De één-na-laatste wedstrijd van het seizoen werd afgelopen zondag tegen Halle gespeeld. Halle staat in 5C geposteerd op een negende plaats, ampoule maar de wedstrijden tegen Halle zijn voor KSH vaak een verhaal apart. In de afgelopen jaren zijn er maar weinig wedstrijden tegen de blauwen met gemak gewonnen. Met twee wedstrijden op het programma en één  punt meer dan Rietmolen was de doelstelling simpel: twee keer winnen. Vandaag was de wedstrijd gesponsord door Café de Boer.  Het weer was goed doch drukkend, sovaldi langs de lijnen stond het vol met supporters en in het veld was het echter rommelig. Binnen vijf minuten kon KSH toch al op 1-0 komen. Een voorzet van Davey Wopereis werd door Henk Lamar bij de tweede paal net naast kopte. Met 10 minuten op de klok stond het echter 0-1 voor Halle. Een corner werd hard binnengeknikt door de topscorer van Halle, advice Ruud Heusinkveld. Binnen een mum van tijd stond het echter weer gelijk. Een vrije trap van Davey Wopereis draaide vanaf de rechterkant hoog in bij de tweede paal. De keeper greep er onderdoor en zo stond het 1-1. Het spel bleef in de eerste helft behoorlijk rommelig. Na een half uur spelen werd een ingooi van Luuk Rietberg snel gegooid naar de vrijstaande Davey Wopereis, die aflegde op Dirk Spieker. Dirk gaf een bekeken steekballetje op Ad Wolters die vrij door kon lopen op de keeper. Ad bewaarde de rust en schoof het leer, langs de keeper, in het netje. 2-1 voor KSH. Aan beide kanten waren er vervolgens kansen te noteren. Halle kwam er een aantal keren gevaarlijk uit en KSH was even zo gevaarlijk. Op slag van rust werd de bevrijdende treffer gemaakt. Dirk Spieker werd, weer via een ingooi aan de linkerkant, in balbezit gebracht. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander en op de achterlijn gaf hij een voorzet met zijn linkerpootje. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal terecht bij Luuk Temming die vrij in kon koppen en daarin niet faalde. KSH had nu een comfortabele voorsprong met rust, maar het was zaak om dit uit te bouwen. KSH begon ook scherp aan de tweede helft. Een boogballetje van Juan Wolters werd met een omhaal van de lijn gehaald door een Halle speler. Davey Wopereis had een grote mogelijkheid bij de eerste paal, maar schoot naast. Hierna zakte KSH ver terug en bij een dieptebal stapte Dave Sasse vooruit, hij verloor het duel echter waardoor de bal werd doorgekopt op de rechtsbuiten van Halle die laatste Jaap Spieker voor bij kon. Jaap tikte de bal weg voor zijn voeten, de rechtsbuiten viel op zijn schouder en de scheids floot voor een penalty. De rechtsbuiten moest met brancard van het veld af en na de tijd bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken. Het spel lag een kwartier stil en de penalty werd vervolgens veilloos binnengeschoten door de linksbuiten van Halle: Lennart Rooks. Vervolgens werd gelijk aan de andere kant de 4-2 gemaakt. Dave Sasse kopte een corner binnen, waarmee hij zijn slippertje even hiervoor goed maakte. KSH drukte door een kreeg nog grote mogelijkheden. Dirk Spieker scoorde op het laatste de 5-2 nog, nadat de opgekomen Dave Sasse hem vrijspeelde in de zestien. De mooiste kans was op het laatste moment nog voor Stan Te Brake die met een uiterst nonchalant hakje de bal binnen tikte. De centrale verdediger kon met een uiterste inspanning deze fraaie doelpoging echter voorkomen. De goedleidende scheids floot af en KSH vierde haar 17e overwinning van dit seizoen. Rietmolen won ook van Lochuizen, dat betekent dat het kampioenschap in de laatste speelronde beslist zal worden. Volgende week kan KSH kampioen worden wanneer het wint van VV Diepenheim, in Diepenheim. Nog even wat over Diepenheim: Deep’n is een stadje (ja, echt waar. Staat op Wikipedia) onder in Tukkerland dat door haar bekendste inwoner André Manuel veelvuldig is bezongen. De laatste wedstrijd die door KSH in Diepenheim werd gevoetbald werd met 0-6 gewonnen, waarbij assistent-trainer John Schutten zijn laatste doelpunt maakte voor KSH 1. Aankomende zondag  kan een overwinning het eerste kampioenschap sinds 23 jaar betekenen, de meeste jongens van de huidige selectie waren destijds nog huilende broekpoepers en een groot deel was überhaupt nog niet geboren. Gezien de grote hoeveelheid supporters die langs de lijn stond,  viel te zien hoe het mogelijke kampioenschap leeft bij KSH. Wanneer KSH volgende week kampioen wordt is er om 20:00 een receptie bij De Boer in Harreveld. Supporters, sponsoren en iedereen uit Harreveld is hierbij van harte welkom.

Doelpuntenmakers: Davey Wopereis (1-1), Ad Wolters (2-1), Luuk Temming (3-1), Dave Sasse (4-2), Dirk Spieker (5-2)