VIOS B – KSH 3-0 (1-0)

De tweede wedstrijd na de winterstop was die tegen VIOS B. KSH heeft het normaliter altijd lastig tegen de Beltrumsen en laatste drie ontmoetingen eindigden dan ook allemaal in een nederlaag voor KSH. De ploeg speelt het spelletje zoals KSH dat niet goed ligt. Of zoals een wijze man binnen de KSH selectie het verwoorde: ‘’t bunt net Duutsers, bokse tot hoog boaven de naffel en moar warken.”

In de basiself van KSH ontbraken vandaag Dennis van Bronckhorst en Dirk Spieker, waardoor Jaap Spieker centraal kwam te spelen en in de spits Henk Lamar zijn opwachting maakte. In de eerste helft was het spel gelijk opgaand, maar viel er voor de supporters in de kou en de regen maar weinig te genieten. KSH had moeite om zich onder de druk van VIOS uit te spelen, maar kwam er toch een aantal keer gevaarlijk uit. Een schot vanaf de 16 meter door Davey Wopereis, dat prima werd gepakt door de Beltrumse doelman, was het grootste gevaar in het eerste half uur. Na dit eerste half uur kreeg VIOS de overhand en na een overtreding van Stan te Brake mocht VIOS middenvelder Arjan te Bogt aanleggen voor een vrije trap vanaf randje zestien. Te Bogt draaide deze bal bij de tweede paal in en deze ogenschijnlijk houdbare bal, liet het netje bollen. Hiermee stond het op slag van rust 0-1 voor de thuisploeg. In de tweede helft kwam KSH goed uit de startblokken. KSH kwam er meermaals gevaarlijk uit, de 1-1 hing in de lucht. Een aanval belandde na een aantal schijven in de voeten van Luuk te Dorsthorst. Hij trok naar binnen en ramde het leer van 20 meter de korte hoek in. Via binnenkant paal kwam de bal tegen de keeper aan en rolde de bal voorlangs. Niet veel later kwam aan de andere kant via een ingooi, de bal bij de centrale middenvelder van VIOS B Bob Groot Kormelink, na een slippertje centraal in de KSH verdediging. Na zijn doorzetten kon hij de 2-0 tegen de touwen werken. Het verzet van KSH was gebroken. Tien minuten voor het einde werd er achterin één-op-één gespeeld om nog wat te forceren. Het was pompen of verzuipen. Het werd verzuipen. Klungelig balverlies werd genadeloos afgestraft en de Beltrumse linksbuiten Jordy Zieverink bracht met een bekeken bal de 3-0 op het scorebord. Een lichtelijk geflatteerde uitslag, desondanks bleven de drie punten terecht in Beltrum. Na de carnaval wordt er weer gevoetbald en dan wordt er de wedstrijd ingehaald tegen SP Rekken.