Wedstrijdverslag VVG´25 - KSH 1-1 (1-1)

Zondag jongstleden speelde KSH haar wedstrijd tegen VVG´25. Een belangrijke pot, VVG ´25 stond nog op een plaats voor nacompetitie en KSH had tot voor de wedstrijd vier punten voorsprong op VVG´25 en Terborg. Bij winst zou dit gat met VVG vergroot worden tot 7 punten. KSH startte de wedstrijd op het kunstgras van Sportpark de Pol rommelig, maar kwam na dit rommelige begin goed aan het aanvallen en na tien minuten was het dan ook raak. Henk Lamar werd diep gestuurd aan de rechterkant, legde terug op Luuk te Dorsthorst. Laatstgenoemde legde breed op Davey Wopereis die het leer kon controleren en vanaf 18 meter hoog in het doel schoot. 0-1 voor KSH. Niet veel later kreeg VVG ´25 de eerste corner van de wedstrijd en deze bal werd door de VVG-spits bij de eerste paal binnengekopt. De bal rolde langzaam binnen bij de tweede paal. Zo stond het na goed 12 minuten op de teller 1-1. Na deze 1-1 kreeg VVG ’25 nog een grote kans, maar daarna waren er zeker vier 100% mogelijkheden te noteren voor KSH. Een afstandsschot van Jordy Berentsen spatte uiteen op de lat. Een strakke voorzet van Luuk Rietberg vanaf links belandde bij Dirk Spieker die de bal snoeihard tegen de paal aan schoot. Dave Sasse speelde Davey Wopereis vrij in de zestien. Davey’s inzet werd gered door de keeper. Daarnaast kwam Henk Lamar in een scrimmage in de Gaanderense zestien net een teenlengte te kort om de bal onder de keeper door te schuiven. Na ruim een half uur spelen werd er aan de linkerkant druk gezet door KSH en vervolgens werd de bal hoog teruggespeeld richting de aanvoerder van VVG. Davey zette door in dit duel en kon met de borst de bal meenemen. Hierop had hij vrije doorloop richting de keeper en schoof hij het leer keurig in de hoeken. Een 1-2 voorsprong meende iedereen. Ondanks dat geen enkele VVG’er of Gaanderense supporter aan de zijlijn er zelfs ook maar om appeleerde meende de scheids stellig dat het hands was, toen de bal al lang en breed in het netje lag. VVG’25 kwam hier gigantisch mee weg en mocht de leidsman hiervoor hartelijk danken, aangezien er van hands totaal geen sprake was. Een 1-2 voorsprong werd hier door de neus geboord. In de periode tussen deze actie en de rust waren en slechts nog kansjes voor beide ploegen te bespeuren. In de tweede helft was het duidelijk wat KSH te doen stond. Gezien het overwicht in de eerste helft moest KSH deze wedstrijd gaan winnen, maar aan de andere kant moest het vooral niet verliezen. Het eerste kwartier ging redelijk gelijk op, maar daarna kreeg VVG meer de overhand. Hier kwamen een aantal kansjes uit, waarbij de grootste kans kwam uit een vrij kopkans voor de middenvelder van VVG. Aan de andere kant had KSH nog een grote kans. Davey kon een inspeelpass op de nummer 6 van VVG onderscheppen. Hij legde vervolgens op randje zestien breed op Dirk Spieker wiens schot naast zeilde. Het spel ging in de tweede helft op en neer, maar tegen het einde toe leken beide ploegen liever de punt te koesteren. Alles of niets leken beide ploegen niet meer op te kunnen brengen. In de laatste minuten wisselde KSH nog een aantal keer. Job Wopereis moest het veld met een blessure verlaten voor Willem Tankink en Thijs Schutten kwam in het veld voor Luuk te Dorsthorst. De laatste minuten werden uitgevoetbald en onderaan de streep was een gelijkspel (ondanks de eerste helft) dan ook een terechte uitslag. Na afloop bleek dat Terborg heeft verloren van KSV Vragender waardoor het gat met Terborg oploopt tot vijf punten. Door dit gelijkspel staat KSH overigens nog steeds bovenaan in de derde periode met 13 punten, en een doelsaldo van 10-1. Volgend weekend treft KSH Terborg thuis op ’t Hach. Wederom een belangrijke wedstrijd om het gat met nacompetitie te vergroten.

Doelpuntenmaker: Davey Wopereis (1-0)