Wedstrijdverslag KSH – Terborg 2-1 (1-0)

In de maandageditie van de Gelderlander stond er een artikel over de wedstrijd tussen KSH en Terborg van afgelopen zondag. De trainer van de zwart-gelen meende dat tot dusver zij ‘alleen tegen Doetinchem terecht hebben verloren’, maar de overwinning van KSH op Terborg was buiten de eerste 20 minuten niet minder dan terecht. KSH begon in de eerste helft namelijk wel onzorgvuldig. Door de terugkeer van Dennis van Bronckhorst in de basiself schoof Dave Sasse een linie naar voren en kwam Davey Wopereis op linkshalf. Jordy Berentsen begon op de bank, waardoor Stan te Brake rechtsback stond en Henk Lamar startte op rechtshalf. Voorin kon Ad Wolters ook weer in de basis starten na zijn blessure. In de eerste 20 minuten had KSH geen grip op de wedstrijd. De organisatie was niet aanwezig bij de thuisploeg en dit resulteerde dan ook in een grote kans voor Terborg, maar de nummer 10 van zwart-geel schoot de bal ruim naast. Na een goede 25 minuten greep trainer Marco Engelberts in. Hoewel hij er meerdere had af kunnen halen werd Jaap Spieker geslachtofferd om orde op zaken te stellen. Jordy Berentsen kwam op rechtsback, Stan te Brake schoof naar voren, Dave Sasse kwam centraal achterin en Davey Wopereis kwam weer centraal op het middenveld. Na dit eerste half uur kreeg KSH grip op de wedstrijd en kreeg het grote mogelijkheden. Vooral via de zijkanten werd er veel gevaar gecreëerd door Luuk te Dorsthorst en Ad Wolters. In een van deze aanvallen kwam Luuk te Dorsthorst vanaf rechts naar binnen en haalde hij hard uit. Het schot was nog te pareren door de doelman maar in de rebound was Ad Wolters er al de kippen bij om deze bal tegen de touwen te werken. 1-0 voor de thuisploeg. Dit bleef ook de ruststand. In de tweede helft bleven er ook kansen komen voor KSH. Zo was er een grote mogelijkheid voor Dirk Spieker die één-op-één op de keeper gezet, maar zijn schot werd uit de hoeken geplukt door de Terborgse doelman. Na een ruim kwartier in de tweede helft was het dan toch raak. Een kopduel op het middenveld werd gewonnen door Davey Wopereis en de tweede bal viel vervolgens tussen twee Terborgsen, Luuk te Dorsthorst en Stan te Brake in. Stan won hier het gevecht om de bal en hij kon Luuk te Dorsthorst vervolgens richting het Terborgse doel sturen. Oog in oog met de doelman faalde Luuk niet en zodoende bracht hij de stand op 2-0. Niet onterecht gezien de kansverhouding in de tweede helft. Hierna kreeg KSH nog een grote kans. Een lange bal die net over Dirk Spieker heen ging kon worden onderschept door Davey Wopereis die na een vorige KSH aanval was blijven hangen. Davey kon direct doorlopen naar de keeper, maar zijn schot werd ook gepakt door de doelman. Na 20 in de tweede helft kreeg Henk Lamar een rode kaart. Van achteren tikte Henk een van de Terborgse middenvelders neer om een aanval er uit te halen. Waar een gele kaart misschien op zijn plaats was geweest, kreeg Henk dus een directe rode te zien van de overigens prima fluitende scheidsrechter. Na deze rode kaart was het aan Terborg om gebruik te maken van hun overtal. Terborg was bij lange na niet in staat om echt gevaar te creëren voor het doel van Daan Kodde. Afstandsschoten van de Terborgsen vlogen richting Zieuwent en aan de zijkanten werden acties van de buitenspelers afgekapt door de backs Jordy Berentsen en Luuk Rietberg. Een goede tien minuten voor het einde werd Terborg dan toch in het zadel geholpen. De linksbuiten deed een perfecte uitvoering van ‘de stervende zwaan’ toen hij probeerde weg te draaien in het centrum en over het been ging van Dennis van Bronckhorst. De linksbuiten werd rijkelijk beloond en mocht zelf aanleggen voor de penalty. Keeper Daan Kodde zal goed gekeken hebben naar Heurelho Gomes die er dit weekend twee pakte in een wedstrijd voor het Engelse Watford. Daan sloeg de inzet van de linksbuiten katachtig uit de rechterbovenhoek van het doel en dit betekende alweer zijn derde gestopte penalty dit seizoen. Hij kon de mogelijkheid natuurlijk niet laten gaan om zijn zwart-geel geklede vrienden niet deel te laten nemen in de euforie van dit heuchelijke feit door een luidkeels ‘EN DAT IS DRIE!!!!!’ over ’t Hach heen te bulderen. De scheidsrechter liet vervolgens nog flink lang doorvoetballen en in de allerlaatste minuut van de blessuretijd kon de linksbuiten zich dan toch nog revancheren door de 2-1 aan te tekenen toen hij werd aangespeeld in de zestien meter. In de dying seconds kreeg KSH nog een corner die werd opgezet door Ad Wolters. Davey Wopereis trachtte deze bal af te schermen in de hoek, waarvoor hij een ongelofelijke rotschop ontving van de nummer 5 van Terborg. Een eerder gegeven rode prent was hier op zijn plaats geweest. De scheids, die hier op afstand stond en het vooral niet goed kon waarnemen, floot gelijk af om een opstootje te voorkomen. Desalniettemin een terechte 2-1 overwinning op Terborg net als de vorige ontmoeting tussen beide teams. KSH pakt drie belangrijke punten en stijgt een plaatsje waarbij KSH Mariënveld voorbij gaat. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen sp Rekken, waarin weer goede zaken gedaan kunnen worden voor de 3e periode waarin KSH bovenaan staat.

Doelpuntenmakers: Ad Wolters (1-0), Luuk te Dorsthorst (2-0)