Wedstrijdverslag KSH – Etten

De derde en laatste bekerwedstrijd van de poulefase werd afgelopen zondag gespeeld tegen de vijfde klasser vv Etten. Deze ploeg werd voor het laatst getroffen in het seizoen 2009/2010, toen KSH er twee maal onderuit ging tegen Etten met respectievelijk 1-2 en 4-1. Inmiddels zeven jaar later zijn er nog steeds een hoop jongens aanwezig van de selectie van 2009/2010 bij KSH. En inmiddels speelt KSH een klasse hoger. Vanaf het begin van de wedstrijd bleek KSH dan ook de bovenliggende partij. Ondanks vijf afwezigen in de selectie, kwam Etten niet verder dan de middenlijn. Met de flinke hitte liet KSH zich inzakken, Etten achterin rondspelen. Daar bleef het voor de Ettenaren ook bij, eenmaal over de middenlijn werden bijna alle duels door Harrevelders gewonnen en van daar uit kon er worden gevoetbald. Zo kreeg KSH een aantal behoorlijke mogelijkheden om de score te openen, maar wegens onzorgvuldigheid in de passing en de afronding bleef de brilstand tot de rust op het bord staan. Na rust bleek Etten behoorlijk uitgeblust. Het duurde dan ook niet lang voordat KSH de score opende. Gelegenheids- centrale verdediger Luuk te Dorsthorst gaf een lange bal (“50 meter, van achter het standbeen, met de ogen dicht”) op Job Wopereis die aan de linkerkant de zestien in snelde. Job kon controleren en streepte de bal onder de keeper door, het doel in. 1-0 voor KSH. Het volgende doelpunt liet niet lang op zich wachten. Even later kreeg Dirk Spieker een mogelijkheid, dit maal zat de keeper er goed bij. De rebound van deze aanval kon vervolgens worden binnen gewerkt door Jeroen Kampshof. Waarmee de stand op 2-0 werd gebracht. Hier bleef het niet bij. Na een aanval over vele schijven kwam de bal via een goede pass van Henk Lamar bij rechtsback Jordy Berentsen die vervolgens goed doorstoomde naar de achterlijn. Vanaf de achterlijn legde hij terug op Dirk Spieker die rond de 11 meter de 3-0 kon binnen schuiven. Nadat Dirk eerder in de eerste helft al de lat had geraakt en even later de paal nog zou raken met zijn inzet,  was het nu dus wel raak. Even later kreeg Davey Wopereis nog een geweldige mogelijkheid om de 4-0 aan te tekenen, maar ook hier was de keeper van de Ettenaren een sta in de weg. De rebound kon ook niet worden binnengetikt, waarmee de stand uiteindelijk op 3-0 bleef. Een prima wedstrijd van KSH. Nauwelijks kansen weggegeven en al met al een prima voorbereiding op de competitie. Aankomende zondag zal de eerste competitie wedstrijd thuis tegen Rekken worden gespeeld.

Doelpuntenmakers: Job Wopereis (1-0), Jeroen Kampshof (2-0), Dirk Spieker (3-0)