Wedstrijdverslag KSH – Mariënveld 2-1 (0-0)

Voor zondag 9 oktober stond de derby tegen Mariënveld op het programma. Om 14.00 werd het startsignaal gegeven door scheidsrechter H. Simmelink uit Haaksbergen. In het begin van de wedstrijd was het vooral Mariënveld dat de intentie had om te gaan voetballen. KSH had de tactiek om iets in te zakken en liet Mariënveld opbouwen. Mariënveld maakte in de eerste helft goed gebruik van deze situatie, waarbij het meeste gevaar vanaf de linkerkant werd gecreëerd.

De sterk spelende linkscentrale verdediger van Mariënveld, Nick Reukers, kon in de eerste helft meermaals dreigend opkomen. Bij KSH was het namelijk onduidelijk wie nou precies wie op ging pakken. Met name rechtsbuiten Ad Wolters twijfelde of hij door moest stappen of niet. Hierdoor ontstond vaak veel ruimte voor linksback Roy Olijslager om, met zijn snelheid en fanatisme, langs de zijlijn op te komen. Met goede acties zorgde daarom vooral deze linkerkant voor veel dreiging voorin. Gelukkig voor KSH ontstonden vanuit deze dreiging geen erg grote kansen, waardoor deze matige eerste helft werd afgefloten met een tussenstand van 0-0.

Door na rust als elftal wat dieper te gaan staan en sneller druk te zetten werd door KSH geprobeerd om de opbouw van Mariënveld te ontregelen, wat leidde tot verschillende slordigheden achterin. KSH probeerde daarnaast meer vanuit eigen kracht te gaan voetballen, waardoor een open wedstrijd ontstond die veel leuker was om te aanschouwen.

Op een gegeven moment werd een lichte overtreding gemaakt op rechtsback Jordy Berentsen. Jeroen Kampshof mocht deze vrije trap voor zijn rekening nemen. Hij besloot om vanaf de rechterkant een goede afdraaiende voorzet te geven. Deze werd door Henk Lamar met een mooie snoekduik hard ingekopt. De sluitpost van Mariënveld kon deze kopbal met een uiterste inspanning richting de lat toucheren. De bal spatte uiteen op de lat en kaatste terug in het 16-meter gebied. Plots kwam hierdoor de bal voor spits Dirk Spieker, die vanaf de penaltystip met een hard schot uithaalde: 1-0.

Echter kon KSH niet lang genieten van deze voorsprong. Een paar minuten later kon Mariënveld, zoals het in de eerste helft al veelvuldig deed, goed doorkomen via de linkerkant. Met een hoge en trage voorzet leek deze bal een prooi voor de verdediging, maar niets bleek minder waar. Het kopduel werd bij de tweede paal gewonnen door spits Lloyd Boerboom, die daarmee aantekende voor de 1-1.

Rond de 70e minuut mocht Jeroen Kampshof voor de thuisclub een corner opzetten. Deze werd door de verdediging weggewerkt en belandde opnieuw voor de voeten van Dirk Spieker. In tegenstelling tot zijn goal besloot hij ditmaal om de bal strak richting Jeroen Kampshof te spelen, die slim aan de zijkant was blijven hangen. Jeroen Kampshof kreeg alle ruimte om de bal nog één keer kort mee te nemen richting de achterlijn. Vanaf de rand van het 16-meter gebied werd de bal strak en bewust voorgegeven op de naar de eerste paal sprintende Ad Wolters. Met een fabuleuze bal achter het standbeen langs werd de bal verlengt in de korte hoek door laatstgenoemde. De keeper werd totaal verrast door deze geniale ingeving en kon geen redding meer brengen, waardoor de thuisclub van een 2-1 voorsprong mocht gaan genieten.

Vanaf dat moment zette Mariënveld alles op alles om nog een gelijke stand uit het vuur te slepen. Toch leidde dit in eerste instantie alleen maar tot meer kansen vanuit de counter van KSH. Opgelegde kansen van onder meer Jeroen Kampshof, Ad Wolters (die weer met beide benen op de grond kwam te staan) en Thijs Schutten werden om zeep geholpen. Hierdoor bleef het, met nog een aantal (t’)hachelijke momenten voor het doel van keeper Daan Kodde, tot het verlossende eindsignaal erg spannend. Desondanks een erg mooie en belangrijke overwinning voor KSH.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (0-1), Lloyd Boerboom (1-1), Ad Wolters (2-1)