Wedstrijdverslag VIOS B - KSH: 2-1 (1-0)

Op de eerste wedstrijddag van mei stond de wedstrijd tegen VIOS B ingepland. Voor KSH was dit nog een belangrijke pot om goede zaken te doen in de derde periode. VIOS B had al een periode gepakt, waardoor er voor hen niets meer op het spel stond. KSH heeft op het moment te kampen met blessures waardoor A-junioren Thijs Schutten en Joost Kolkman aansloten bij de selectie. In de eerste helft ging het spel beide kanten op, maar de Beltrumsen hadden het betere van het spel. Na goed tien minuten speelden resulteerde een vrije trap van een meter of 20 in een 0-1 voorsprong voor de geelhemden, nadat een Beltrum verdediger eerder bij de bal was dan keeper Daan Kodde. In het verloop van de eerste helft waren er aan beide kanten kans(jes) te noteren. Bij KSH kwam het gevaar via Dirk Spieker. Eenmaal werd zijn halve omhaal na een voorzet van Jordy Berentsen gepakt door de Beltrumse doelman en andermaal ging hij zelf op avontuur in de zestien, maar toen werd zijn inzet wederom gepakt door de keeper. In de tweede helft bleef er hetzelfde spelbeeld te zien. Na goed 10 minuten in de tweede helft stond het echter al 0-2 voor de thuisploeg. Een vrije trap op de 16 meter werd niet goed weggewerkt door Daan Kodde waardoor de inkomende Beltrumsen de bal makkelijk konden inprikken. Hierna kreeg KSH de kansen om de aansluiting te maken. Er werd het een en ander gewisseld. Jaap Spieker verliet het veld waarmee er achterin 1-op-1 werd gespeeld. Voor hem kwam Luuk te Dorsthorst in het veld die vervolgens op linksbuiten ging spelen. Maikel Sasse, die s’ochtends zijn wedstrijd met het 2e al had gespeeld, ging er af voor Joost Kolkman en voorin kwam Thijs Schutten erbij op rechtsbuiten. Het spel vloog op en neer, Beltrum kreeg met een bal op de lat een goede mogelijkheid. KSH kreeg vervolgens grote kansen. Een schot van Davey Wopereis werd geweldig uit de kruising gehouden door de Beltrumse doelman. Joost Kolkman kreeg even later de bal binnen de vijf meter voor de voeten, maar ook zijn inzet werd geblokt door de sluitpost. Aan het einde van de wedstrijd kwam een corner bij de 17-jarige Thijs Schutten die het leer in een keer volleerde richting het doel. Dit keer werd het schot door de doelman van Vooruit Is Ons Steven een keer niet gehouden, waarmee Thijs de score op 2-1 bracht. KSH probeerde in de blessuretijd nog wat te forceren, maar door de zware wedstrijd die vooral in de tweede helft op en neer golfde zat iedereen er goed doorheen. Dit resulteerde in een overwinning voor VIOS B. Na afloop van de wedstrijd bleek dat KSH nog steeds bovenaan staat in de periode door het verlies van Doetinchem, Reunie en Dinxperlo. 4C is een complete Mickey Mouse competitie waar de ogenschijnlijke topploegen verliezen van degradatiekandidaten. Volgende week treft KSH een van die ploegen in degradatienood, namelijk vv DEO. De wedstrijd is verplaatst naar de zaterdagavond vanwege de Giro d'Italia die op zondag wordt gereden. De wedstrijd tegen DEO wordt zaterdag om 18:00 in Dijkhoek gespeeld.

Doelpuntenmaker: Thijs Schutten (2-1)