KSH - DEO 1-2 (0-1)

De een na laatste wedstrijd voor de winterstop werd afgelopen zondag gespeeld tegen de vv uit Dijkhoek en omstreken ofterwijl DEO. DEO is een bekende tegenstander waartegen KSH het afgelopen jaar steevast moeilijk had met twee gelijke spelen. Jammerlijk was vandaag het ontbreken van Luuk Rietberg, die vorige week een ijzersterke pot speelde tegen Dinxperlo. Hij kon door een hamstring blessure vandaag niet kon spelen. Daarom begon Stan te Brake op zijn plaats, speelde Luuk te Dorsthorst op rechtshalf en begon Job Wopereis op linksbuiten. Hoe dan ook, vandaag zou het een belangrijke pot zijn aangezien er met een overwinning een groot gat zou worden geslagen met de onderste ploegen. De voorsprong zou dan 9 punten worden op DEO, maar daarvoor was natuurlijk wel de beleving, scherpte en strijdlust nodig waarmee vorige week Dinxperlo op een 2-2 werd gehouden. Over de eerste helft kunnen we daarover kort zijn, dat was er niet. Aan de kant van KSH was het erg pover en waren er een hoop spelers die niet op hun gebruikelijke niveau presteerden. Aan beide kanten vielen kansen te noteren. Na 25 minuten kreeg Helmut Esseling een voorzet vanaf de rechterkant tegen zijn hand aan. De scheids wees resoluut naar de stip. De aanvoerder van DEO Mark Tackenkamp mocht aanleggen en schoot in de linker bovenhoek. Daan Kodde plukte deze bal uit de kruising en hiermee bleef de brilstand voorlopig op het bord staan. Niet veel later volgde een ingooi vanaf DEO's linkerkant. De linksback van DEO gooide behoorlijk ver in, hij kreeg het leren kreng bijna de vijf meter in. In ieder geval zorgde een dergelijke ingooi tot een scrimmage in de zestien meter. Tackenkamp kon zijn poot er tegenaan zetten en het werd een lullige 0-1 achterstand. Gezien het gezapige spel van de Harreveldse elf was dit niet geheel onterecht. In de rust werd iedereen op zijn plaats gezet en moest en zou er een ander KSH uit de kleedkamer moeten komen. En dat gebeurde. In de eerste vijf minuten vielen er 4 100% kansen te noteren. Een snoeiharde kopbal van Ad Wolters werd met een onmogelijke redding uit de hoeken getikt en daarnaast werden drie schoten van binnen de zestien allemaal gepareerd door de Dijkshoekse doelman. Beide doelmannen waren vandaag overigens de absolute uitblinkers en het mag dan ook een wonder heten dat KSH na een goed kwartier niet tegen een comfortabele 3-1 of 4-1 voorsprong aankeek. Daarbij bovenop kwam dat KSH een penalty verdiende na dat Dirk Spieker in scoringspositie van zijn sokken werd geramd. De bal bleef precies liggen waar Dirk had willen uithalen, maar Dirk werd op de grond gekegeld. Waar hij in de eerste helft DEO wel een pingel gaf, liet de verder overigens prima leidende scheids het hier liggen. Een al oude voetbalwet trad vandaag weer eens in werking. Die wet over kansen niet afmaken en dan een doelpunt tegen krijgen. Dat gebeurde dus. Nadat een aanval van KSH werd afgestopt kon Tackenkamp aan de linkerkant vrij aan de bal komen. Voor de zoveelste keer buffelde hij door naar de achterlijn en gaf hij hier een voorzet. De rechtsbuiten kon attent reageren maar werk zijn inzet tegen de paal aan. Dat de rebound dan ook weer precies voor de voeten van de DEO spits kwam, was ook weer net het geluk dat KSH op die eerst zondag van december niet had. Goed 10 minuten voor tijd kon KSH toch nog de aansluiting vinden na een hard schot van 16 meter door Dave Sasse. De laatste minuten was het dan ook pompen of verzuipen. KSH kreeg mogelijkheden, DEO probeerde de wedstrijd dood te laten bloeden. Het bleef bij verzuipen en DEO kreeg gezien de tweede helft te veel. Desalniettemin had KSH het in de eerste helft vooral laten liggen. Volgende week speelt KSH de laatste wedstrijd van de eerste seizoenshelft uit tegen Rekken.

Doelpuntenmaker(s): Dave Sasse (1-2)