Ondanks de sneeuw moesten de mannen van KSH toch aantreden tegen GWVV op het kunstgras in Varsselder. KSH begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel een grote kans via Thijs Schutten die handig een aantal verdedigers van GWVV uitkapte en gericht in de rechterhoek schoot echter kon de keeper van GWVV de bal uit de hoek plukken. Na de goede openingsfase zakte KSH wat in waar door GWVV ruimte kreeg om te voetballen. GWVV werd meerdere malen gevaarlijk via de snelle en handige buitenspelers waar de verdediging van KSH niet altijd antwoord op had. Na een aantal gevaarlijke voorzetten wisten de mannen uit Varsselder dan ook in de 42e minuut het net te vinden waarna de 1-0 op het scorebord stond. Niet veel later wisten ze na slordig balverlies van KSH nogmaals te scoren waardoor KSH met een 2-0 achterstand de rust in ging.

Na rust werd Ad Wolters ingebracht voor Henk Lamar. KSH wist dat het de 2e helft uit een ander vaatje zou moeten tappen om een resultaat te kunnen halen in Varsselder. In de 62e minuut wist Niek ten Have dan ook de aansluitingstreffer te maken. Hij kopte de bal binnen na een goede voorzet van Jeroen Kampshof. Helaas was de vreugde maar van korte duur nadat de spits van  GWVV al snel daarna makkelijk kon binnen koppen uit een corner. Met nog 15 minuten op de klok leek de wedstijd gespeeld maar niets was minder waar. Enkele spelers van GWVV bleken hun emoties niet onder controle te hebben wat leidde tot verschillende acties die niet op een voetbal veld thuis horen. De goed fluitende scheidsrechter was dan ook genoodzaakt de aanvoerder van GWVV met direct rood  en een andere speler van GWVV met een 2e gele kaart van het veld te sturen. Door Tom Tankink in het veld te brengen voor laatste man Jaap Spieker probeerde trainer Jorrit Bomers iets te forceren. Uit een rommelige aanval wist Tom Tankink al snel het net te vinden waar door het 3-2 stond. Met nog 10 minuten op de klok lukt het KSH helaas niet om er nog een gelijk spel uit te trekken. Over 90 minuten bekeken moest KSH concluderen dat de mannen van GWVV voetballend beter waren en dat ze dan ook niet meer verdienden.