Vandaag stonden de mannen van KSH tegenover SVGG uit Megchelen in de eerste thuiswedstrijd sinds de winterstop. Naar aanleiding van het moderniserende advies van trainer Jorrit Bomers stond het hele team paraat in de nieuwe poloshirts. Dit tot grootgenoegen van teammanager Thijs van Bronckhorst. Om aansluiting te vinden bij de (sub)top moest KSH vandaag de drie punten in eigen huis houden. In de voorbespreking werd dit meerdere malen luid en duidelijk aangekaart door Jorrit Bomers.

Gedurende het eerste kwartier van de wedstrijd stelde KSH zich fel en alert op. Dit resulteerde in een aantal kansen vanaf de flanken. Zo ging een krachtig schot van Job Wopereis net over. Na een kwartier verzwakte het spel van KSH. Er werden weinig tot geen kansen gecreĆ«erd en SVGG begon zich te laten zien. Dit tot groot ongenoegen van het thuis publiek. Duels werden niet overtuigend ingegaan en er werden veel persoonlijke fouten gemaakt. Hierdoor was Stan te Brake genoodzaakt om hardhandig in te grijpen in belang van het team. Helaas resulteerde dit in een gele prent.

In de rust werd nogmaals duidelijk gemaakt dat het spel van de eerste helft KSH geen punten zal opleveren. KSH zal in de tweede helft meer creativiteit en doorzettingsvermogen moeten laten zien.

De tweede helft begon KSH sterker en veerkrachtiger. KSH zette meer druk op de mannen van SVGG. SVGG reageerde hier op door veelvuldig naar de grond te gaan zonder dat hier vaak een reden voor was. Echter zag de scheidsrechter dit vaak anders. Dit bepaalde de vele pauzes van het spel. KSH bleef het geloof houden in een positief resultaat. Zo werden vele voorzetten gegeven en werd de aanval van KSH meer opgezocht. Jeroen Kampshof kreeg hierdoor een mogelijkheid om op doel te schieten, helaas belandde de bal op de paal. Na een cornerbal belandde in de 61e minuut de bal voor Stan te Brake, deze schoot de bal bedeesd in de linker onderhoek. De keeper van SVGG stond kansloos. 1-0 . Na de 1-0 begon KSH met meer vertrouwen te voetballen. Zowel de verdediging als het middenveld van KSH schoof meer naar voren wat ervoor zorgde dat Davey Wopereis vanaf 10 meter op doel kon schieten. Helaas schoot Davey over. SVGG hanteerde steeds meer hun befaamde lange bal wat sporadisch zorgde voor een schot op doel van de sterk spelende keeper Daan Kodde. KSH hoopte op de verlossende 2-0, deze kwam er gelukkig ook in de 89e minuut. Uit een duel op het middenveld kwam de bal rechts bij de ingekomen Henk Lamar. Henk passte de bal strak op Jeroen Kampshof die zich slim vrij speelde, Jeroen schoot echter vol op de keeper. Gelukkig was daar de oplettende Niek ten Have die in de rebound de bal strak in de linker onderhoek schoof. Alom gejuich langs de kant en de opluchting dat de 3 punten in Harreveld blijven. Eindstand 2-0.

Volgende week vindt de topper KSH - VVG '25 plaats.