Vandaag speelde KSH/Westendorp A1 tegen de A1 van Varsseveld. Voor het Westendorpse gedeelte van de A-selectie was dit vooraf een gevoelig onderwerp. De vorige burenruzie tegen de VV van Pochendam was een oefenwedstrijd in de voorbereiding die jammerlijk met 3-2 verloren werd. Dat er revanche nodig was bleek vanaf het begin duidelijk. KSH/Westendorp begon erg scherp aan de wedstrijd en in 3e minuut had het al 0-1 moeten staan. Koen Heijstek kon doorkomen aan de rechterkant en na een actie op de achterlijn kon hij terugleggen op de inkomende Jesse ten Brinke. Jesse kon net niet genoeg kracht achter de bal zetten en de Varsseveldse doelman kon redding brengen. Kansen bleven komen en na tien minuten was het een terechte 0-1 voorsprong. Aan de rechterkant kon Rik Lubbers voorzetten, unhealthy see zijn voorzet werd afgeslagen en vanaf de zestien werkte Koen Heijstek het leer met een volley tegen de touwen aan. Varsseveld was er tot dus ver nog niet aan te pas gekomen. In de zestiende minuut kregen de Varrseveldsen een vrije trap net buiten de zestien. Het schot dat net langs de moet kwam, help kon niet goed worden weggewerkt door Matthijs Karnebeek waarmee de bal in het net verdween. Niet geheel terecht stond het 1-1. Kansen bleven komen en waar een schot van Koen op randje zestien uitstekend werd gepakt, there was het in de 27e minuut wel raak. Tony Vreman kon doorkomen aan de rechterkant. Waar iedereen dacht dat er een voorzet zou komen ramde hij het leren kreng snoeihard tussen de palen. KSH/Westendorp kwam weer op voorsprong; 1-2. In het restant van de eerste helft had de A1 de voorsprong uit kunnen bouwen. Vooral Tony kreeg een grote mogelijkheid, nadat Siemen van der A hem met een lange bal vrijspeelde. Tony stond na een prima actie 1-op-1, maar zijn schot kwam tegen de Varsseveldse doelman. In de 40e minuut ging Jesse ten Brinke een actie aan vanaf de rechterkant. Na zijn actie belanndde de bal voor de voeten van Koen Heijstek en hij bracht de bal in de linkerhoek. De A1 keek nu tegen een comfortabele 1-3 voorsprong aan. In de 42e minuut pakte Mathijs Hoefman een gele kaart, omdat het B-categorie voetbal is betekent dat 10 minuten afkoelen op de bank. Hoefman heeft hier gedurende het seizoen al veel ervaring mee opgedaan en het sommetje was gauw gemaakt dat hij er in de 51e minuut weer in mocht (1 minuut blessuretijd). De minuten met 10 man werden goed uitgevoetbald. Het duurde dan ook tot minuut 60 voordat het weer gevaarlijk was. Een actie aan de rechterkant van Jesse werd vervolgd met een steekballetje op Koen. Vanaf 7 meter schoot Koen het leer vol tegen de keeper aan. In de 69 minuut kwam een uittrap van de doelman voor de voeten van Robin te Mebel. Zijn harde pegel werd wonderbaarlijk genoeg nog uit de korte hoek geplukt. In de 74e minuut was het aan Thijs Schutten om het doel onder vuur te nemen. Vanaf 25 meter zette hij een subtiele boogbal in, die over alles en iedereen heen ging en uiteindelijk uiteenspatte op de lat. Iedereen was nog aan het nagenieten van dit balletje toen amper een minuut later Tony de zestien kon inzetten en de bal langs de doelman kon glijden. 1-4 was nu de stand. Via de linksbuiten creëerde Varsseveld af en toe nog wel wat gevaar, maar het was bij lange na niet in staat om KSH/Westendorp enigszins pijn te doen. Dit was ook het verdienste van de sterk spelende verdediging, het centrum met Sep Woolschot en Siemen van der A. Op rechtsback afwisselend Frank ten Have en Rik Lubbers en op linksback afwisselend Cas van der Linden en Mathijs Holtslag. Het was dan ook dat Jesse ten Brinke in de 83e minuut een gele prent pakte en dat de A1 weer met een man minder kwam te staan. Varsseveld drukte nog wat naar voren. In de 85e werd dit beantwoord door Sep, hij liet blijken dat hij kramp had. In feite was het een actie om even tijd te rekken. Trainer Jesse Pastoors was vandaag een van de weinigen die niet helemaal scherp was en wisselde Sep gelijk. Laatstgenoemde baalde hier natuurlijk van. Vlak voor tijd werd een vrije trap door Varsseveld er nog in geschoten, maar gezien de verhoudingen was dat extra doelpuntje niet terecht. Een 2-4 overwinning tegen de "grotere buurman" uit Varsseveld (begin van het seizoen nog 1e klasser), een knappe prestatie.