Wedstrijdverslag KSH – KSV: 3-1 (2-0)

Op de laatste zondag van oktober stond tevens de laatste wedstrijd van de eerste periode op het wedstrijdformulier. KSH was inmiddels aan de stand verplicht om deze wedstrijd tegen KSV Vragender tot een goed einde te brengen.

KSH begon met deze gedachte erg goed aan de wedstrijd. In het eerste kwartier werd de bal in redelijk hoog tempo rondgespeeld, waarbij veel beweging in het elftal zat. Dit leidde in de 11e minuut van de wedstrijd al tot een vroege openingstreffer. Dave Sasse kon met een geweldige pass rechtsbuiten Ad Wolters bereiken. Laatstgenoemde kon de bal aannemen, kort mee naar binnen nemen en de bal uiteindelijk bij de eerste paal strak voorzetten. De bal schoot daarbij tussen twee verdedigers van KSV door, waarna Dirk Spieker betrekkelijk eenvoudig zijn eerste goal van de wedstrijd kon binnentikken.

Na deze vroege voorsprong begon KSH langzamerhand de grip op de wedstrijd te verliezen. KSV werd feller, terwijl KSH in een lager tempo en daarnaast veel slordiger begon te spelen. Op een gegeven moment braken de Vragenders door aan de rechterkant van het veld. Met een verrassend hard en laag schot werd keeper Daan Kodde bijna verrast. De Harreveldse sluitpost kon echter met een fabuleuze duik redding brengen.

Vlak voor rust werd door KSH druk gezet op de verdediging van KSV. Dit resulteerde ertoe dat de keeper de bal moest wegwerken. Omdat de sluitpost van Vragender de bal helemaal verkeerd raakte kon de Harreveldse spits, Dirk Spieker, aan de rechterkant van het veld de bal oppikken. Nu de keeper uit zijn goal stond bedacht Dirk Spieker zich geen moment en schoot de bal bewust over de doelman heen. De bal kwam met een mooie afdraaiende curve, via de binnenkant van de linker doelpaal, in de goal terecht. Met dit geweldige doelpunt werd vlak voor rust een bevrijdende 2-0 op het scorebord gezet.

In de gehele tweede helft werd door beide partijen een vervolg gegeven aan het eerder vertoonde matige spel. Toch kwam na een goed uitgespeelde counter Dirk Spieker vrij aan de rechterkant. Na een goede passeerbeweging kon hij de bal laag voorgeven. Deze voorzet kwam plots voor de voeten van Jeroen Kampshof terecht: met een mooi schuivertje in de linkerhoek werd de score uitgebreid naar 3-0.

Een aantal minuten later kreeg KSV een vrije trap mee rond het 16-meter gebied. De bal werd vanuit deze standaardsituatie om de (niet geheel correct staande) muur gekruld, waardoor de aansluitingstreffer snel was gemaakt: 3-1. Toch kon KSV in het vervolg van de wedstrijd geen vuist maken, waardoor KSH niet echt meer in de problemen raakte.

Ook mag worden gemeld dat, nadat vorige week Tom Tankink zijn officiële competitiedebuut heeft gemaakt, ook Niek ten Have op 15-jarige leeftijd zijn debuut heeft mogen maken voor KSH 1. Dit geeft maar weer eens aan dat ‘de toekomst’ van KSH ook veel vertrouwen biedt.

Met opnieuw een driepunter werd de tweede positie dus verder versterkt. Volgende week staat de clash met nummer 3 Keijenburgse Boys op het programma, waarin het vooral Thom Berendsen - topscorer van klasse 4C met 13 doelpunten - in de gaten moet gaan houden.

Doelpunten: Dirk Spieker: 1-0 & 2-0, Jeroen Kampshof: 3-0 | Assists: Ad Wolters: 1-0, Dirk Spieker 3-0