Wedstrijdverslag KSH – KSV 1-0 (1-0)

Het zal de meeste mensen niet ontgaan zijn dat het een moeizaam seizoen is voor KSH. KSH 1 heeft te maken met een krappe selectie en veel blessures. Zo ook afgelopen zondag. Bij KSH ontbraken er afgelopen zondag wederom vijf basisspelers. Daarom is er in de laatste weken (en het gehele seizoen) een beroep gedaan op A-spelers en 2e elftal spelers.

In de Gelderlander stond er afgelopen zaterdag al een artikel over de wedstrijd KSH – KSV. Beide ploegen staan nu in de gevarenzone en een overwinning was voor beide ploegen noodzakelijk. En dat er veel op het spel stond was te zien aan het begin van de wedstrijd. Erg slordig spel, waarbij er eerst een paar kleine kansjes vielen te noteren voor KSV. Naar een goed kwartier kreeg KSH grip op de wedstrijd en gaf dit in de eerste helft ook niet meer uit handen. In de 22e minuut resulteerde dit in een doelpunt. Aan de linkerkant kwam Davey Wopereis in balbezit. Hij passeerde zijn directe tegenstander en gaf een afgemeten voorzet op Dirk Spieker. Dirk kopte tegendraads binnen, waar de Vragenderse doelman nog net redding op kon brengen. De rebound kon echter door Jeroen Kampshof worden binnen gegleden. In het verder verloop van de eerste helft kreeg KSH een veelvould aan kansen om de score uit te bouwen, echter resulteerde dit niet in meer doelpunten. De score bleef dan ook een 1-0 voorsprong voor KSH.

In de tweede helft was het spel aan beide kanten pover. KSH speelde onzorgvoldig en door veel balverlies werden er maar enkele goede aanvallen opgezet. KSV hanteerde vooral het strijdplan lange ballen op Erwin van de Wolfshaar. Maar achterin hielden Stan te Brake en Leon Dankbaar de Vragenderse topschutter in bedwang. De grootste kans in de tweede helft kwam er na een scrimmage uit een corner van Vragender. De afgeslagen bal werd door KSV speler Rick Tanck op de pantoffel genomen en zijn schot spatte uiteen op de lat. Richting het einde van de wedstrijd werd de sfeer wat grimmiger. De in de eerste helft sterk fluitende scheidsrechter, floot te veel duels af waardoor beide ploegen gefrusteerd raakten. Deze verbaal geuitte frustaties richting de leidsman zorgde dat de arbiter ook geïrriteerd raakte, waardoor hij nog meer ging fluiten. Dit zorgde voor een eindeloze wisselwerking in opbouwende frustaties, waardoor KSH het uiteindelijk moest bekopen met een aantal gele prenten. Met het eindsignaal stond echter nog steeds de ruststand op het scorebord. KSH pakte drie punten en dat was al weer een tijdje geleden. Aankomende zondag wordt er de uitwedstrijd tegen SV Dinxperlo gespeeld, in Dinxper.

Doelpuntenmaker: Jeroen Kampshof (1-0)

Verslag Pupil van de Week:

Hallo ik ben Skip. Ik heb gisteren gevoetbald tegen ksv en gewonnen nu moesten de jongens van het 1e ook tegen ksv zouden ze ook winnen? Toen zijn we eerst begonnen met de warmingup en daarna over ballen en ze hebben gewonnen en ik heb ook geskoord en ik heb wat gegeten en gedronken en ik vond het heel leuk. mijn team heeft 5-2 gewonnen en het 1e heeft 1-0 gewonnen.