was het zaak om het een en ander recht te zetten, omdat de uitwedstrijd tegen het Rekkense eerste elftal eindigde in een 2-5 nederlaag. Voor Rekken stond er voor aanvang van deze wedstrijd niet meer zo veel op het spel, aangezien een mogelijke periode voor de ploeg al aardig uit beeld was. KSH stond nog bovenaan in de derde periode en was officieel nog steeds niet veilig van nacompetitie. Het elftal van Marco Engelberts begon enigszins gehavend aan de strijd. Job Wopereis en Willem Tankink ontbraken wegens blessures en Henk Lamar wegens een schorsing. Vanuit het tweede sloot Maikel Sasse aan en vanuit de A maakten Siemen van der A en Thijs Schutten de wedstrijdselectie compleet. KSH begon in een andere formatie dan de afgelopen wedstrijden. Achterin stonden de gebruikelijke namen, maar met een 4-4-2 formatie speelde aanvoerder Dennis van Bronckhorst achter de spitsen en werd de voorhoede gevormd door Dirk Spieker en Ad Wolters. In de eerste helft ging het behoorlijk gelijk op. Al in de 3e minuut was er een uitgelezen mogelijkheid voor KSH om op voorsprong te komen. Gelegenheids­rechtshalf Jordy Berentsen werd vrij gespeeld aan de rechterkant. Hij controleerde de bal en schoof de zestien in, maar zijn uithaal werd vervolgens geblokt door de Rekkense doelman. Rekken kreeg even zo zeer grote kansen om op voorsprong te komen, maar KSH scoorde daarentegen wel. Na een goed half uur spelen werd Dirk Spieker in de rechterhoek van het veld aangespeeld. Zijn voorzet belandde binnen de zestien in de voeten van Davey Wopereis. Hij nam het leer aan, een keer mee en plaatste het vervolgens tegendraads in de rechterhoek langs de keeper. Even later was er een uitgelezen mogelijkheid voor Ad Wolters nadat hij werd vrijgespeeld op randje zestien. Met buitenkantje rechts verdween zijn inzet jammerlijk net naast de paal. Kansen bleven er over en weer te noteren tot dat Davey Wopereis vlak voor rust op een goede 20 à 25 meter van het doel werd aangespeeld na een combinatie tussen Stan te Brake en Dennis van Bronckhorst. Met zijn linkervoet vuurde Davey het lederen kreng af op het Rekkense doel. Het schot ging gepaard met een enorme zwabber, waardoor de Rekkense keeper er zich op verkeek en er onderdoor dook. Hiermee was het 2-0 bij rust, maar gezien de kansenverhouding had het ook zo maar 3-3 kunnen staan. In de rust ging Luuk te Dorsthorst naar de kant en kwam Maikel Sasse voor hem in het veld, die vervolgens sterk inviel. Vlak na rust kreeg Rekken nog een grote mogelijkheid na een kopbal van de Rekkense topschutter Van der Luyt, maar de bal werd gepakt door keeper Daan Kodde. Het normaliter veel scorende Rekken bleek in de tweede helft niet bij machte om de stugge verdediging te passeren. Zo werd de Rekkense aanvoerder Rexwinkel, die volgend jaar voor Grol gaat spelen, halverwege de tweede helft naar de kant gehaald nadat hij een zware middag had gehad tegenover linksback Luuk Rietberg. Centraal achterin hielden Dave Sasse en Jaap Spieker stand tegenover Van der Luyt en aan de rechterkant had Stan te Brake weinig te vrezen qua tegenstand. KSH kreeg nog kansen in het tweede bedrijf. De grootste kans kwam er nadat Dirk Spieker wegdraaide bij zijn mandekker. Op de achterlijn speelde hij terug op de inkomende Dennis van Bronckhorst. Het schot van Dennis dat hier op volgde zeilde helaas over. In de laatste tien minuten werd de voorhoede nog gewisseld. Dirk Spieker en Ad Wolters konden gaan rusten en respectievelijk Thijs Schutten en Siemen van der A kwamen voor hen in het veld. De wedstrijd werd door KSH verder keurig doodgespeeld waardoor KSH weer drie punten kan bij tekenen. De doelstelling die aan het begin van het seizoen werd gesteld is gehaald. KSH is gehandhaafd in de vierde klasse C. Gek genoeg kan het nu ook gelijk naar boven kijken. KSH staat 2 punten los van Reunie in de derde periode. Met nog drie wedstrijden te gaan kunnen de Harrevelders nog nacompetitie. KSH treft eerst thuis VIOS B dat al een periode binnen heeft, vervolgens bezoekt het team VV DEO dat in degradatienood verkeerd. De laatste wedstrijd zal dan thuis gespeeld worden tegen SV Dinxperlo dat tegen die tijd het kampioenschap waarschijnlijk al binnen heeft. Volgende week is er dus eerst de uitwedstrijd tegen VIOS B.

Doelpuntenmakers: Davey Wopereis (1-0, 2-0)