Zondag 24 februari stond de topper KSH – VVG op het programma. KSH droeg deze wedstrijd rouwbanden ter nagedachtenis aan Joop Gierkink, erelid van KSH die afgelopen donderdag is overleden. Deze wedstrijd begon dan ook met een gepaste 1-minuut stilte.

Na het eerste fluitsignaal begon KSH meteen scherp aan de wedstrijd. VVG had hier moeite mee en dit resulteerde dan ook snel in een vrije trap voor KSH in de 11e minuut. De keeper van VVG verkeek zich een beetje op de vrije trap van Davey Wopereis, waardoor de bal hoog in de bovenhoek van het doel terecht kwam. Een verdiende 1-0 voorsprong voor KSH, die een stuk feller aan de wedstrijd begon dan VVG. Nog geen 10 minuten na de 1-0 kwam KSH voor dezelfde situatie te staan. Dit keer mocht Jeroen Kampshof aanleggen na een overtreding op Sander Kolkman. Jeroen volgde het voorbeeld van Davey en draaide de bal bekwaam in de winkelhaak. VVG die dit seizoen uit 13 wedstrijden 39 punten hadden behaald stonden opeens op een 2-0 achterstand. Na de 2-0 ging de wedstrijd gelijk op, wat resulteerde in weinig kansen voor beide ploegen.

Na de rust begon de koploper wat offensiever te spelen, maar ook dit resulteerde niet in honderd procent kansen. Dit was vooral te danken aan de sterk spelende achterhoede van KSH die de aanvallers van VVG wisten af te stoppen. Toch scoorde VVG in de 82e minuut plots de 2-1. Waar de KSH-verdediging uitging van buitenspel, besloot de scheids toch anders. In de laatste 10 minuten schoven de verdedigers van VVG steeds verder naar voren, waardoor er veel ruimte kwam voor KSH om aan te vallen, hier kwamen nog een aantal grote kansen uit. Eerst kreeg Thijs Schutten een grote kans door een afgeslagen vrije trap van Jeroen Kampshof. Helaas wist hij deze niet binnen te werken vanaf 5 meter van het doel. In de minuten daarop kreeg Henk Lamar ook nog 2 grote kansen om de wedstrijd op slot te gooien, maar ook hij wist deze 2 honderd procent kansen niet te verzilveren. In de laatste paar minuten gooide VVG alles op de aanval, maar door de sterk spelende keeper Daan Kodde hield KSH toch stand. Al met al een verdiende overwinning van KSH die voor het eerst punten wist af te pakken van VVG.

Over 2 weken staat KSH-Dinxperlo op het programma. Dinxperlo heeft inmiddels de weg naar boven gevonden. Een belangrijke pot voor KSH dus om mee te blijven strijden in de top 3 van de competitie.