Het zijn spannende tijden in 5C. De nummers 1, medical 2 en 3 maken alle drie nog grote kans op het kampioenschap en in de komende wedstrijden zal er een beslissing vallen. KSH, pharmacy Rietmolen en DEO stonden voor de afgelopen speelronde op respectievelijk 50, 48 en 47 punten waarbij Rietmolen nog een wedstrijd minder gespeeld heeft. Afgelopen zondag speelde KSH tegen de nummer 10 van 5C, GSV ’63. KSH mistte een aantal spelers in de basisopstelling. Henk Lamar liep afgelopen weekend tegen Wolfersveen een bovenbeenblessure op, maar is herstellende. Dave Sasse had wat pijntjes en kreeg rust van de trainer en Luuk Rietberg kampt ook nog met een blessure. Daarnaast is het een aderlating dat voor aanvoerder Dennis van Bronckhorst het seizoen ten einde is. Dennis liep tegen Noordijk een spierscheuring in zijn bovenbeen op. KSH had dus nogal wat wijzigingen in de basis. Jaap Spieker en Stan te Brake van het tweede vormden het centrale duo en voorin kreeg Jesper Krabbenborg een basisplaats na zijn goede beurt tegen Noordijk. Onder perfecte weersomstandigheden had KSH binnen de minuut de kans om op 1-0 te staan. Jesper Krabbenborg werd de diepte ingestuurd en gaf een voorzet op Juan Wolters. Juan kon deze bal net niet genoeg kracht meegegeven waardoor deze bal naast de tweede paal verdween. Verder begon KSH echter slordig aan de wedstrijd. Na goed tien minuten spelen kwam GSV geheel onverwachts op voorsprong. De Geesterense rechtsbuiten kon vrijkomen aan de rechterkant. Hij gaf een lage voorzet richting de elf meter. Iedereen maaide over de bal heen, waardoor de spits van GSV vrij kon inschieten. Het duurde even voordat KSH het spel oppakte maar vervolgens vielen de doelpunten ook wel. De 1-1 werd ingeschoten door Dirk Spieker, nadat Jeroen Kampshof een voorzet terugkopte van Davey Wopereis. De centrale verdediger maaide over de bal heen, waardoor Dirk vrij kon inschieten. De 2-1 kwam uit een vrije trap. Vanaf links gooide Davey Wopereis de bal voor, Ad Wolters gaf deze bal nog wat kracht mee waardoor de bal achter de Geesterense keeper verdween. In een gigantische mogelijkheid waarbij Davey Wopereis en Juan Wolters alleen voor de keeper kwamen verzuimende zij om de 3-1 tegen de touwen te werken. Voor rust viel deze 3-1 alsnog nadat Jeroen Kampshof een kort opgezette corner voorgooide. De bal viel in de kluts tussen alles en iedereen in, waarna het leer voor de voeten van (wederom) Ad Wolters viel. Met een doffe peer joeg hij de bal in de kruising en zo werd zijn tweede van de middag bijgeschreven op het wedstrijdformulier. GSV was er in de tussentijd een aantal keer uitgekomen via slordig balverlies maar deze kansjes werden van de lijn gehaald door Daan Kodde. KSH begon slordig maar had het richting de rust aardig op de rails en in de tweede helft moest de score uitgebouwd worden. Na de rust was het voetbal niet al te best, KSH voetbalde weer erg slordig zoals in het begin van de wedstrijd. GSV kwam echter te kort om het KSH nog lastig te maken. Een aantal spelers werden halverwege de twee helft naar de kant gehaald om wat rust te geven aan deze jongens. Door de vele wijzigingen was de organisatie bij KSH weg. Voor de neutrale toeschouwer zal er niet veel te genieten zijn geweest in het restant van de wedstrijd. Het enige noemenswaardige feit van de tweede helft was een prima actie van Job Wopereis, waarbij hij werd gevloerd in de zestien. In tegenstelling tot een soort gelijke situatie in de eerste helft met Dirk Spieker, wees de (overigens goedfluitende) scheidsrechter nu wel naar de stip. Jeroen Kampshof verzuimde echter om deze mogelijkheid te benutten. Onder de streep speelde KSH geen goede wedstrijd, maar pakt het wederom de drie punten. Aankomende zondag speelt KSH thuis tegen Hoeve Vooruit dat op de vierde plek staat. Er zijn voor KSH nog vier wedstrijden te gaan. Vier keer winst is een kampioenschap en nu dat sinds een aantal jaar weer zo dichtbij is zal er alles op alles gezet worden om dit te bereiken.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (1-1), Ad Wolters (2-1, 3-1)