Na de afgelaste wedstrijd van vorige week kon de wedstrijd van afgelopen zondag wel doorgaan op het kunstgras van Loil. Het beloofde een spannende wedstrijd te worden aangezien beide teams respectievelijk op de 2e en 3e plek stonden.

Bij KSH ontbraken Luuk Rietberg en Stan te Brake ivm werk. Leon Dankbaar keerde na een half jaar afwezigheid terug in de basis om Luuk te vervangen op de linksback positie. Job Wopereis stond samen met Dave Sasse centraal achterin om de 2 gevaarlijk spitsen van Loil uit te schakelen. Zo ontstond er samen met Jordy Berentsen op de rechtsback en Jaap Spieker als laatste man een 5 mans verdediging. Op papier een sterk verdedigend blok echter was men duidelijk niet bij de les want al na 1 minuut keken de mannen uit Harreveld tegen een 1-0 achterstand aan. Na knullig balverlies aan de linkerkant stond men in het centrum van de verdediging niet goed op te letten waardoor de spits van Loil makkelijk de 1-0 kon binnen koppen.

Na deze snelle tegengoal was KSH duidelijk van slag wat ook in het spel was terug te zien. Het spel was rommelig, het tempo laag veel te laag en er werd veel balverlies geleden. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg KSH toch langzaam wat grip op de wedstrijd en drongen ze iets meer aan op de helft van SV Loil echter ontbrak de zuiverheid in de eindpass en hoefde de keeper uit Loil nog niet echt in actie te komen.

Na rust kwam KSH duidelijk feller uit de kleedkamer wat ook resulteerde in meer fysieke duels. Het spel werd harder en er werden aan weerskanten veel overtredingen gemaakt. Al snel kreeg onder andere Leon Dankbaar dan ook een gele kaart te zien. Nog geen 5 minuten later pakte Leon volkomen overbodig zijn 2e gele kaart nadat hij rond de middellijn zijn directe tegenstander hard onderuit haalde waardoor KSH met 10 man verder moest.  Met 10 tegen 11 werd KSH wel steeds gevaarlijker en kreeg het toch nog een aantal goede kansen om de gelijkmaker te maken. Zo gaf Jordy Berentsen een afgemeten voorzet op Davey Wopereis die de bal in 1 keer op de schoen nam, echter kon de keeper uit Loil met een katachtige reflex de bal over het doel tikken. Even later kwam Jeroen Kampshof nog 1 op 1 voor de keeper maar ook hier wist de keeper zijn doel schoon te houden. Op het laatst probeerde trainer Jorrit Bomers nog iets te forceren door aanvaller Sander Kolkman in te brengen voor laatste man Jaap Spieker echter mocht het niet baten en wist Loil vlak voor het eind zelfs nog de 2-0 te maken nadat keeper Daan Kodde zich verkeek op een afstandschot.

Al met al was het zeker geen beste wedstrijd ook al hadden de mannen uit Harreveld over de hele wedstrijd gezien wellicht een punt verdiend. Volgende week komt laagvlieger SVGG uit Megchelen op bezoek in Harreveld. Een tegenstander die ondanks de lage klassering zeker niet onderschat mag worden aangezien er voor de winterstop in Megchelen ook gelijk werd gespeeld.