Afgelopen dinsdag speelde KSH een oefenwedstrijd uit tegen Erix. In de voorbereiding werd Erix in het Oost-Gelre toernooi met 2-0 verslagen. KSH speelde dit keer zonder Daan Kodde en Luuk Rietberg, wegens verkoudheid en een blessure. In het begin van de eerste helft hobbelde het spel op en neer met zowel kansen voor Erix, als voor KSH. Na een goed kwartier moest Jeroen Kampshof uitstappen wegens pijntjes. De 17-jarige Willem Tankink viel voor hem in, die vervolgens een prima wedstrijd speelde. Halverwege de tweede helft kon Dirk Spieker een bal onderscheppen van de centrale verdediger van Erix. Hij kon doorlopen op de keeper en rondde vervolgens keurig af. Dit bracht de stand op 1-0. Niet veel later kon de rechtsbuiten van Erix, Rowan Weenink op rechts doorstomen. Hij kapte zijn tegenstander uit en met een schuiver verschalkte hij Kevin Janssen, die vandaag de hele wedstrijd keepte i.p.v de verkouden Daan Kodde. Voorafgaand aan de 1-2 kreeg Davey Wopereis de bal op het middenveld. Hij gaf een crosspass op Juan Wolters, die vervolgens Dirk Spieker inspeelde. Davey kwam inlopen, Dirk gaf mee aan hem en Davey tikte binnen. De 2-2 viel even later uit een snel genomen vrije trap van Lievelde. Terwijl de KSH spelers stonden te discussiëren over de vraag of het nou wel of geen vrije trap was kon een Erix middenvelder de bal voor geven. Helmut Esseling kwam inglijden om de bal weg te werken, maar werkte de bal in eigen doel. 2-2. De laatste voor rust viel uit een afstandsschot van Juan Wolters. Een ogenschijnlijk zacht schot van Juan glipte door de handen van de Erix keeper en de bal belandde achter diezelfde keeper. 2-3 voor KSH. In de rust werden er uit voorzorg een aantal spelers gewisseld, dit had zijn invloed op de tweede helft. Alle organisatie was weg en KSH liep vooral achter de feiten aan. Een aantal spaarzame kansen kreeg KSH via o.a. Henk Lamer en Ad Wolters maar verder was de tweede helft vooral voor Erix, dat hierin nog twee doelpunten maakte. De stand kwam zo op 4-3 voor Erix. Een redelijke eerste en een slappe tweede helft. Zondag is er weer een competitiewedstrijd tegen GSV '63, dat momenteel huishoudt op de 7e plaats van 5C. 

 

Goals: Dirk Spieker (0-1), Davey Wopereis (1-2), Juan Wolters (2-3)

"Voetbalvereniging KSH en trainer Marco Engelberts hebben deze week besloten de samenwerking met één seizoen te verlengen. Hierdoor zal Marco Engelberts ook in het seizoen 2015/2016 trainer van KSH zijn. De huidige samenwerking wordt door beide partijen als zeer prettig ervaren en de beslissing was hierdoor snel gemaakt. KSH staat na 9 wedstrijden op de 2de plaats met 3 punten achterstand op koploper Rietmolen." 

KSH – SP Meddo: 2-0 (0-0)

Afgelopen zondag ontving KSH het eerste elftal van SP Meddo, dat op dat moment op doelsaldo derde stond. KSH stond tweede en het zou dus een cruciale wedstrijd zijn in het achtervolgen van de huidige nummer 1 van 5C; Rietmolen. Na de uitglijder tegen Bredevoort vorige week zijn de koppen bij elkaar gestoken. Wil men wat moois bereiken in 5C dit jaar, dan kan het niet op 80%. Meer instelling en beleving zijn vereist. Vandaag was het dus de taak om dit tegen Meddo te laten zien. Meddo bleek een jonge, voetballende ploeg te zijn. KSH gaf Meddo vanaf het begin geen mogelijkheid tot opbouwen door gelijk druk te zetten op de achterhoede. Hierdoor waren de bezoekers veelal noodgedwongen om de lange bal te hanteren. De verdediging van KSH speelde sterk en solide en de lange ballen van Meddo resulteerden dikwijls in balbezit voor KSH. KSH kreeg in de eerste helft drie volle 100% kansen. Ad Wolters werd halverwege de eerste helft diep gestuurd met een crosspass van Davey Wopereis. Ad gaf vervolgens een afgemeten voorzet op Luuk Rietberg, die de bal vrij kon intikken. Met zijn rechter (chocoladebeen) werkte hij deze bal maar net naast. Henk Lamar en Dirk Spieker kregen ook nog grote opgelegde kopkansen, maar in beide gevallen werden deze ballen maar net naast gewerkt. Meddo creëerde gevaar uit standaardsituaties. Eenmaal moest Daan Kodde redding brengen op een ingekopte cornerbal. Zijn reflexen lieten hem niet in de steek en deze doelpoging verwerkte hij tot een nieuwe cornerbal. Er werd tot prima gevoetbald, weinig tot niets weggegeven en het enige dat tot dusver ontbrak waren doelpunten. De tweede helft bracht geen verandering aan het spelbeeld. KSH stond goed te verdedigen en gaf niets weg en er werd redelijk voetbal op de mat gelegd. Een kwartier na rust zette Jeroen Kampshof een corner op vanaf links. Deze bal belandde bij Dave Sasse op het hoofd die teruglegde op Davey Wopereis. Davey bereikte Dirk Spieker, die op zijn beurt keurig afwerkte en er 1-0 van maakte. Even later wierp het constante storen en druk zetten van KSH zijn vruchten af. De centrale verdediger van Meddo kreeg een bal op zijn borst aangespeeld. Zijn aanname kwam te ver van zijn lichaam af en Juan Wolters kon gelijk onderscheppen. Met een zachte schuiver werd de Meddo keeper voor de tweede keer deze middag verschalkt. 2-0. Hierna bleef KSH doorgaan. Er kwamen nog een aantal geweldige mogelijkheden, waarbij KSH de gecreëerde overtalsituaties niet goed benutte. Meddo probeerde op het laatst nog wat te forceren met vier spitsen, maar groot gevaar werd er niet meer gecreëerd. Al met al een sterke wedstrijd van KSH, dat nauwelijks in de problemen is gekomen. Met deze overwinning maakt KSH het gat met Meddo 3 punten en is het gat met de nummer 3 DEO op dit moment 3 punten. Volgende week is er geen wedstrijd. De week erna speelt men uit tegen GSV’63, dat speelt onder leiding van oud KSH trainer Gerard Magendans.

Scoreverloop: Dirk Spieker 1-0, Juan Wolters 2-0.

KSH – Bredevoort: 1-0 (1-1)

 

Afgelopen zondag zou de eerste periode verdeeld worden van 5C. Het ging hierbij vooral tussen Rietmolen en KSH, daarnaast had EGVV nog een kleine (theoretische) kans. Met winst voor Rietmolen kreeg zij de eerste periode. Met verliespunt(en) voor Rietmolen en winst voor KSH zou de periode naar KSH gaan. Van te voren was het bij iedereen bekend dat het dus een belangrijke pot was, aangezien winst mogelijk toegang zou geven tot nacompetitie. Bij KSH leek dit besef er niet te zijn. KSH begon nog redelijk. Het zanderige, zware veld was echter lastig te bespelen, hierdoor had KSH moeite om op te bouwen en via goed combinatiespel de aanval te zoeken. Uiteindelijk werden er ontzettend veel fouten gemaakt, veel balverlies geleden en er leek bij een hoop spelers de scherpte te ontbreken. KSH kreeg een aantal aardig mogelijkheden via Henk Lamar en een aantal keer Davey Wopereis. In al beide gevallen kwam hun inzet net buiten het latwerk of bracht de keeper van Bredevoort redding. Halverwege de tweede helft kwam uiteindelijk de openingstreffer. Helmut Esseling legde zijn directe tegenstander in de luren en ging de combinatie aan. Helmut gaf de bal laag voor de voeten van Jeroen Kampshof, die de bal binnen tikte. 0-1 voor KSH. Tot rust kregen bij beide teams nog een paar kleine mogelijkheden. De grootste was een cornerbal van Bredevoort die door Daan Kodde werd overgetikt. In de rust werd er gehamerd op een beter KSH. Een KSH dat druk zet, scherp is, duels wint en actief de aanval zoekt. Na rust leek het even goed te gaan, maar uiteindelijk zakte KSH ver terug en een gelijkmaker hing in de lucht. KSH voetbalde achteruit en Bredevoort rook bloed. Na een afgeslagen aanval kwam de bal voor de voeten van Bredevoort-aanvoerder Michiel Rave. Van een meter of 20-25 kreeg hij alle ruimte om uit te halen en via de onderkant van de lat verdween de bal in het netje. Na deze gelijkmaker zakte Bredevoort terug en waren de grootste kansen voor KSH. In de laatste minuten van de wedstrijd was het pompen of verzuipen en nadat Davey Wopereis de linksback van Bredevoort passeerde gaf hij een afgemeten voorzet. Waar Luuk Rietberg deze kans vrij binnen had kunnen lopen, kopte de topscorer van het tweede a.k.a. Jasper Giesen de bal net over. Voor Jasper was deze bal net te hoog en door een gebrek aan communicatie werd deze kans niet verzilverd. In de slotseconden van de wedstrijd kopte diezelfde Jasper vanaf de tweede paal naar de eerste paal waar Davey Wopereis vervolgens kwam inlopen en de bal binnen tikte. De scheidsrechter zag hier een overtreding in het duel van Jasper en het feest ging niet door. 1-1 bleef de eindstand. Uiteindelijk was het niet scherp genoeg en veel te matig wat KSH liet zien. Rietmolen pakte de periode en KSH komt op drie punten achterstand. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen de nummer 3, Meddo. Een veel scherper en strijdlustiger KSH is een must om het gat met Rietmolen klein houden.

 

Jeroen Kampshof (0-1), Michiel Rave (1-1).

 

KSH trad vandaag aan tegen Lochuizen.  Lochuizen is een club uit de onderste regionen van 5C, met slechts één schamel puntje. KSH had tot nu toe een reeks van vier wedstrijden op rij winst. Het was vandaag zaak deze goede lijn door te trekken.  Dirk Spieker, Luuk Temming en Stan te Brake waren vandaag afwezig wegens blessures en andere verplichtingen, waardoor de bank werd gevuld door spelers van het tweede. KSH begon fel en zette vroeg druk op de verdediging van Lochuizen. Vanaf het begin was het dan ook KSH dat de dienst uitmaakte en Lochuizen kwam er niet aan te pas. Er werden genoeg kansen gecreëerd, maar vaak was de eindpass onvoldoende of bleek de keeper van Lochuizen een lastige sta-in-de-weg. In de 26e minuut kwam dan toch de bevrijdende treffer van de voet van Juan Wolters. Juan maakte vanaf links een prima actie naar binnen en met binnenkant voet schoot hij de bal in de lange hoek langs de keeper. In de 34e minuut kon Luuk Rietberg een ingooi doorkoppen. Deze bal werd niet weggewerkt door de verdediging en Juan was zo attent om deze bal erin te prikken. Juan Wolters heeft blijkbaar toch wat geleerd in zijn tussenjaartje bij VV Mariënvelde, aangezien dit alweer zijn vijfde treffer van het seizoen was.  Even later kreeg Davey Wopereis een geweldige mogelijkheid, nadat hij via een dubbele een-twee, een-op-een met de keeper kwam te staan. Hij verzuimde er echter 3-0 van te maken. In de 39e minuut zette Jeroen een corner vanaf links op. Deze bal kwam indraaiend bij de tweede paal, waar Henk Lamar opdook. Henk kopte hard tegendraads binnen en maakte er 3-0 van. Tot dusver een prima stand, maar gezien de mogelijkheden werd er te weinig gescoord. In de rust werd hier opgehamerd en doel was het om de score na rust flink uit te bouwen. In het tweede helft ging KSH verder waar het gebleven was. Het duurde wel tot de 61e minuut  voordat er een vierde in het netje lag, dit was tevens de mooiste van de middag. Ad Wolters legde een vrije trap aan op een kleine 25 meter van de goal. Met een perfecte krul werd deze bal om het muurtje gedraaid en vol in de winkelhaak gehengst. Keeper kansloos en iedereen behalve Ad verbaasd. 4-0. Even later werd Davey door Ad de diepte in gestuurd. Davey gaf de bal strak voor op de zojuist ingevallen Maikel Sasse, die deze mogelijkheid prima benutte en de bal tegen het net werkte. De grens zag er echter (onterecht) buitenspel in en het feest ging helaas niet door voor Maikel, de man die normaliter furore maakt bij het tweede. Gezien het resultaat van het tweede (3-5 verlies, na 3-0- voorsprong) was zijn overheveling naar het eerste elftal vandaag een ware aderlating, maar dat terzijde. In de 67e minuut werd Juan ondersteboven geschoffeld in de zestien en de scheidsrechter gaf terecht een penalty. Luuk Rietberg legde aan op de elf meter en schoot wederom een penalty binnen (alweer zijn vijfde dit seizoen). Dit bracht de stand op 5-0. Met 73 minuten op de teller lag de bal in de kluts in de zestien van Lochuizen. Jeroen Kampshof gaf het leer een klein tikje en uiterst langzaam verdween het achter de Lochuizen-goalie. 6-0. In het laatste gedeelte van de tweede helft sloop er bij een aantal spelers enige vermoeidheid in. Zo moest zelfs Daan Kodde voor het eerste deze middag in actie komen. Hij plukte het schot van de Lochuizen spits subliem uit zijn linkerhoek. KSH kreeg uiteraard nog steeds genoeg kansen en een handsbal van de centrale verdediger van Lochuizen in de zestien deed de scheidsrechter voor de tweede keer wijzen naar de stip. Luuk Rietberg nam weer plaats achter de bal. Luuk, normaal altijd trefzeker met zijn pingels, begon te twijfelen en knalde snoeihard tegen de keeper aan. In de rebound kon hij net niet binnen koppen. Het bleef uiteindelijk 6-0. Met iets meer scherpte en rust op sommige momenten hadden de dubbele cijfers gehaald kunnen worden, maar 6-0 is uiteraard een prima overwinning. Vanuit het tweede hebben Maikel Sasse, Sven Krabben en Jasper Giesen meegedaan, waarvoor dank! Volgende week is er om 14:00 de uitwedstrijd tegen Bredevoort. Bij winst doet KSH mogelijk goede zaken voor de eerste plaats, aangezien Rietmolen de lastige uitwedstrijd tegen de nummer 3 EGVV speelt. 

 

Scoreverloop: Juan Wolters (2), Henk Lamar, Ad Wolters, Luuk Rietberg, Jeroen Kampshof

KSH 2 heeft afgelopen zondag de inhaalwedstrijd tegen winterswijk met 4-2 gewonnen.Ksh begon slap en inspiratieloos aan de wedstrijd(kermis bocholt ?) en gaf winterswijk alle ruimte om te voetballen.Na er een aantal keren dicht bij te zijn geweest kwam winterswijk verdiend op voorsprong (0-1).Blijkbaar geschrokken van de snelle achterstand kreeg Ksh daarna het heft in handen.Tandje erbij onder aanvoering van maikel sasse werd Winterswijk onder druk gezet, en Jasper giesen en Maikel waren dichtbij een doelpunt.De gelijkmaker  viel enigzins gelukkig.Jordi berentsen zag zijn mislukte vrie trap in het doel belanden(1-1).Prettig was het doelpunt net voor rust.Een vrije trap genomen vanaf links door Tjerk Domhof werd keurig breed gekopt door Tom Nieuwenhuis waarna Jasper eveneens met het hoofd doeltreffend afronde(2-1).Na rust raakte Stan te brake de bal volledig verkeerd en mark te molder moest een uiterste poging doen om de bal voor de aanstormende spits weg te schieten.Dit had tot gevolg dat de bal over de verdediging van winterswijk Jasper bereikte ,die de bal over de keeper lepelde(3-1). Na de 3-2 van winterswijk werd het nog even spannend.Al had de wedstrijd al lang op slot gemoeten door kansen van davey en Tom. Maikel sasse meende in de slotminuut de matchwinner te worden door nog te scoren uit een hoekschop genomen door Davey wopereis(4-2).Helaas maikel het stond toch echt al 3-2.Zondag   thuis tegen Zeddam 2 aanvang 10 uur.  

 

KSH ging vandaag op bezoek bij VV Haaksbergen. Men hoopte de goede reeks van negen uit drie wedstrijden voort te zetten tegen het elftal van Haaksbergen, dat in de laatste twee wedstrijden de huidige competitie als winnaar uit de strijd was gekomen. KSH mistte in de naam van Jeroen Kampshof, Stan te Brake en Jordy Berentsen een aantal spelers. Daarom ging van het tweede Boudewijn Krabben en Jasper Giesen mee. KSH begon erg slordig en was niet geconcentreerd. Er werd ontzettend veel onnodig balverlies geleden. De wedstrijd was amper vijf minuten bezig toen Dirk Spieker zich verstapte en gelijk gewisseld werd. Boudewijn Krabben van het tweede kwam erin en Sander Wolters schoof vanaf het middenveld door naar de spitspositie. Nadat het eerste kwartier erg slordig was, kon KSH druk naar voren zetten en kwamen er kansen. De kleine mogelijkheden werden zowel door KSH als aan de andere kant door Haaksbergen (dat de betere kansen had) niet benut en het veldspel bleef vrij matig. Aan het einde van de eerste helft passeerde Juan Wolters zijn directe tegenstander aan de linkerkant van het veld. Hij gaf een voorzet richting de tweede paal, waar Ad Wolters opdook. De verdediging van Haaksbergen meende dat het buitenspel was, maar de scheidsrechter noch hun eigen grensrechter had hier buitenspel in gezien. Ad Wolters kreeg in ieder geval alle tijd en ruimte om na te denken wat hij met deze opgelegde mogelijkheid zou doen. Na enig overpeinzen van al zijn opties besloot hij de bal terug te leggen op Henk Lamar, die de bal strak langs te keeper en in het netje schoot. Dit betekende 0-1 op slag van rust. In het huidige seizoen is het vaker voorgekomen dat KSH in de tweede helft pas begint met voetballen, maar vandaag was dit ook niet direct het geval. Het spel van KSH bleef de eerste tien minuten nog erg pover, waardoor men zichzelf in de problemen bracht. Na een ruim kwartier in de tweede heflt pakte KSH het redelijk op. Haaksbergen bracht nog een extra aanvaller in het veld, waardoor er meer ruimte voor KSH ontstond om er onderuit te voetballen. Haaksbergen moest het op het laatst ook conditioneel afleggen. Dit resulteerde in een aantal grote kansen. Een inzet van Henk Lamar werd bij de eerste paal van de doellijn gehaald door de Haaksbergse doelman. Even later werd diezelfde Henk Lamar neergehaald in de zestien. Penaltyspecialist Luuk Rietberg was inmiddels al in het veld gekomen voor Sander Wolters. Luuk a.ka. Mr. Jetlag wist wel raad met deze mogelijkheid en maakte er 0-2 van. Even later werd de net ingevallen Jasper Giesen 1-op-1 gezet. Hij werkte de bal keurig langs de keeper van Haaksbergen en maakte er zo 0-3 van. Het was een vrij matige wedstrijd van KSH, maar ook deze wedstrijden moeten gewonnen worden als men wat wil in 5C dit jaar. Volgende week is er een vrij weekend en de eerstvolgende wedstrijd is thuis tegen Lochuizen op 26 Oktober. 

Scoreverloop: Henk Lamar (1-0), Luuk Rietberg (2-0), Jasper Giesen (3-0). 

Na 1 overwinning, een gelijkspel en een nederlaag vorige week in silvolde heeft KSH 2 de draad weer goed opgepakt. In de beginfase leek stokkum 2 er een echte wedstrijd van te maken.maar hun afstandschoten waren een gemakkelijke prooi voor de goed keepende Robin Kamperman .Een voorzet vanaf rechts gegeven door Marc te molder was precies op maat voor Jasper Giesen die met het hoofd keurig binnen knikte (1-0). Snel daarna was het al 2-0 .Maikel Sasse legde breed op Marc Te Molder die eenvoudig binnen kon schuiven. Jasper Zorgde voor de 3-0 op aangeven van marc te molder,maar alle credits gingen naar Willem Tankink die zorgde voor de aanvoer met een geweldige steekpass.nadat Maikel zijn linkerbeen even teste door de bal knullig over de zijlijn te lopen,tot groot vermaak van het publiek,deed hij het even later iets beter door de bal subliem in de linker bovenhoek te krullen(4-0).De 2e helft was een formaliteit.Remco bediende Marc voor nummer 5 en 6,waarna Tjerk Domhof zijn solo bekroonde met zijn eerste van de wedstrijd(7-0).Marc zorgde op aangeven van Rick hulshof voor de eindstand(8-0).Had KSH iets meer aangedrongen en zorgvuldiger geweest dan had het zeker met dubbele cijfers moeten winnen.In de slotminuut was Jasper hiervan het grote voorbeeld ,hij had af moeten spelen maar schoot knullig naast.Volgende week inhaal wederom om 10.00 tegen FC Winterswijk 5 op t Hach.

Wedstrijdverslag KSH - EGVV

 

Vandaag trad KSH aan tegen EGVV uit Gelselaar. Om 14:00 (en niet 14:30, zoals in het vorige verslag stond) werd er afgetrapt in Harreveld. In eerste instantie was het voor beide teams aftasten. KSH begon aardig en met vroeg storen in de opbouw kreeg EGVV niet goed de kans om naar voren te komen. Het grootste gedeelte van de eerste helft ging redelijk gelijk op. KSH kreeg een aantal prima mogelijkheden om op voorsprong te komen via Dave Sasse en Henk Lamar, maar gescoord werd er niet. Aan de andere kant tikte Daan Kodde een afstandschot van de linkermiddenvelder met een katachtige redding uit de kruising. In de 33e minuut werd er bij KSH balverlies geleden op het middenveld. Er werd onhandig ingegrepen en zo kon de spits van EGVV op randje buitenspel in balbezit komen. Er werd gevlagd, maar de scheidsrechter liet toch doorspelen. Vervolgens werd de rechtsbuiten in buitenspelpositie aangespeeld. Wederom ging de vlag omhoog, maar de aanval mocht wederom doorgaan. De winger van EGVV ronde af en zette hiermee EGVV op 0-1. Bij KSH was iedereen verbaasd en verontwaardigd over het niet-fluiten voor buitenspel en er werd verhaal gehaald bij de scheidsrechter, maar het doelpunt werd niet afgekeurd. Vervolgens pakte KSH prima positiespel op en bleven er kansen komen. In de 43e minuut kwam een afgeslagen cornerbal in de voeten van Jeroen Kampshof terecht. Hij passeerde zijn directe tegenstander en gaf vanaf de linkerkant een strakke voorzet naar de tweede paal. Daar kwam Juan Wolters, gracieus dartelend als een jong hertje naar de vijf meter gesneld. Met zijn fluwelen rechterbeen toucheerde hij de lastige voorzet subliem en wederom gaf hij KSH hoop op een goede afloop door de stand op 1-1 te brengen. Tot zo ver Juan Wolters over zijn treffer. Het was uiteraard een prima doelpunt en met veel vertrouwen ging KSH de kleedkamer in. De tweede helft kantelde het spelbeeld. KSH was heer en meester en slechts sporadisch kwam EGVV er aan te pas. Het was slechts wachten op een tweede treffer van KSH. In de 56e minuut viel deze dan ook. Via een voorzet aan de rechterkant kwam Ad Wolters in scoringspositie. In eerste instantie kon de keeper een tegentreffer voorkomen, maar Davey Wopereis was er als de kippen bij om de rebound tegen de touwen te werken. Ook na deze 2-1, was het vooral KSH dat de kansen kreeg. De aanvallen bleven komen voor KSH en zo waren er nog grote kansen voor onder andere Juan Wolters en Henk Lamar. Daarnaast draaide Davey Wopereis een vrije trap op randje zestien om de muur heen en raakte net het zijnet. In de 67e minuut kreeg KSH een ingooi aan de rechterkant. Ad Wolters speelde Davey Wopereis vrij. Laatstgenoemde gaf vervolgens een bekeken steekbal op Henk Lamar, die zich zojuist met een handige loopactie had ontdaan van zijn directe tegenstander. Met deze steekbal stond Henk Lamar 1-op-1 met de keeper. Henk schoof de bal onder de keeper door en bracht de stand op 3-1. De wedstrijd leek gespeeld, maar EGVV kon toch nog terug komen. In de 75e minuut werd er door Dave Sasse een overtreding begaan op een goede dertig meter van de goal. De scheids zag er niets in en liet doorspelen. EGVV bleef balbezit houden, maar uiteindelijk werd er toch gefloten voor een blessurebehandeling en kreeg EGVV een vrije trap. Even later werd deze bal de zestien in geslingerd en KSH stond hierbij niet op te letten. De linksbuiten van EGVV had geen tegenstander bij zich en kon deze bal vrij inkoppen. EGVV kreeg nog wat hoop en bracht een extra spits om nog wat te kunnen forceren. Via lange ballen kregen ze nog een aantal corners die voor gevaar moesten zorgen, maar echt gevaarlijk werd het niet meer. In deze laatste minuten waren het vooral lange ballen over en weer. In de 90e minuut kwam Jeroen Kampshof aan de linkerkant in balbezet. Hij gaf een strakke voorzet naar de tweede paal, waar Henk Lamar opdook. Henk kopte de bal hard binnen en tekende zo aan voor zijn tweede van de middag en de overwinning van KSH was hiermee zeker. Al met al een prima wedstrijd met een verdiende winnaar. Volgende week is de uitwedstrijd tegen Haaksbergen.

 

 Scoreverloop: Juan Wolters, Davey Wopereis, Henk Lamar (2)

 

 

Met een prachtig weer en een perfect veld begon de wedstrijd tussen KSH en Wolfersveen. De elf van KSH hadden er zin aan en begonnen flitsend. Binnen 10 minuten stond KSH met 2-0 voor, nadat Juan Wolters een verdwaald schot kon binnen tikken. Het tweede doelpunt kwam op het scorebord, nadat wederom Juan Wolters sneller bij een steekbal was dan de keeper van Wolfersveen. Niet veel later had Dirk Spieker de 3-0 op de slof, maar helaas kreeg hij deze bal niet in het netje. KSH liet zich wat inzakken en Wolfersveen kon voor het eerst van eigen helft af komen. Via een voorzet aan de linkerkant kwam de bal bij de centrale middenvelder van de withemden die Dennis van Bronckhorst voorbijspeelde. Dennis reageerde te laat en de middenvelder ging gewillig naar de grond. Een penalty en een gele prent waren de gevolgen. Deze zelfde middenvelder verzilverde deze pingel vervolgens ook weer. Nauwelijks vijf minuten later was het de volgende tegenaanval. De nummer 11 van Wolfersveen kreeg te veel ruimte en vanaf de zestien plaatste hij zijn schot keurig in de hoek, zodat Daan Kodde er niet bij kon. Er waren amper twintig minuten gespeeld en het was alweer 2-2. Het vervolg van de eerste helft kenmerkte zich met matig spel, een te slap KSH en een aantal redelijke kansjes over en weer. De tweede helft diende KSH uit een ander vaatje te tappen. Er werden een aantal wijzigingen gedaan in de rust die direct effect hadden. De scheids had nauwelijks gefloten voor de tweede helft en het stond weer 2-3 in het voordeel van KSH. Jeroen Kampshof werd aan de linker kant van het veld vrijgespeeld en schoot de bal geplaatst in de rechterhoek naast de keeper. Hiermee tekende hij voor zijn eerste van de middag. Enkele minuten later was er goed combinatiespel aan de rechterkant waarbij uiteindelijk Juan Wolters werd bereikt op randje zestien. Linksback Luuk Temming stoomde er over heen en kreeg de bal in de loop meegespeeld van Juan. Luuk Temming schoot het leer ook in de rechterhoek, waarmee de stand op 2-4 kwam.  Bij Wolfersveen was het geloof weg en toen de keeper van Wolfersveen de bal door zijn handen liet glippen bij een strakke vrije trap van Jeroen Kampshof was het helemaal gebeurd. Er stond nu 2-5 op het scorebord en de wedstrijd was zo goed als gespeeld. Wolfersveen kwam er de tweede helft niet meer aan te pas. Een ruim kwartier voor het einde van de wedstrijd werd de moegestreden Juan Wolters, die met twee goals én een assist een puike wedstrijd speelde, gewisseld voor Sven Krabben. Even daarvoor was Jordy Berentsen in het veld gekomen voor Henk Lamar. Dit legde KSH geen windeieren, want Jordy was in het restant van de wedstrijd ook uiterst effectief met zijn mogelijkheden. In eerste instantie gaf Sven Krabben een strakke voorzet, waarbij de keeper de bal niet klemvast had. Jordy kwam inglijden en tikte de bal over de krijtlijn en tussen de lat en doelpalen. Het laatste doelpunt van de middag kwam ook op naam van Jordy Berentsen, nadat hij vrij kwam op de zestien meter, de linkerhoek uitkoos en de bal erin liet verdwijnen. Zo bleef het 2-7 na een zeer matige eerste helft (op de eerste tien minuten na) en een prima tweede helft. Volgende week staat er de wedstrijd tegen EGVV uit Gelselaar op het programma. Dit is de huidige nummer twee van 5C. De wedstrijd is om 14:30 bij 't Hach in Harreveld. 

 

Scoreverloop: Juan Wolters (2), Jeroen Kamsphof, Luuk Temming, Jeroen Kampshof, Jordy Berentsen (2)

 

 

Een prachtige nazomerdag een strak groen veld vormden het decor voor de wedstrijd tussen de mannen van KSH 1 en Noordijk. De pot was amper vijf minuten op gang toen de spits van Noordijk door zijn enkel ging en met een brancard van het veld af moest. Het spel lag enkele minuten stil en met het hervatten van de wedstrijd pakte KSH het spel op. Noordijk werd vastgezet op eigen helft en kwam hier nauwelijks van af. Van te voren werd verteld dat de tegenstander een fysieke ploeg is die vooral veel de lange bal hanteert. In de eerste helft bleek niets minder waar. Vooral via de zijkanten werden er goede aanvallen opgezet, maar KSH faalde meermaals in de afronding. De voorhoede van KSH werd een aantal keer aardig te grazen genomen en halverwege de eerste helft werd Dirk Spieker in de zestien naar de grond getrokken. De scheids wees resoluut naar de stip en Luuk Rietberg bracht de stand met een strak ingeschoten penalty vervolgens op 1-0. Het voetbal in de eerste helft was echter niet geweldig. De legio mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden werden niet benut en het positiespel was te traag. De tweede helft ging dit enigszins beter. Tien minuten onderweg in de eerste helft kon Dirk Spieker de bal vrij inkoppen bij de tweede paal wat resulteerde in een 2-0 stand. Kansen bleven komen en niet veel later werd Davey Wopereis vrijgespeeld op een kleine 25 meter van de goal. Hij twijfelde geen moment en haalde verwoestend uit, waarbij de bal in een rechte streep in de rechter kruising verdween. De keeper had hier geen antwoord op en zo werd het 3-0. Dirk Spieker bracht de stand uiteindelijk nog op 4-0 nadat Sander Wolters de linksback van Noordijk in de luren legde en een afgemeten voorzet gaf bij de tweede paal. Volgende week is er de uitwedstrijd tegen Wolfersveen.

De voetbalwedstrijd van DEO1 - KSH1 is verzet naar donderdagavond 11 september om 20:00 uur !