Wedstrijdverslag KSH – Wolversveen: 2-1 (1-1)

Op de eerste dag van de zomertijd mochten de groene helden aantreden tegen de hekkensluiter van 4C: Wolversveen. Op papier daarom ook een wedstrijd die door KSH gewonnen moest worden. Al in de 9e minuut van de eerste helft bleek echter dat dit nog wel eens een zware klus kon gaan worden…

Om het maar als een understatement te verwoorden werd namelijk een op het oog eenvoudige bal niet echt goed van de grond gepakt door keeper Daan Kodde. Een oplettende wolf kon mede door deze actie aantekenen voor een vroeg uitdoelpunt, waardoor KSH een 0-1 achterstand mocht gaan goedmaken.

In de 22e minuut werd daarin een belangrijke stap gezet. Davey Wopereis zette een aanval op door spits Dirk Spieker vanuit het middenveld in te spelen. Duracell Davey bewoog na deze pass natuurlijk direct op typische wijze door, waardoor ruimte ontstond voor de meegelopen Maikel Sasse. Dirk de Speaker had op dat moment een ruime keuze om iemand in te spelen en koos in deze situatie verstandig voor onze Maikel. De zoon van Jos en Marja bedacht zich geen moment en kon met een lage, mooie en harde schuiver de gelijkmaker binnenschieten.

Behoudens het feit dat Jeroen Kampshof op tragische wijze zijn net nieuw gekochte rechtervoetbalschoen kapot moest zien gaan werd verder helaas weinig spectaculairs vertoond binnen het veld. Volgens onze hard werkende soldaat Job Wopereis moest hij natuurlijk ook geen zwarte voetbalschoenen kopen, maar dat terzijde.

Door blessures achterin van respectievelijk Jordy Berendsen en Dave Sasse (ja, het broertje van) moest de leiding van KSH gaan puzzelen. Jaap Spieker (ja, ook het broertje van) werd daarom op de rechtsbackpositie geposteerd, terwijl linksbuiten Luuk te Dorsthorst – naast de ingebrachte Dennis van Bronckhorst - in het hart van de verdediging mocht gaan plaatsnemen. Teruggekeerd van een blessure mocht Ad Wolters invallen en proberen een extra aanvallende impuls te creëren in de voorhoede van KSH. Met deze wisselingen was het vooral de thuisploeg die nog sterk op zoek was naar de overwinning.

Na legio aan kansen werd dan toch eindelijk de verlossende treffer gemaakt. Henk Lamar kon - na wederom een mooie voorzet van Luuk Rietberg – in de 89e minuut (!) binnenkoppen. Euforisch werd gereageerd door alles wat maar binnen het veld en supporterend aan de kant van KSH stond. Een moeizame maar erg belangrijke overwinning werd vandaag geboekt. Met frisse moed kan KSH toewerken naar de kraker van volgende tegen KSV Vragender!

Doelpunten: Mathijs Enzerink: 0-1, Maikel Sasse: 1-1 (Assist: Dirk Spieker), Henk Lamar: 2-1 (Assist: Luuk Rietberg)