Wedstrijdverslag KSH (Vosseveld – KSH)

Met regen en een knollig veld begon zondag de belangrijke wedstrijd tussen Vosseveld en KSH. Bij winst zou KSH boven Vosseveld komen in de periode. Bij winst of gelijkspel zou Vosseveld bovenaan blijven staan in de periode. Het spel was aan beide kanten niet heel geweldig. KSH kreeg enigszins de ruimte om het spel te maken, and maar met knullige fouten werd erg veel balverlies geleden. Vosseveld hanteerde voornamelijk de lange bal. Het spel werd ook niet beter door het optreden van de scheidsrechter die bij zowat elk duel een vrije trap gaf en vooral KSH werd hierin benadeeld.  Na goed twintig minuten voetballen kwam KSH door wederom knullig balverlies op achterstand. Dave speelde de bal achter Davey waarna de spits van Vosseveld kon onderscheppen. Hij kon vrij doorlopen en krulde de bal netjes achter Kevin. Niet veel later zette KSH via de linkerkant een mooie aanval op. De aanval eindigde net niet bij Jeroen, viagra maar bij de linksback van Vosseveld die vervolgens ook balverlies leed. Jeroen kon onderscheppen en omspeelde de keeper waarmee hij de stand op 1-1 bracht. KSH kreeg in het verdere verloop nog een aantal geweldige mogelijkheden via Jeroen en Davey en werd daarnaast nog een aantal keer gevaarlijk via corners. Vosseveld kon er ook een aantal keer uitkomen en werd daarnaast gevaarlijk door fouten van KSH in de opbouw. In het tweede bedrijf werd KSH een stuk gevaarlijker en was het de bovenliggende partij. Geweldige mogelijkheden kwamen er aan de linkerkant via Luuk en aan de rechterkant via Jeroen. Er werd redelijk voetbal op de niet de egale mat van Vosseveld. Tien minuten in de tweede helft werd Henk vrijgespeeld in de 16, healing maar voordat hij kon aanleggen voor een schot werd hij naar beneden geschoffeld. Spelers van Vosseveld gaven later zelfs toe dat het een penalty was. De Winterswijkse scheidsrechter zag hier echter helemaal niets in en liet zijn Winterswijkse vrienden doorspelen. De eerste helft was hij al niet consequent, maar de tweede helft was een compleet drama. KSH werd constant teruggefloten en werd voor ogenschijnlijk lichte duels rijkelijk beloond met gele kaarten. Vosseveld kon verder rustig haar gang gaan. Zo was het een wonder dat Henk nog kon lopen na een aanslag op zijn knie, maar de leidsman zag niets en gaf een ingooi. Halverwege kreeg KSH een vrij trap mee op de helft van Vosseveld. Davey draaide deze voor bij de tweede paal en Dave kon deze bal binnen koppen. 2-1. Gezien het spelbeeld was dit volledig verdiend. De volgende minuten leek het erop dat KSH de buit binnen zou slepen, maar het faalde in de afronding om de wedstrijd op slot te gooien. De scheidsrechter zal het benauwd hebben gekregen van dit idee, dus toen de mogelijkheid zich aandiende om Vosseveld te hulp te schieten werd deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen. De Vosseveld spits werd aangespeeld in de 16 en geheel succesvol deed hij de ‘stervende zwaan’, niemand rekende op een penalty maar het acteerwerk werd beloond. De scheids wees naar de stip en gaf Dennis zijn tweede gele flap van de middag. Twee gele kaarten betekende een rode voor Dennis. De linksback van Vosseveld mocht aanleggen op de elf meter en met een bal strak door het midden bracht hij de gelijkmaker op het scorebord. De laatste tien minuten bracht trainer Frits v.d. Worp met Dirk Spieker en Tom Nieuwenhuis nog twee aanvallers in het veld en werd al het mogelijke gedaan om een overwinning af te dwingen. Vosseveld vond een gelijkspel wel prima en liet KSH met 10 man nog flink aanvallen. De grootste mogelijkheden kwamen via vrije trappen van Davey en Jeroen. De eerste bal van Davey was kwam vanaf rechts bij de tweede paal maar was net iets te hard voor Luuk om de bal binnen de koppen. De vrije trap van Jeroen ging hard door het midden en kon ternauwernood door de keeper gekeerd worden, de bal belandde bij Dave op twee meter van de goal. Hij kon het leer niet tegen de touwen werken, want de bal kwam net onder hem. Via een hele scrimmage ging de bal alsnog over de achterlijn. De scheids floot hierna gauw af. Zo eindigde in een 2-2 gelijkspel terwijl er maar een ploeg echt aanspraak maakte op de overwinning. Voor KSH is dit erg zuur, want een overwinning was broodnodig geweest in deze fase van de competitie.  Aan de andere kant mag men tevreden zijn dat men nog steeds de bovenliggende partij was met 10 tegen 12 man. Volgende week is de thuiswedstrijd om half 3 tegen KSV. Deze moet gewonnen worden om nog kans te maken op de periodetitel.

P.S: De frustatie is in dit verslag absoluut leesbaar. Toch gaf een niet nader te noemen Vosseveld speler zelf toe: "Als ik jullie was geweest, was ik hier ook moedeloos van geworden."