Afgelopen zaterdag begon KSH de eerste competitiewedstrijd tegen VIOS B. Deze pot werd op zaterdag gespeeld vanwege de Beltrumse kermis. Er werd ook voor het eerst gebruikt van de nieuwe wedstrijdtenues door KSH. Het nieuwe tenue bestaat uit een groen shirt en een witte broek, here zoals het ook was voor het compleet groene tenue. Met wisselvallig weer en een felle zon werd er om 17:00 gestart aan de wedstrijd. KSH liet zich wat inzakken, click zodat VIOS rustig kon opbouwen. Dit leidde er toe dat binnen vijf minuten de 0-1 op het scorebord stond. VIOS kon doorkomen aan de linkerkant. De hier opvolgende voorzet ging voor iedereen langs en bij de tweede paal niet goed weggewerkt. Freek Helmers van Beltrum kon hier op simpel intikken. Niet veel later was het al weer 0-2 nadat de aanvoerder van VIOS kon inschuiven. Van een meter of 25 schoot hij de bal hoog op goal. Daan Kodde keek recht in de zon en ging er onder door. Halverwege de eerste helft was het ook al weer 0-3. Een vrije trap van KSH kwam in de handen van de Beltrumse goalie. Hij schoot de bal gauw naar voren zodat er gecounterd kon worden. De linksbuiten van Beltrum schoot een zacht schuivertje richting de tweede paal. De bal leek naast te gaan, seek maar op het laatst kwam deze tegen de tweede paal zodat de bal voor de voeten kwam van Freek Helmers die de bal wederom simpel kon binnenwerken. KSH stond 0-3 achter met minder dan 45 minuten op de klok. Er ontbrak scherpte en alle doelpunten gingen vooraf aan simpele persoonlijke fouten. Na deze 0-3 pakte KSH het voetbal weer op. Er kwamen kansjes voor KSH en op slag van rust kon Ad Wolters inkoppen op een voorzet van Davey Wopereis. Deze bal ging er echter niet in en het werd rust. Wellicht was het een beetje ontzag voor een ervaren ploeg in de vierde klasse, het spel van KSH was in de eerste helft te gezapig en er werd daarnaast te weinig strijd geleverd. In de tweede helft kwam er een compleet ander elftal uit de kleedkamer. KSH zette VIOS vroeg onder druk en in de tweede helft kwam VIOS nauwelijks meer van eigen helft af. Het spel werd een stuk grimmiger en er werd door de goed leidende scheidsrechter een behoorlijk aantal kaarten uitgedeeld. KSH kreeg mogelijkheden via Dave Sasse (omhaal), Job Wopereis (gevaarlijke afstandsschoten). Daarnaast hadden Henk Lamar, Ad Wolters en Dirk Spieker prima kansen om de score te openen voor Harreveld maar op het moment dat er gescoord moest worden werd er of te langs getreuzeld of verloor men knullig de bal. Het voetbal was niet altijd even fraai, maar er werd in ieder geval een hoop strijd geleverd in de tweede helft. Op basis van de tweede helft kreeg KSH te weinig en na afloop kon men concluderen dat KSH het zelf had weggeven in de eerste helft. Deze eerste wedstrijd is in ieder geval een leermoment voor de competitie. Wil men wedstrijd beginnen dan moet de scherpte er vanaf minuut 1 zijn. Dat ontbrak er afgelopen zaterdag in ieder geval aan.