KSH – Ruurlo 0-2 (0-1)

Op de tweede zonovergoten zondag van Oktober trad de equipe van trainer Marco Engelberts aan tegen de geelhemden uit Ruurlo. In competitie verband is KSH deze tegenstander lang niet tegen gekomen en veel was er dus niet bekend over deze ploeg. Dat het bij Ruurlo enigszins onrustig was, search check daar was elke Harrevelder wel van op de hoogte. In een column van de Gelderlander werd er onlangs ruim aandacht aan besteed: het meten van vetpercentages, ingewikkelde loopvormen en selectieleden die flink doorzakken waren hierin de kernwoorden. Nadat het startsignaal werd gegeven door de scheidsrechter was het gelijk duidelijk dat Ruurlo niet was gekomen om attractief voetbal op het Harrevelds biljartlaken te leggen. Het kwam neer op lange, hoge pegels die veelal gepaard gingen met het commentaar: ‘goede bal!’ Het was dan ook grotendeels duels uitvechten op het middenveld. Alhoewel dit Ruurlo iets beter af ging, kreeg KSH de gigantische kansen in de eerste helft. Geheel tegen de verhouding in kwam Ruurlo naar een goed kwartier op voorsprong uit een corner. Deze hoekschop werd niet weggewerkt en in de kluts kon een oplettende Ruurloër zijn voet er tegenaan zetten; 0-1 voor de bezoekers. Vervolgens kreeg KSH de kansen. Henk Lamar kreeg op vijf meter de bal in zijn voeten na een voorzet, maar zijn inzet kwam tegen de keeper aan. Een vrije trap van Luuk Te Dorsthorst werd ternauwernood over de lat getikt door de uitstekend spelende keeper. Een kopbal van Ad Wolters ging maar net voorlangs en nog een schot van Luuk te Dorsthorst ging maar net naast. De thee in de rust had dan ook een bitter smaakje, geheel tegen de verhouding in was het dat KSH achter stond en van een ploeg als Ruurlo had het eigenlijk niks te duchten. In de tweede helft maakten Jordy Berentsen en Willem Tankink plaats voor Stan te Brake en Dirk Spieker. Laatstgenoemde kreeg vlak na rust ook een geweldige mogelijkheid nadat hij een voorzet vanaf rechts in de zestien kon binnen knallen. De keeper van Ruurlo, na de wedstrijd unaniem uitgeroepen tot man of the match, pareerde ook deze inzet. In de rebound kon ook Davey Wopereis zijn inzet niet verzilveren. Even later werd via de linkerkant een aanval opgezet en werd Henk Lamar één-op-één gezet. U raadt het natuurlijk al, weer stond die dekselse doelverdediger in de weg. KSH probeerde het wel, maar gaandeweg de tweede helft vloeiden de krachten bij KSH weg en leek het geloof in een goede afloop langzaamaan weg te ebben. Schietkansen en kopkansen gingen maar net naast of werden gepareerd door de Ruurlose keeper. Een kwartier voor tijd werd Dave Sasse nog ingebracht voor Job Wopereis om nog iets te forceren, maar dit mocht ook niet helpen. In de 80e minuut werd er aan de linkerkant balverlies geleden in een aanval van KSH. Er werd razendsnel gecounterd en via de rechterkant werd een overtal situatie handig uitgespeeld, waarmee de 0-2 op het scorebord verscheen. Vervolgens kreeg Ruurlo nog een prima kans via de rechtermiddenvelder die opstoomde, maar dat was het dan ook. Een zure nederlaag gezien het feit dat er een hoop gecreëerd werd, dat er weinig kansen werden weggegeven, maar toch een geflatteerde 0-2 nederlaag. KSH kreeg een lesje effectiviteit voorgeschoteld van de mannen uit Ruurlo. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen voormalig derde klasser Doetinchem op het programma en dan zullen de koppen weer omhoog moeten.