KSH – Keijenburgse Boys 0-1 (0-0)

 

De voorbereiding begon voor de spelers en technische staf van KSH verschillend. Allereerst zat de technische staf al met het dilemma; is het Keijenborgse boys of Keijenburgse boys. Gelukkig kent vendelier Tiemen heel Google uit zijn hoofd, het is Keijenburgse boys. Daarbij zat Bartels Tone met het scorebord in z’n maag. Deze werkte niet naar behoren en daarom was Bartels Tone genoodzaakt om tijdens de wedstrijd bij het scorebord te gaan staan. Dit tot grote treurnis van the people manager Marco, de man die Marco normaal mentaal ondersteund stond nu aan andere kant. STANd in en rechterhand Sammie had daarom vandaag de taak om zowel het team als Marco mentaal te ondersteunen. Voor de spelers liep de voorbereiding uiteen, sommige deden mee aan een cursus Mindfulness, anderen gingen voor ontspanning vrijwillig bij KSH de bestrating er opnieuw inleggen en weer anderen gingen zogenaamd Dave Sasse met zijn huis helpen verbouwen.

Maar goed, onder de zonnige weersomstandigheden begon zondag 12 maart 2017 de kraker KSH – Keijenburgse boys. In de kleedkamer spraken de gezichten van de Groene Goden (KSH) boekdelen. Wij gaan vandaag strijd leveren zei Marco de trainer.

 

De wedstrijd begon en KSH liet Keijenborg opkomen om hen vervolgens bij de middenlijn collectief vast te zetten. Dit tot grote ergernis van Keijenborg en supporters. KSH stond STANdvastig te voetballen en liet geen steek vallen. Aanval naar aanval sloeg KSH met zijn gevreesde verdediging “Jordy, Dennis, Dave en Luuk R” al voor de zestien af, bijgestaan door goede coaching van Keeper Kevin Jansen. Tevens hierdoor begon KSH steeds meer de wedstrijd te bepalen. Met Dirk Speaker in de spits konden Henk Lamar en Jeroen Kampshof geen ruzie meer maken wie in het midden mocht voetballen en daarom dienden deze twee jongens aan de flanken. Verschijnende keren kon Keijenborg met geluk de aanvallen van KSH in de eerste helft blokkeren, echter werd een zelfbenoemde fabuleuze steekpass door Henk Lamar op een KSH speler niet benut. Het middenveld van KSH stond ook als een huis, op centraal stootte Duracell Davey  vrijwel continue door naar voren (links of recht, Davey was overal bij). Bijgestaan op linkshalf stond tweebenige Maikel Sasse zoon van Jos en Marja, en grote broer van Dave. Op rechts stond de bekende witte Keniaan, helaas moet dit hemelse stukje loopwonder meer gaan trainen om het niveau van weleer terug te krijgen. Dit gezegd hebbende werd vooral van KSH zijde goed gevoetbald maar verzaakte de Groene Goden om te scoren. RUST 0-0

Opgepept door de woorden van Marco bleef KSH zijn mannetje staan. Dirk werd vaak in het midden gezocht en via de flanken werd KSH steeds gevaarlijker. Een mooie voorzet vanaf de linkerkant van Davey op Henk werd helaas niet versierd door een vliegje in Henk z’n oog en daarom werd de bal helaas overgekopt. De emoties langs de kant liepen hoog op, oehhh…en scheids… werden veel geroepen. Keijenborg begon continue lange ballen te spelen en daarbij ontstond in het veld ook direct toneelvereniging Keijenburgse boys, meerdere malen werd door voornamelijk de voorhoede de stervende zwaan en liggende kabouter voorgedaan. Allemaal mooi om te zien maar niet binnen de lijnen van het voetbalveld. Toch wist KSH zich STANdvastig te houden en dit resulteerde in meerdere kansen; Jeroen verzaakte één op één te scoren en voorzetten kwamen in de handen van de keeper van Keijenborg terecht. Uit het niets kwam Thom B. uit Keijenborg door de verdediging van KSH en sleepte hij met zijn arm de bal langs de goed keepende Kevin. HANDS werd er vanuit het veld en vanaf de zijlijn geschreeuwd. Geheel onterecht werd door de scheidsrechter dit absurde stukje handbal toegekend als doelpunt, 0-1 Keijenborg. Waar echte voetballers met hun voeten spreken deed Keijenburgse boys dat liever met hun handjes. Hoe onterecht ook, deze domper weerhield KSH er niet van om als team te strijden voor een beter resultaat. Zo werd alles in staat gesteld om gelijk te maken, van alle kanten werd het doel van Keijenborg bestookt maar het mocht niet baten. De allerlaatste kopbal van Dirk kwam via het midden in de handen van de keeper en kon niet voorkomen dat KSH met collectief hardwerkend en eerlijk voetbal gelijk kwam. Ondanks deze oneerlijke nederlaag kan KSH terugkijken op een strijdlustige wedstrijd. Met dit gegeven zal deze week nog fanatieker worden getraind om ons voor te bereiden voor de derby des derby’s; vv Marienveld – KSH 19 maart 14:00 uur.