ksh vosseveld 1 11 2015.JPGC

KSH – Vosseveld 2-0 (1-0)

Op de eerste zondag van November trad KSH aan tegen de hekkensluiter van klasse 4C, cialis VV Vosseveld. Na de goede wedstrijd twee weken terug tegen Doetinchem was het zaak om die lijn door te trekken na de thuiswedstrijd tegen Vosseveld. De nummer laatst van de vierde klasse zondag had tot nu toe nog geen punten gepakt en bij winst voor KSH zou DEO waarschijnlijk worden ingehaald. Het voetbal op deze zonnige zondag was echter niet al te best. Vosseveld hanteerde alleen de lange bal, prescription met als grote wapenfeit hierbij de uittrap van de Vosseveldse doelman. Hij kwam met zijn uittrap erg ver. Het werd hierdoor veel duels uitvechten, no rx iets dat KSH normaal wel goed afgaat. Vandaag echter niet, vooral het Harreveldse middenveld zat totaal niet in de wedstrijd. Veel duels werden verloren en de passing was ontzettend slordig. Na een goed kwartier kwam KSH wel op voorsprong. Bij een ingooi in de linkerhoek werd Davey Wopereis aangegooid. Hij kon de bal controleren en over een inkomende tegenstander wippen. Met een volley bracht hij het leer voor het doel waar Dirk Spieker vrij kon inkoppen. De keeper dook over zijn kopbal heen en de stand kwam hiermee op 1-0 voor KSH. KSH kreeg in de eerste helft nog een handjevol prima mogelijkheden om de stand uit te bouwen voornamelijk via de linkerkant, maar met het hele slordige spel van KSH werd het niet meer. Vosseveld was niet bij machte om veel gevaar te creëren. Dit mede door het prima verdedigende werk van Luuk Rietberg, Jaap Spieker, Dennis van Bronckhorst en Helmut Esseling. Ondanks de besprekingen in de rust bleef het spel ongelooflijk slordig na de rust. Desondanks kreeg KSH geweldige mogelijkheden om de stand uit te bouwen. Jordy Berentsen kwam na een goede actie alleen te staan voor de doelman, maar zijn schot werd gepareerd. Ook Dirk kwam in scoringspositie, maar zijn kans werd niet verzilverd. Goed tien minuten voor het einde werd Luuk te Dorsthorst met een blessure gewisseld voor Willem Tankink. Ook Joost Kolkman was er inmiddels al in gekomen voor Henk Lamar. Via een prima aanval aan de linkerkant kwam Ad Wolters in balbezit. Met zijn rechter kon hij de bal echter te weinig richting meegeven om de bal strak in de hoek te brengen, waardoor de keeper redding kon brengen. Een volgende aanval werd van achteruit een diepe bal gegeven. Willem Tankink liet deze pass goed lopen waarmee de bal bij Dirk terecht kwam. Dirk dribbelde door tot de achterlijn tot dat Jordy Berentsen in kwam lopen op de zestien. Hij vroeg de bal terug en met een harde schuiver bracht Jordy de stand op 2-0. Gezien de rommelige wedstrijd was deze tweede een grote verademing en opluchting. In de laatste minuten kreeg Vosseveld ook nog twee grote mogelijkheden via een kopbal en een voorzet vanaf hun rechterkant. Uiteindelijk werd de wedstrijd zonder verdere kleerscheuren uitgespeeld en mocht Daan Kodde na 90 minuten zijn twee clean sheet van het seizoen bijschrijven. KSH ging met deze overwinning op de ranglijst DEO voorbij en staat het nu op negen punten. Siemen van de Aa mocht in de blessuretijd ook nog zijn competitiedebuut maken voor KSH. Het voetbal was dan misschien niet om aan te gluren in deze wedstrijd, er werden wel drie punten gepakt en dat is onder aan de streep toch het belangrijkste. Volgende week is er de uitwedstrijd tegen MEC. Het vorige treffen met de ploeg uit Miste en Corle was een bekerwedstrijd die na 4-4 in verlenging werd gewonnen op penalty’s door KSH.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (1-0), Jordy Berentsen (2-0)