De voetbalwedstrijd van DEO1 - KSH1 is verzet naar donderdagavond 11 september om 20:00 uur !

 

Afgelopen zondag was het voor KSH de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, na een voorbereiding met wisselende resultaten. Rietmolen was de tegenstander en het beloofde vooraf een spannende pot te worden, aangezien Rietmolen waarschijnlijk een ploeg zal zijn de bovenin mee zal draaien. KSH begon met behoorlijk voetbal. Via de zijkanten werden er prima aanvallen opgezet. In de eerste helft kregen vooral Henk Lamar en Jeroen Kampshof geweldige kansen. Tot ongeveer een kwartier voor rust ging dit zo door. Rietmolen kon een aantal keer gevaar creëren uit vrije trappen en counters. Een kwartier voor rust was dit wederom het geval. De bal werd achterin niet goed weggewerkt en deze belandde voor de voeten van de rechtsbuiten van Rietmolen. Hij kreeg een vrije mogelijkheid en faalde niet, waarmee de stand 0-1 werd. Toch waren er met de rust geen zorgen. Het voetbal was met vlagen nog goed en het was vooral een kwestie van het benutten van de kansen. Het liep echter anders dan gepland. Amper een paar minuten in de tweede helft kwam de stand op 0-2. De spits van Rietmolen kreeg alle ruimte om te draaien en tweede verdediger van KSH uit te spelen en de bal af te leggen op zijn medespeler. Het vertouwen in een goede afloop was bij KSH vervolgens ver te zoeken. Het spel was te slap en te traag. Goed twintig minuten onderweg in de twee helft werd Jeroen aangespeeld in de spits. Hij draaide weg bij zijn directe tegenstander maar werd naar de grond geholpen. De scheids trad resoluut op en gaf een penalty en een rode kaart. Luuk Rietberg benutte deze penalty. Het was 2-1 met nog een klein half uur te spelen. Het spel werd bij KSH niet beter, het was nog steeds te slap en te traag. Er kwamen nog gigantische mogelijkheden voor KSH, maar de bal ging er niet in. Rietmolen kreeg ook nog een grote mogelijkheid, maar de scheids floot hierbij voor een handsbal van Rietmolen, terwijl ‘de blauwen’ een penalty claimden. Het bleef uiteindelijk bij de stand van 1-2. Gezien het wedstrijdbeeld was dit een terechte uitslag. Het spel en de instelling was bij het de meeste spelers gewoon niet goed genoeg. Aankomende donderdag is er de uitwedstrijd tegen DEO. 

 


 

 

Beste voetballers, leiding, trainers,bestuurders en vrijwilligers,

 

Het duurt nog een poosje, maar om straks het nieuwe voetbal seizoen goed te beginnen willen we een zogenaamde aftrapavond organiseren voor iedereen die met KSH-voetbal heeft te maken.
Deze zal plaatsvinden op vrijdagavond 5 september 2014 a.s. 

Van mini-f, pupillen, junioren, senioren, 35+/45+ teams tot al onze vele vrijwilligers die voor voetbal in de weer zijn, is deze avond bedoeld!

Behalve een gezellig feestje is het deze avond ook de bedoeling dat alle teams worden vastgelegd op de foto, zodat we voor het nieuwe seizoen weer alles goed op de site kunnen zetten.
 

Om het geheel een beetje goed te laten lopen, is er het volgende programma opgezet:
 

Hierin verwachten we natuurlijk wel hulp, tijdens de activiteit, van de leiders/trainers van de jeugdteams!!
 

17.45 uur
 worden alle mini-f en pupillen bij KSH verwacht,vervolgens omkleden en de tenues aantrekken
 

18.00 uur
 teamfoto's maken en vervolgens een voetbalactiviteit
 

18.45 uur
 worden alle junioren verwacht,vervolgens omkleden en de tenues aantrekken
 

19.00 uur
 - einde programma mini-f en pupillen, zij kunnen daarna naar huis

             - teamfoto's van junioren en vervolgens een voetbalactiviteit
 

19.45 uur
 worden alle senioren teams verwacht en worden ze daarna in tenue op het veld verwacht
 

20.00 uur
 - einde programma van de junioren!

             - teamfoto's van alle senioren teams KSH1,2,3,35+ en 45+

             - ook willen we onze vrijwilligers graag op de foto zetten deze avond!!
 

Voor de senioren-liefhebbers zijn er op het veld nog voetbal spellen te doen, waarna we deze avond verder willen vieren in de kantine en er een gezellige (aftrap)avond voor het nieuwe seizoen van willen maken
 

Kom niet te laat, zodat we alle teams zo compleet mogelijk op de foto kunnen zetten!!!!!!!
 

Een fijne vakantie en tot 5 septemberNamens het voetbalbestuur
 

IMG Marco1

 

Mijn naam is Marco Engelberts. Ik ben voor het eerst hoofdtrainer bij KSH. We zitten middenin de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Wanneer ik dit stukje schrijf, hebben we er ongeveer 8 trainingen op zitten. Tot nu toe heb ik het hier bij KSH prima naar mijn zin. De club heeft alle zaken hier prima voor elkaar, we hebben een mooie accommodatie en de velden liggen er prima bij en de materialen die ik nodig heb zijn uitstekend. De begeleiding is top, ik heb beschikking tot een assistent-trainer John Schutten en het 2e elftal heeft ook een eigen trainer Bennie Storkhorst. De selectie die ik tot mijn beschikking heb is van een behoorlijk niveau. Er wordt goed getraind en ze hebben veel plezier en dat doet me deugd. De doelstelling van dit seizoen is simpel, want we willen KAMPIOEN worden! En daar gaan we met z'n allen keihard voor werken om onze doelstelling te behalen.

 

Met vriendelijke groet,

 

Marco Engelberts trainer KSH 1

Onderstaand het programma van KSH1 tot aan de winterstop.

 

Programma voorafgaand aan de competitie:

 

Dinsdag 19 augustus: 19.00 uur Varsseveld - KSH (Beker)
Donderdag 21 augustus: 19.00 uur KSV - KSH (Oost Gelre Toernooi Vragender)
Zondag 24 augustus: 14.00 uur Finales (Oost Gelre Toernooi Vragender)
Dinsdag 26 augustus: 18.45 uur KSH - Ajax Breedenbroek (Beker)
Zondag 31 augustus: 14.00 uur KSH - Dinxperlo (Beker)
 

competitie

 

7 september KSH 1 - Rietmolen 1 14:00 uur
14 september DEO 1 - KSH 1 14:00 uur
21 september KSH 1 - Noordijk 1 14:00 uur
28 september Wolversveen 1 - KSH 1 14:30 uur
5 oktober KSH 1 - EGVV 1 14:00 uur
12 oktober Haaksbergen 1 - KSH 1 14:00 uur
19 oktober Beker - Inhaal
26 oktober KSH 1 - Lochuizen 1 14:00 uur
2 november Bredevoort 1 - KSH 1 14:00 uur
9 november KSH 1 - Meddo SC1 14:00 uur
16 november Beker - Inhaal
23 november GSV '63 1 - KSH 1 14:00 uur
30 november KSH 1 - Diepenheim 1 14:00 uur
7 december Halle 1 - KSH 1 14:30 uur
14 december Hoeve Vooruit 1 - KSH 1 14:00 uur
21 december Beker - Inhaal
28 december winterstop

Uitslag
1. Familie Penterman - 13 punten (7–0)
2. Familie Sasse - 11 punten (8–1)
3. Familie Spieker - 8 punten (4–4)
4. Familie van Bronkhorst - 6 punten (2–4)
5. Familie Rietberg - 4 punten (3–9)
6. Familie Wolters - 0 punten (1–7)

Fairplayprijs; Familie Sasse.

 

Nadat afgelopen zaterdag de jeugd een prachtig toernooi gespeeld had, was het zondag de beurt aan de volwassenen om er en waar voetbalspektakel van te maken. Onder prachtige weersomstandigheden werd het weer een echt familiefeest, waarbij menig familielid zijn of haar beste beentje voor zette. Met kunst en vliegwerk werd het doel schoon gehouden of werd een grote kans om zeep geholpen. Zo miste Juan Wolters een riante mogelijkheid om voor de eerste 3 punten te gaan zorgen. Hierna kreeg men de deksel op de neus en verloor men alsnog met 0 – 2. Het was zo wie zo niet de dag voor de familie Wolters. Werd Gerard als coach op handen gedragen in Mariënvelde na de promotie, moest hij het nu eerst maar eens laten zien als grensrechter. Wellicht een verkeerde inschatting, want alle wedstrijden gingen verloren. Nieuwkomer Spieker deed het stukken beter en liet ook leuk voetbal zien. Tactisch hadden zij het vooraf ook wel aardig bekeken. Spits Dirk had waarschijnlijk niet het vertrouwen gekregen van de familie om doelpunten te maken, dus moest hij maar onder de lat gaan staan om doelpunten te voorkomen. En dat lukte hem ook behoorlijk goed. De coach van de familie Rietberg had het ook niet helemaal goed gezien. Je topscoorder op dat moment, Sander Wolters, er uit halen bleek een onjuiste, want de wedstrijden werden telkens verloren. Dat er ook dit jaar weer veel dames meespeelden, was ook een aanwinst voor het toernooi. Menig dame liet zich niet zo maar uit het veld slaan. Nadat Linsey Berentsen bijna had gescoord, liet ze nog even een panna zien voor de ogen van de vele toeschouwers die er waren. Strijdvaardig dat alle dames waren kregen zij daar ook veel waardering voor van de heren. De familie van Bronkhorst gooide ook alles in die strijd en had een handsbal uiteindelijk toch niet nodig om te winnen van de familie Wolters. Aan het verbale geluid af en toe te horen, ligt het voor de verliezers altijd wel ergens aan. Is het niet de scheids, dan ligt het wel aan de tegenstander, grensrechter of misschien wel aan het kantinepersoneel dat er weer niet gewonnen kan worden. Er is altijd wel wat en dat hoort ook een beetje bij die familiestrijd. Desondanks hebben de scheidsrechters alles weer in goede banen kunnen leiden en heeft de EHBO niets te doen gehad. Nadat ook de vrijwilligers van KSH bedankt waren, werden de prijzen uitgereikt door de organisatoren Henk Kolkman en Ronald Hummelink. De deelnemers hadden voor een prachtig en sportief familievoetbaltoernooi gezorgd en werden daarom nu al uitgenodigd voor het volgende toernooi op 31 mei 2015. Het bleef nog lang gezellig op het terras wat nog maar eens aangeeft dat dit wederom een uiterst geslaagd familieuitje is geworden voor de gehele familie.

Zaterdag 24 mei kon de bekroning van het afgelopen seizoen worden voor KSH D1. De KNVB bekerfinale in Zutphen tegen Hoeve Vooruit. Het begon in de najaarscompetitie, daar werd met veel inzet gevoetbald en aan het eind stonden we 4e. Dit zorgde ervoor dat we in de voorjaarscompetitie werden ingedeeld bij de betere teams. Vooraf zouden we tevreden zijn geweest met een plaatsje in de middenmoot. Maar gaandeweg konden we onze doelstelling steeds bijstellen zodat we 2 wedstrijden voor het eind aan 1 punt genoeg hadden om kampioen te worden. Tegen Haaksbergen, de concurrent voor het kampioenschap, gebeurde het dan ook 1-1. We waren kampioen. Ook in de beker voetbalden we een stevig potje mee, de ene na de andere wedstrijd werd gewonnen. We moesten zelfs 2 maal naar Wolfersveen afreizen omdat daar in de 2e helft het licht uitviel. En na nog 2 gewonnen wedstrijden stonden we in de finale. S'morgens vroeg vertrokken richting Zutphen , daar aangekomen werd er al volop gevoetbald. Wij waren om 11.15 aan de beurt. De jongens en meisjes stonden stijf van de zenuwen. Maar na een kwartier spelen maakten we 1-0. Dat bleef zo tot de rust, nog 30 minuten. Na de rust kregen we een penalty tegen 1-1, spannend. 3 minuten voor het eind werd er door KSH gescoord. Nog even volhouden. De scheidsrechter fluit voor de laatste keer, we hebben hem de KNVB beker. Een prachtige prestatie van de meiden en jongens, de dubbel. En kampioen en de beker gewonnen in een seizoen. Gefeliciteerd.

 

 

KSH D1 Kampioen

Eindelijk is het dan weer zover. Het toernooi der toernooien vind weer plaats op de velden van 't Hach in Harreveld.
Komende zondag 1 juni wordt dan het jaarlijkse K.S.H. familievoetbaltoernooi gespeeld. Een jaarlijks terugkerend fenomeen voor een ieder die een familie heeft met een beetje voetbalbloed. Dit jaar zullen 6 families met elkaar de strijd aanbinden om de hoogste eer. Daarbij zal de gezelligheid hoog tij vieren, met daarnaast de gezonde rivaliteit tijdens de wedstrijden. Deze rivaliteit wordt dan meestal na afloop onder het genot van een drankje op een prettige manier voortgezet. De winnaar van het afgelopen jaar, de familie Penterman, zal het dit jaar niet makkelijk krijgen. Want de families Sasse, Wolters, van Bronkhorst, Rietberg en Spieker zijn er op gebrand om de Pentermannen en - vrouwen te verslaan. Met de familie Spieker hebben we weer een nieuwkomer te verwelkomen en wellicht kunnen zij voor een aangename verrassing gaan zorgen. De familie Penterman pakte vorig jaar de dubbel, want als fair play kampioen kon de lol niet op. Of het hun dit jaar weer zal lukken hangt natuurlijk af van de weerstand die de andere families zullen gaan bieden. De organisatie en de teams nodigen dan ook iedereen uit aanstaande zondagmorgen naar de velden van K.S.H. af te reizen om dit spektakel te aanschouwen. De afgelopen jaren heeft bewezen, dat er tijdens dit toernooi van alles te beleven is. Ook voor de neutrale toeschouwer. Het toernooi start om 10.00 u. en de prijsuitreiking vind plaats om 14.30 u. Hopende dat de weergoden ons goed gezind zijn, kijken we alvast reikhalzend uit naar weer een geslaagd K.S.H. familievoetbaltoernooi.

 

Het E1 team van K.S.H. vierde afgelopen zaterdag 10 mei haar kampioenschap tijdens de laatste competitiewedstrijd. De week ervoor was het team officieel al kampioen geworden maar omdat enkele spelers er niet bij konden zijn vanwege de vakantie werd besloten dit te vieren na de laatste competitie wedstrijd. Er moest natuurlijk eerst nog wel een wedstrijd gespeeld worden met als tegenstander Ruurlo E6. Ook in deze wedstrijd hebben de jongens en meiden van de E1 laten zien dat zij het kampioenschap waard zijn door te winnen met 14-0. Het team speelde wederom goed samen waardoor er flink gescoord kon worden. Na het fluitsignaal kon er dan ook gejuicht worden en hadden de ouders van de spelers een mooi oranje shirt met naam voor de spelers en voor de leiders en trainer was er een leuk cadeau. Na afloop was er patat en drinken in de kantine. Names K.S.H. feliciteren wij de jongens en meiden van de E1 en natuurlijk ook hun leiders en trainer.

 

 

KSH E1 is Kampioen!

Ik voetbal in de F1 van KSH.
Vandaag heb ik de 1-0 gemaakt.
De assist kwam van Boudewijn.
Ik vond het leuk om te voetballen.
Ik vond ze goed voetballen en hebben met 1-0 gewonnen.

Kyan

Wedstrijdverslag KSH (Marienvelde – KSH)

 

De voorlaatste wedstrijd van het seizoen betrof de derby tegen de VV van Mariënvelde. Zij konden en kunnen nog direct promoveren en voor KSH stond er eigenlijk niets meer op het spel. In theorie was nacompetitie nog haalbaar, maar dit leek praktisch vrijwel niet mogelijk. De ziekenboeg zit bij KSH nu aan het einde van het seizoen goed vol met maarliefst NEGEN! spelers die ten opzichte van de eerste wedstrijden van het seizoen niet in, maar naast het veld stonden. Een aantal spelers van het tweede ging daarom met het eerste mee, waarvan Remco, Jurgen en Boudewijn (Dave Sasse viel uit in de warming-up) in de basis starten. Sven en Sammie hielden in eerste instantie de bank warm. Voorafgaand aan de wedstrijd was er de wedstrijd tussen de mini-Fjes van Mariënvelde en KSH die door KSH wél werd gewonnen. Een wedstrijd tussen KSH 1 en Mariënvelde 1 staat altijd garant voor spanning en strijd. Deze editie, die men overigens beter KSH 2 tegen LONGA 2 had kunnen noemen bevatte minder spanning maar wel veel strijd. Mariënvelde had in de eerste helft het overwicht en creëerde legio mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien. Via een vrije trap van Twan Wolters na een klein kwartier spelen kon Niels Krabbenborg de 1-0 binnen schieten. Verder werd  Mariënveld via vooral Harm Bokkers een aantal keer erg gevaarlijk, maar Bokkers faalde even zo vaak in de afronding. KSH kreeg een aantal kleine mogelijkheden en vlak voor rust kon Davey Wopereis doorkomen in de 16, maar hij legde de bal niet goed terug waardoor deze mogelijkheid onbenut bleef. Gezien het spelbeeld mocht KSH tevreden zijn met een 1-0 achterstand, want het had met een iets scherpere voorhoede van Mariënvelde toch een grotere achterstand kunnen zijn. De tweede helft werd het beeld wat anders en het ging meer gelijk op. Mariënvelde kreeg nog steeds erg grote kansen, maar KSH kwam af en toe prima onder de druk uit en er werden zo aardige aanvallen opgezet. Job Wopereis en Boudewijn Krabben kregen prima kansen, maar telkens bracht een van de roodhemden redding. Uiteraard was het wel Mariënvelde met de grotere kansen. Inzetten werden op het laatste moment geblokt of een keer over nog net van de lijn gehaald door Stan te Brake. Halverwege de tweede helft kon wederom Niels Krabbenborg voor de 2-0 aantekenen nadat hij een steekpass van Twan Wolters kon ontvangen binnen de 16. De derde goal van Mariënvelde kwam op het bord, nadat de KSH verdediging bij een ingooi van de tegenstander  compleet verkeerd gepostitioneerd stond. Mariënvelde benutte deze mogelijkheid goed en Auke Borking kon de 3-0 binnen tikken. Om de eer te redden kwam even later Sammie Wolters binnen als pinchhitter binnen de lijnen. Sammie, die inmiddels al 50 jaar in het eerste speelt toonde zich weer eens nuttig. Hij zette het centrale duo van Mariënvelde even te kijk en hij bediende Jeroen Kampshof binnen de 16. Jeroen deed zijn werk en zo kwam de eindstand van 3-1 op het bord te staan. Deze nederlaag was jammerlijk, maar er werd bij vlagen prima gevoetbald en strijd geleverd en dat moet men dan maar meenemen naar de laatste (thuis)wedstrijd tegen Bredevoort, volgende week om half 3. Hulde voor de spelers van het tweede die meegingen naar Mariënvelde, zij hielden erg goed staande terwijl sommigen er s’ ochtends al 90 minuten op hadden zitten. Ook de prestatie na de wedstrijd mag er zijn, in de derde helft werd er door een gedeelte van de KSH selectie ook nog prima strijd geleverd. 

Wedstrijdverslag KSH (Vosseveld – KSH)

Met regen en een knollig veld begon zondag de belangrijke wedstrijd tussen Vosseveld en KSH. Bij winst zou KSH boven Vosseveld komen in de periode. Bij winst of gelijkspel zou Vosseveld bovenaan blijven staan in de periode. Het spel was aan beide kanten niet heel geweldig. KSH kreeg enigszins de ruimte om het spel te maken, maar met knullige fouten werd erg veel balverlies geleden. Vosseveld hanteerde voornamelijk de lange bal. Het spel werd ook niet beter door het optreden van de scheidsrechter die bij zowat elk duel een vrije trap gaf en vooral KSH werd hierin benadeeld.  Na goed twintig minuten voetballen kwam KSH door wederom knullig balverlies op achterstand. Dave speelde de bal achter Davey waarna de spits van Vosseveld kon onderscheppen. Hij kon vrij doorlopen en krulde de bal netjes achter Kevin. Niet veel later zette KSH via de linkerkant een mooie aanval op. De aanval eindigde net niet bij Jeroen, maar bij de linksback van Vosseveld die vervolgens ook balverlies leed. Jeroen kon onderscheppen en omspeelde de keeper waarmee hij de stand op 1-1 bracht. KSH kreeg in het verdere verloop nog een aantal geweldige mogelijkheden via Jeroen en Davey en werd daarnaast nog een aantal keer gevaarlijk via corners. Vosseveld kon er ook een aantal keer uitkomen en werd daarnaast gevaarlijk door fouten van KSH in de opbouw. In het tweede bedrijf werd KSH een stuk gevaarlijker en was het de bovenliggende partij. Geweldige mogelijkheden kwamen er aan de linkerkant via Luuk en aan de rechterkant via Jeroen. Er werd redelijk voetbal op de niet de egale mat van Vosseveld. Tien minuten in de tweede helft werd Henk vrijgespeeld in de 16, maar voordat hij kon aanleggen voor een schot werd hij naar beneden geschoffeld. Spelers van Vosseveld gaven later zelfs toe dat het een penalty was. De Winterswijkse scheidsrechter zag hier echter helemaal niets in en liet zijn Winterswijkse vrienden doorspelen. De eerste helft was hij al niet consequent, maar de tweede helft was een compleet drama. KSH werd constant teruggefloten en werd voor ogenschijnlijk lichte duels rijkelijk beloond met gele kaarten. Vosseveld kon verder rustig haar gang gaan. Zo was het een wonder dat Henk nog kon lopen na een aanslag op zijn knie, maar de leidsman zag niets en gaf een ingooi. Halverwege kreeg KSH een vrij trap mee op de helft van Vosseveld. Davey draaide deze voor bij de tweede paal en Dave kon deze bal binnen koppen. 2-1. Gezien het spelbeeld was dit volledig verdiend. De volgende minuten leek het erop dat KSH de buit binnen zou slepen, maar het faalde in de afronding om de wedstrijd op slot te gooien. De scheidsrechter zal het benauwd hebben gekregen van dit idee, dus toen de mogelijkheid zich aandiende om Vosseveld te hulp te schieten werd deze mogelijkheid met beide handen aangegrepen. De Vosseveld spits werd aangespeeld in de 16 en geheel succesvol deed hij de ‘stervende zwaan’, niemand rekende op een penalty maar het acteerwerk werd beloond. De scheids wees naar de stip en gaf Dennis zijn tweede gele flap van de middag. Twee gele kaarten betekende een rode voor Dennis. De linksback van Vosseveld mocht aanleggen op de elf meter en met een bal strak door het midden bracht hij de gelijkmaker op het scorebord. De laatste tien minuten bracht trainer Frits v.d. Worp met Dirk Spieker en Tom Nieuwenhuis nog twee aanvallers in het veld en werd al het mogelijke gedaan om een overwinning af te dwingen. Vosseveld vond een gelijkspel wel prima en liet KSH met 10 man nog flink aanvallen. De grootste mogelijkheden kwamen via vrije trappen van Davey en Jeroen. De eerste bal van Davey was kwam vanaf rechts bij de tweede paal maar was net iets te hard voor Luuk om de bal binnen de koppen. De vrije trap van Jeroen ging hard door het midden en kon ternauwernood door de keeper gekeerd worden, de bal belandde bij Dave op twee meter van de goal. Hij kon het leer niet tegen de touwen werken, want de bal kwam net onder hem. Via een hele scrimmage ging de bal alsnog over de achterlijn. De scheids floot hierna gauw af. Zo eindigde in een 2-2 gelijkspel terwijl er maar een ploeg echt aanspraak maakte op de overwinning. Voor KSH is dit erg zuur, want een overwinning was broodnodig geweest in deze fase van de competitie.  Aan de andere kant mag men tevreden zijn dat men nog steeds de bovenliggende partij was met 10 tegen 12 man. Volgende week is de thuiswedstrijd om half 3 tegen KSV. Deze moet gewonnen worden om nog kans te maken op de periodetitel. 

P.S: De frustatie is in dit verslag absoluut leesbaar. Toch gaf een niet nader te noemen Vosseveld speler zelf toe: "Als ik jullie was geweest, was ik hier ook moedeloos van geworden."