Seizoen verslag KSH F1 pupillen.

Met slechts 8 spelers/speelsters en nieuwe trainers begonnen Loek, Tess, Rico, Maud, Jochem, Thijs, Lien en David aan de voorjaarscompetitie in de 4e klasse.
In het begin was het nog wel even wennen aan een andere manier van trainen en andere spelvormen maar dit werd goed opgepakt door het team. Aan inzet en enthousiasme was er geen gebrek. Gelukkig konden we ook een beroep doen op de mini F's wanneer we krap zaten in de spelers. Met name Kian heeft ons vele malen versterkt en deed niet onder voor de anderen. Kian bedankt hiervoor!
Ondanks dat we weinig doelpunten tegen kregen werd er in het begin ook weinig gescoord. De laatste wedstrijden ging het echter voortvarend en werd de competitie met een keurige 6 plaats afgesloten.
Het voetbalseizoen werd afgesloten met het F toernooi bij Ratti. (20 deelnemende teams).
Hierbij kregen wij versterking van Niels en Jesse zodat we voldoende spelers hadden.
Na het winnen van onze poule en de kruisfinales stonden we ineens in de grote finale. Helaas verloren we deze met 1-0 van Erix.
Hoewel de teleurstelling natuurlijk aanwezig was konden we toch als 2e een mooie beker in ontvangst nemen. Vervolgens hebben we het seizoen definitief afgesloten met de ouders bij het Pannenkoekenhuis in Westendorp.
Graag willen wij, Marco Boschker en Hans Klein Nienhuis, uiteraard ook de ouders bedanken voor hun inzet, enthousiasme en begeleiding tijdens de wedstrijden.

waardoor winnen helaas niet lukt. Maar wat deden ze het goed. Geen enkele

wedstrijd een grote achterstand en zelfs een paar wedstrijden gelijk gespeeld.

In de wintermaanden mochten de spelers enkele keren samen naar een wedstrijd

van de Graafschap. Met de prof voetballers het veld op of met de vlaggen

zwaaien!

Het Norbert Kuyperstoernooi was ook een groot succes tijdens de winterstop.

Spannende wedstrijden waarbij uiteindelijk met penalty's de overwinning werd

behaald.

Na de winterstop mocht het E-team in de 4e klasse spelen. Door de spelers op

de juiste positie ontstond een goede verdediging en een spits die regelmatig kon

scoren doordat ballen mooi aangespeeld werden. Steeds beter werd het hele

veld gebruikt en raakten ze op elkaar ingespeeld. We kijken terug op een mooi

voetbalseizoen!

Zaterdag 24 mei kon de bekroning van het afgelopen seizoen worden voor KSH D1.
De KNVB bekerfinale in Zutphen tegen Hoeve Vooruit.
Het begon in de najaarscompetitie, daar werd met veel inzet gevoetbald
en aan het eind stonden we 4e. Dit zorgde ervoor dat we in de voorjaarscompetitie werden ingedeeld bij de betere teams.
Vooraf zouden we tevreden zijn geweest met een plaatsje in de middenmoot. Maar gaandeweg konden we onze doelstelling steeds bijstellen zodat we 2 wedstrijden voor het eind aan 1 punt genoeg hadden om kampioen te worden. Tegen Haaksbergen, de concurrent voor het kampioenschap, gebeurde het dan ook 1-1. We waren kampioen.
Ook in de beker voetbalden we een stevig potje mee, de ene na de andere wedstrijd werd gewonnen. We moesten zelfs 2 maal naar Wolfersveen afreizen omdat daar in de 2e helft het licht uitviel. En na nog 2 gewonnen wedstrijden stonden we in de finale.
S'morgens vroeg vertrokken richting Zutphen , daar aangekomen werd er al volop gevoetbald. Wij waren om 11.15 aan de beurt. De jongens en meisjes stonden stijf van de zenuwen. Maar na een kwartier spelen maakten we 1-0. Dat bleef zo tot de rust, nog 30 minuten. Na de rust kregen we een penalty tegen 1-1, spannend. 3 minuten voor het eind werd er door KSH gescoord. Nog even volhouden. De scheidsrechter fluit voor de laatste keer, we hebben hem de KNVB beker. Een prachtige prestatie van de meiden en jongens, de dubbel. En kampioen en de beker gewonnen in een seizoen. Gefeliciteerd.

Het seizoen begon met een paar oefenwedstrijden, here cialis waaronder Silvolde & SC Varsseveld werden verslagen door KSH.
De eerste seizoenshelft speelden we in de derde klasse goed voetbal met mooie combinaties maar met minder resultaat. De eerste seizoenshelft was tekenend voor goed voetbal en wisselend resultaat. We zijn dan ook geëindigd in de middenmoot.

De tweede seizoenshelft.
Ondanks de slechte start in de tweede seizoenshelft ( 2-9 verloren tegen Grol) ging het beduidend beter dan de eerste helft. Met goed voetbal, veel goals & een goeie verdediging klommen we van de 11e naar een mooie 3e plaats.
In de laatste seizoenswedstrijd, uit bij Vios Beltrum namen wij afscheid van onze keeper Moon Pondes. Moon werd in de laatste minuut gewisseld. Graag wil ik namens het hele team Moon Pondes bedanken voor het mooie seizoen.

Het seizoen werd afgesloten met een gewonnen toernooi bij S.V. Socii waarin de C1 elke wedstrijd wist te winnen.
Graag bedanken wij de leiders Eddy ten Have &Henry Hulshof.

En wij bedanken trainer Sander Wolters
Door; Menno Waenink

Het seizoen begon met een tegenvaller toen Joel in een oefenwedstrijd in de voorbereiding zwaar geblesseerd raakte en nadien het hele seizoen uitgeschakeld was. In de najaarscompetitie waren we redelijk zwaar ingedeeld, diagnosis maar eindigden we op een keurige 3de plaats. Met snel combinatiespel, decease veel positiewisselingen en vroeg druk zetten verrasten we veel tegenstanders, zodat een aantal wedstrijden met de rust al in ons voordeel beslist waren. We verloren wel behoorlijk kansloos tegen Rekken(2de plaats) en de ongenaakbare kampioen Vosseveld, waar we met een 6-0 nederlaag genoegen moesten nemen. In de voorjaarscompetitie zaten we in de sterkste 3de klas en eindigden als 9de. Dit lijkt tegen te vallen, maar met 4 punten meer waren we 5de geworden. In de wedstrijden tegen dezelfde tegenstanders als in de najaarscompetitie bleek dat we flinke vooruitgang hadden geboekt, met als ultieme bewijs de 3-2 overwinning(na een 0-2 achterstand) tegen Vosseveld, die weer kampioen werd en alleen tegen ons verloren heeft. Ook waren er in de najaarscompetitie vele afmeldingen door werk, vakantie en uitwisselingen. Dit werd opgevangen door waardige vervangers uit de C. We hebben samen veel plezier gehad, op tijd plaats voor een geintje in de kleedkamer of via de app en in de wedstrijden serieus met zijn allen voor een mooi resultaat strijden, waarin positiviteit en ontwikkeling boven winst stond. Al met al een zeer geslaagd seizoen, waar we allemaal met plezier aan terugdenken.

Het voetbalseizoen 2012/2013 begon voor KSH F1 in de derde klasse. In goed overleg met de kinderen is gezocht naar een vaste positie op het veld. Na een aantal keren oefenen vond iedereen zijn plek tijdens de wedstrijden. De eerste helft van het seizoen lekker bovenin meegedraaid en afgesloten met een overwinning tijdens het Norbert Kuypers toernooi.

Na de winterstop werden ze in een andere poule in de derde klasse ingedeeld. De wedstrijden tegen de bovenste ploegen helaas allemaal net verloren. Het was een leuk seizoen.

Het hoogtepunt van het seizoen was het KSH EcoTe toernooi. Tijdens de eerste wedstrijden werd soms in de laatste minuut een winnende goal gemaakt. De finale werd gespeeld tegen Halle. Het was een spannende wedstrijd. De verdediging maakt overuren en ook de keeper was erg druk. Na een gelijkspel (1-1) was het tijd om penalty's te schieten. Vijf spelers van beide teams werden aangewezen. Dankzij de doelpunten, maar zeker ook door het geweldige werk van de keeper won KSH F1 de beker. Een prachtige afsluiting van het seizoen!

In het najaar van 2012 zijn de spelers weer vol goede moed aan een nieuw seizoen begonnen. In het begin was het nog even zoeken naar de juiste positie en speelwijze, nurse maar was ook wel duidelijk dat er voetbal in het team zat. Bij een van de eerste wedstrijd in Vragender werden er voldoende kansen gecreëerd en was KSH de bovenliggende partij. Toch slaagde het team er niet in dit veldoverwicht in wins om te zetten, en bleef het hangen op een gelijkspel. Dit was typerend voor de rest van het najaarsseizoen en zijn uiteindelijk voor de winterstop als 5e geëindigd. We creëren voldoende kansen en geven weinig tegengoals weg.
Bij aanvang van het voorjaarsseizoen 2013 waren alle spelers het er over eens: een top 3 klassering moet mogelijk zijn, maar zal er wel meer moeten worden gescoord dan het najaar van 2012 seizoen. Voetballend lukte het meestal wel, maar op de cruciale momenten juist net niet. De conclusie was meestal wel dat KSH de beter voetballende ploeg was, maar de tegenstander er uiteindelijk met de puntjes vandoor ging. We misten een afmaker, een echte spits. Toch heeft iedereen weer veel geleerd dit seizoen, en hebben we met zijn allen veel plezier gehad. En ook niet onbelangrijk: de trainingen van Sander werden door iedereen altijd goed bezocht en vonden de jongens Sander een erg goede en fijne trainer. Het seizoen werd zaterdag 29 juni afgesloten met een BBQ party bij de familie Ponders.

KSH-E2G bestond dit jaar uit de volgende spelers:
Marcella Elizen, doctor Brit Kolkman, order Dirk Klumperink, mind Bella ten Have, Martijn IJzereef, Dylan Boerboom,
Tygo Weanink, Harris Pondes, Roel Coersen en vanaf Maart 2013 is Duncan Eskes bij de E2 gekomen en heeft nog een aantal wedstijden meegespeeld.
De E2 en de E1 werden door Emiel Koldewey, Roel Wolters en Remco Kampshof getraind op de maandag en woensdag avond. Daan Kodde verzorgde de keeperstraining op dinsdagavond voor de keepers van de F1, E2 en E1.
Leiders: Jurgen Klein Gebbink, Jeroen Klumperink.
De najaarscompetitie was de E2 ingedeeld in de 3e klasse 36. We hebben in deze klasse 2 wedstrijden gewonnen, 2 gelijk gespeeld en de rest verloren. Dit resulteerde in een 9e plaats. Er waren in deze klasse 4 teams van ons niveau de rest was van een hoger niveau, en die wedstrijden hebben we dan ook ruim verloren. Gezien de 9e plaats zouden we ook de voorjaarscompetitie in de 3e klasse worden ingedeeld. Uit de voorlopige indeling zouden we bij teams ingedeeld worden die veel sterker zijn dan de E2, daar hadden we niets te zoeken. We hebben dan ook aangevraagd om in een lagere klasse te mogen voetballen en dat is gelukt. We werden voor de voorjaarcompetitie ingedeeld in de 4e klasse 32. Ondanks dat we maar 3 wedstrijden hebben gewonnen en de rest verloren hebben we wel mooie wedstrijden gespeeld en waren we vaak gelijkwaardig. We eindigde de voorjaarscompetitie op de 9e plaats. Inzet is er wel bij de jongens en meisjes van de E2, posities worden steeds beter ingenomen echter de passing en afwerking moet nog veel beter.
In de winterstop heeft de E2 gebruikt gemaakt van de sportzaal Jongerenhuis. En natuurlijk hebben we meegedaan met het Norbert Kuyper toernooi. Daar werden we 1ste in onze poule en kregen een mooie beker.
Gezien het uitlopen van de voorjaarscompetitie hebben we alleen aan ons eigen KSH jeugdtoernooi kunnen deelnemen. Daar werden we 4e.
Het seizoen werd afgesloten met een dagje zwemmen in zwembad Marveld in Groenlo.
Met vriendelijke groet:
Leiders KSH-E2G

KSH D1 heeft het dit seizoen 2012-2013 zeer goed gedaan. In de najaarscompitie werden zij KAMPIOEN. Dit ging vrij makkelijk echter was er nog één team meer dat zich kampioen waande en dat was Grol, als je een gelijk aantal punten hebt maar een beter doelsaldo dan is er maar 1 winnaar en dat was KSH D1. In de beker hebben de jongens het ook heel goed gedaan, in de halve finale tegen KSV een spannende wedstrijd, het werd 1-1 in de gewone speeltijd. Er moest een beslissing komen via penalty's dit pakte positief uit voor KSH D1. De finale moest op 25 mei in Lochem gespeeld worden tegen Reunie D2 , die hebben we helaas verloren met 2-1, toch was het leuk om dit mee te maken. Bij de voorjaarscompetitie, waar de betere teams van de najaar competitie bij elkaar waren ingedeeld was er meer strijd, maar ook hier wisten onze jongens zich goed te weren en werden er wederom goede zaken gedaan, echter een paar wedstrijden liep het wat minder, en moest het uiteindelijk in Vragender tegen KSV in de laatste wedstrijd nog beslist worden. Zowel KSV als KSH kon nog kampioen worden. KSV moest winnen, KSH daarin tegen had genoeg aan gelijkspel. Het werd een spannende wedstrijd, met de rust was het nog 0-0. De betere kansen en het betere voetbal was voor KSH. In de tweede helft kwamen ze ook op 1-0 voor echter 4 minuten voor tijd kwam KSV nog weer op gelijke hoogte 1-1, onze jongens wisten ondanks 3 minuten extra speeltijd stand te houden, en werden dus wederom weer KAMPIOEN in de voorjaarscompetitie.
Jongens en meisjes bedankt voor dit geweldige seizoen, Jullie leiders Gertie ,Henry en Jos.
p.s ouders bedankt voor de support en de vele keren rijden

Dit jaar bestond de E1 uit: Gijs, pharmacy Kane, discount Quincy, and Noor, Glenn, Niels, Carthago, Karsten en Roy.
We kregen dit jaar ondersteuning van Pim Hummelink die ons kwam helpen met de coaching en soms als scheidsrechter optrad. Pim bedankt.
In de competitie was het eigenlijk weer een zelfde verhaal zoals we als groep ieder jaar mee te maken hebben gekregen. Voor de winterstop is het allemaal net een stapje te hoog en na de winter voelen we ons veel meer thuis in de klasse waar we dan in komen. Bij ons is het samen een leuk potje voetballen en daarnaast lol met elkaar hebben van groot belang. Natuurlijk willen we winnen maar vinden het ook belangrijk dat iedereen het naar de zin heeft.
Over de competitie voor de winter zullen we het dan ook niet meer hebben. Na de winter hebben we leuke wedstrijden en tegenstanders gehad en lange tijd stonden we zelfs bovenaan (de kampioenskriebels werden al gevoeld). Na een paar gelijke spelen en de nederlaag tegen DEO (onze medekoploper) werd duidelijk dat kampioen worden er toch niet in zat. We zijn echter wel bovenin de poule geëindigd. Als afsluiting het eigen KSH toernooi waar we verdienstelijk 5e zijn geworden.

Iedereen bedankt voor de leuke tijd.
Groetjes Marc, Edwin en uiteraard Pim

We begonnen het seizoen in de najaarscompetitie met 9 spelers en iedere wedstrijd aangevuld met 4 D1-spelers, sales die in een roulatiesysteem ons team kwamen aanvullen. De sfeer in het team is altijd goed geweest en opvallend was het enthousiasme en betrokkenheid van de roulatiespelers van de D1.Dankzij dit alles zijn we kampioen geworden in de 4e klas en gepromoveerd naar de 3e klas. We hebben 9 keer gewonnen en 2 keer verloren. Verloren van Eibergen, die waarschijnlijk met een versterkt team kwamen en nog verloren van WSW toen we al kampioen waren en de concentratie en scherpte er niet meer was. In de voorjaarscompetie hadden we nog maar 8 eigen spelers, omdat Bjorn ermee gestopt was. Ook hadden we in de 3e klas kampioen kunnen worden, maar 2 onnodige nederlagen en een gelijkspel gooide roet in het eten, waardoor DEO, die we op een kansloze nederlaag getrakteerd hadden ,kampioen werd. Toch hadden we op voorhand getekend voor de 2e plaats in de 3e klas. Al met al een leuk seizoen, waar we met plezier en tevredenheid op terug kijken!