Vosseveld – KSH 0-1 (0-0)

Op de eerste officiële lentedag van het jaar speelde KSH haar wedstrijd tegen de nummer laatst van 4C, Vosseveld. Met het starten van de wedstrijd mistte KSH een aantal spelers. Job Wopereis en Dirk Spieker konden niet meespelen, Dennis van Bronckhorst kampt nog met een blessure en Ad Wolters kon niet starten wegens verkoudheid. Hierom sloot vanuit de A1 Thijs Schutten aan en sloten vanuit het tweede Maikel Sasse, Jasper Giesen en Tom Nieuwenhuis aan. Laatstegenoemde startte ook in de basis. Vosseveld had tot dusver slechts drie punten behaald in de 4e klasse. KSH had het echter niet gemakkelijk na het starten van de wedstrijd. Er werd door Vosseveld ingezakt en KSH moest het spel maken. Op de Winterswijkse knollentuin had KSH het lastig om tot goed combinatiespel te komen. KSH kreeg in de eerste helft de betere kansen met twee grote mogelijkheden voor spits Henk Lamar. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel. Vosseveld kon gaandeweg de eerste helft een aantal keer van eigen helft af komen maar was niet bij machte om echt gevaarlijk te worden. Vlak voor rust werd een vrije trap van Luuk te Dorshorst uit de hoek geplukt door de sterk spelende Vosseveldse doelman. De tweede helft werd het bij KSH voorin omgegooid. Maikel Sasse werd ingebracht voor Tom Nieuwenhuis. Henk Lamar verhuisde naar rechtsbuiten en Maikel kwam in de spits te voetballen. Na rust speelde KSH een stukje beter, na een erg onzorgvuldige eerst helft. KSH kreeg mogelijkheden via onder andere Henk Lamar en Maikel Sasse, maar KSH kon maar moeilijk tot scoren komen. Halverwege de tweede helft werd een voorzet van Jaap Spieker weggewerkt uit de Vosseveldse 16 meter. De voorzet kwam even later terecht bij Jordy Berentsen die het leer weer voorgooide. De bal kwam op het hoofd van Maikel Sasse die de bal tegendraads binnenkopte. Uiterst langzaam rolde de bal in de hoek en Maikel liet de keeper kansloos. 0-1 voor KSH en gezien het spelbeeld was dit een terechte voorsprong voor KSH. Na deze voorsprong liet KSH het na om de voorsprong uit te breiden. Vosseveld geloofde nog in een kunstje en drukte naar voren. Naar het einde van de wedstrijd toe werd het spel grimmiger en kwamen er meer overtredingen. In de laatste paar minuten kwam de verkouden Ad Wolters nog in het veld voor Luuk te Dorsthorst. KSH bleef kansjes krijgen maar was te onzorvuldig om de score uit te bouwen. Vosseveld kreeg in het slot van de wedstrijd nog twee vrije trappen op een kleine twintig meter van de goal. Daan Kodde moest zich hierbij uiterst strekken om een doelpunt van de Vossen te voorkomen. In de laatste minuut van de wedstrijd werd Daan door de Vosseveldse middenvelder nog hard omver gekegeld in de 5 meter. De scheids zag hier niets in en gaf nog een allerlaatste corner. Nadat deze corner werd weggekopt door Jaap Spieker floot de leidsman af en kon KSH haar derde overwinning op rij vieren. Dank ging uit naar de jongens van KSH 2 Maikel, Tom en Jasper en Thijs Schutten van de A1 die vandaag aansloten omdat de KSH selectie personele problemen had. Met deze winstpartij is KSH Terborg voorbij op de ranglijst en staat KSH nu op de 9e plek in 4C. KSH heeft tot dusver alweer drie overwinningen op rij geboekt en heeft nu alweer drie wedstrijden op rij de nul gehouden. In het paasweekend speelt KSH twee wedstrijden. Zaterdmiddag wordt op ’t Hach de wedstrijd tegen Reunie gespeeld en maandag speelt KSH haar wedstrijd uit tegen Marienvelde.

Doelpuntenmaker: Maikel Sasse (1-0)