KSH 1 – VV Mariënveld 2-1 (1-0)

Afgelopen zondag stond in het teken van de ontmoeting tussen KSH en Mariënveld. Een wedstrijd die afgelopen jaren altijd leidde tot veel spektakel. Bij Mariënveld spelen per dit seizoen Juan Wolters en Joost Kolkman, oud selectiespelers van KSH 1, waardoor de derby ook dit maal weer extra beladen is. Met de wind in de rug en een goed veld ging KSH fris van start. KSH had aanval na aanval en daar kon Mariënveld maar bar weinig tegenover stellen. De grootste kansen waren voor Davey Wopereis en Dirk Spieker. Eerstgenoemde vuurde een hard geplaatst schot op het Mariënveldse doel, maar met kunst- en vliegwerk werd het doel van roodhemden schoon gehouden. Dirk kreeg de bal in een scrimmage rond de vijf meter, maar zijn inzet werd ook gekeerd. Zo vergat KSH, ondanks het goede spel te scoren. Op slag van rust kwam Mariënveld nog goed weg. Henk Lamar omspeelde de Mariënveldse doelman Remco Bokkers, maar laatstgenoemde pakte Henk’s beide benen vast en voerde een nagenoeg perfecte ippon uit. Het was slechts dat er geen judoka’s langs de zijlijn stonden, anders hadden zij trots toegekeken. scheidsrechter zag hier tot ongeloof van iedereen op én buiten het veld niets in en met de brilstand leken beide ploegen de rust in te gaan. In de laatste minuut van de blessuretijd kreeg KSH alsnog een corner. Jeroen Kampshof zette deze bal goed voor bij de eerste paal, waar Dirk Spieker deze bal binnen knikte. Het was loon naar werken. 0-1. In de tweede helft, met de wind tegen was het hetzelfde verhaal. KSH kreeg legio kansen om het af te maken, maar was in de vele kansen die het kreeg te onzorgvuldig om zich te belonen. Alsnog kwam er de 2-0. Een verre ingooi vanaf rechts door Stan te Brake werd door alle verdedigers gemist, waarna Dirk simpel kon binnentikken. Een verdere opsomming van alle kansen die KSH nog kreeg om de voorsprong uit te bouwen naar 3-0, 4-0, 5-0 laten we u bespaard. Het kwam er in ieder geval op neer dat alle voorhoedespelers en middenvelders van KSH minimaal één 100%  kans kregen om te scoren. Tegen het einde werden er nog wat wissels doorgevoerd. A-spelers Niek ten Have en Menno Waenink kwamen in het veld voor Luuk te Dorsthorst en Henk Lamar. In de laatste 10 minuten begon Mariënvelde ‘alles-of-niets’ te spelen en werd KSH achteruit gedrukt. Vijf minuten voor het einde kreeg Mariënveld een corner die werd ingedraaid bij de eerste paal. Om nog even terug te komen op het verhaal over de judoka’s langs de lijn. Die hadden wederom applaudisserend toegekeken, nadat de rechtsback van de roodhemden, keeper Daan Kodde met bal en al in het net legde. Het gerucht gaat rond dat Daan Kodde nog steeds vast in het net zit. Ook dit liet de scheids toe en met 1-2 op het scorebord werd het alsnog penibel voor KSH. In de laatste minuten kreeg Mariënveld nog een vrije trap waarbij alles in iedereen naar voren ging. De bal kwam in de Harreveldse muur terecht en in de uitbraak had Menno Waenink de kans om vanaf de middellijn de bal in leeg doel te schieten. Hij koos er echter voor om af te spelen, waarna de Mariënvelders de kans kregen om weer terug te zakken. Niet veel later vloot de scheidsrechters af en gingen de punten geheel terecht (vanuits ons altijd objectieve kijk) mee naar Harreveld. Reunië won onverwachts van AD’69 waardoor KSH op plaats 7 blijft staan. Volgende week komt de hekkensluiter Wolfersveen naar Harrreveld.

Doelpunten/Assists: Dirk Spieker (1-0, asisst: Jeroen Kampshof), Dirk Spieker (2-0, assist: Stan te Brake)