Ruurlo - KSH 0-2 (0-1)

Op deze eerste wedstrijddag van Maart speelde KSH haar eerste tweede competitiewedstrijd in 2016 tegen de vv van Ruurlo. Ruurlo, dat op de 5e plek van 4C stond, won vorige week nog met 1-0 van Mariënveld. Ter voorbereiding op deze wedstrijd speelde KSH haar afgelopen oefenwedstrijden op kunstgras. De strijdwijze van deze dag was duidelijk. KSH zakte terug op eigen helft en liet Ruurlo komen en van daar uit moest er gecounterd worden. Ruurlo had hier duidelijk moeite mee en KSH kon in de eerste helft ook prima aan het voetballen komen. Binnen de tien minuten was er al een grote mogelijkheid voor Luuk te Dorsthorst. Op de zestien draaide hij naar binnen maar zijn schot belandde op de paal. In de rebound stond Davey Wopereis vervolgens buitenspel. KSH kreeg de eerste helft de betere mogelijkheden, maar was af en toe te onzorgvuldig om dit overwicht om te zetten in doelpunten. Dit duurde voort tot grofweg het laatste gedeelte van de eerste helft, toen KSH een aanval van Ruurlo kon pareren en de bal kon onderscheppen. Via Luuk Rietberg kwam de bal in de voeten van Dirk Spieker die wegdraaide bij zijn directe tegenstander. Dirk trok naar binnen en Davey kwam aan de linkerkant over Dirk heen. Dirk gaf mee op Davey en vanaf de achterlijn gaf Davey een bal richting de tweede paal waar Ad Wolters in kwam lopen en het leer tegen de touwen werkte. Een terechte 0-1 voorsprong voor KSH vlak voor rust. De tweede helft begon waar de eerste helft gestopt was. KSH speelde verdedigend en compact en kwam er af en toe sterk uit. Ruurlo probeerde via lange ballen van de centrale verdedigers op de buitenspelers gevaar te creëren. De buitenspelers waren echter niet bij machte om te ontkomen aan de dekking van de sterk spelende Jordy Berentsen en Luuk Rietberg. Ook centraal in de voorhoede had zoonlief van trainer Marco Engelberts het lastig om iets te creëren tegenover Dave Sasse en Jaap Spieker. KSH kreeg gevaarlijke kansen via Davey Wopereis, waar bij de grootste kans hij de centrale verdediger voorbij speelde. Waar hij wellicht beter zelf had kunnen schieten legde hij af op Dirk Spieker. De pass kwam net in de voeten van de Ruurlo'se aanvoerder, waardoor de kans verloren ging. In de loop van de tweede helft moest KSH noodgewongen twee keer wisselen. Jordy Berentsen en Henk Lamar vielen geblesseerd uit waardoor Stan te Brake rechtsbacks kwam te voetballen en Willem Tankink linkshalf kwam op de positie van Stan. Job Wopereis kwam er in voor Henk Lamar. Job kwam rechtsbuiten te spelen en Ad Wolters schoof een linie terug naar rechtshalf. In de loop van de tweede helft kreeg KSH meer ruimte om er uit te komen. Een inzet van dichtbij van Dirk Spieker kwam tegen de keeper aan waarna de bal voor de voeten kwam van Davey Wopereis. Davey legde breed op Job Wopereis, waarna Job veilloos binnenschoot. 0-2 in de 85e minuut en de overwinning leek zeker. Ruurlo probeerde haar aanvoeder door te schuiven om nog wat te forceren, maar in plaats daarvan kreeg KSH nog meer ruimte om er over heen te komen. KSH speelde haar man-meer situaties echter niet goed uit waardoor een 3e en een 4e treffer uitbleven. In de laatste minuten leek het nog even spannend te worden, doordat Daan Kodde te kampen had met een ogenschijnlijk pijnlijke heupblessure, maar uiteindelijk bleek hij de wedstrijd uit te kunnen spelen. Hierdoor kon de 16 jarige A-speler Siemen van der A nog minuten maken. Siemen kwam in het veld voor Dirk Spieker. Ook Siemen kreeg nog een prima kans na een bekeken lobbal van Luuk te Dorsthorst. De Ruurlose keeper kon er helaas net tussen komen. 0-2 bleef de stand. Dit betekenen 3 zeer welkome, maar ook verdiende punten voor een sterk KSH. KSH zag de ploegen onder haar verliezen. KSV ging onderuit tegen VVG, DEO werd flink verslagen door Doetinchem met 7-0. Ook MEC verloor waardoor KSH 3 punten inloopt op MEC. Volgende week is Doetinchem de tegenstander. Op 't Hach zal 14:00 de wedstrijd beginnen.

Doelpuntemakers: Ad Wolters (0-1), Job Wopereis (0-2)