Marienvelde - KSH (2-0)

Afgelopen maandag speelde KSH haar tweede wedstrijd in het lange paasweekend. Na de 0-4 verliespartij tegen Reunie, waar genoeg woorden aan vuil zijn gemaakt wachtte KSH op maandag een kans op eerherstel tegen de Mariënveldse buren. Het regende flink, het veld was zompig en het beloofde zo een zware wedstrijd te worden. KSH liet zich in eerste instantie wat inzakken. Mariënveld begon fel een achterin moest er zodoende een aantal keer op tijd aan de noodrem getrokken worden. Dit leidde tot een aantal gevaarlijke vrije trappen voor de thuisploeg. Na goed tien minuten kon Marienveld met Twan Wolters hierdoor een vrije trap aanleggen naast de zestien. Hij schoot deze bal langs de muur heen in de lange hoek. Alles en iedereen liep er overheen waardoor het al vroeg 1-0 stond voor de thuispartij. Hierna kwam KSH aan bod. KSH kreeg een aantal gevaarlijke kansen. De grootste mogelijkheid was er via Henk Lamar die na een pass van Dirk Spieker alleen voor de Mariënveldse doelman werd gezet. Waar eerder de enthousiaste grensrechter zijn vlag gewellig de lucht in stak liet hij hier (terecht) doorgaan. Henk’s inzet kwam recht tegen de keeper aan waardoor de stand op 1-0 bleef. Even later maakte Henk er wel prachtig 1-1 van, maar hier werd zijn doelpunt wel afgekeurd wegens buitenspel. Het ging in de eerste helft verder redelijk gelijk op en er waren kansen aan beide kanten te bespeuren. De grootste kans was nog voor de Mariënveldse spits die een voorzet tegen het latwerk aankopte. In de tweede helft kwam KSH beter uit de startblokken. Een inzet van Davey Wopereis ging rakelings over. KSH bleef naar voren drukken en Mariënvelde kwam maar lastig vanaf eigen helft. KSH ontbrak het vaak in de eindpass die onzorgvuldig was. Grote kansen waren er voor Dirk Spieker die in ingooi van Stan te Brake bij de eerste paal binnenkopte. De keeper was een sta in de weg. Iets later kwam diezelfde Dirk een teenlengte te kort om een voorzet van Luuk te Dorsthorst binnen te brengen. Via Ad Wolters en Maikel Sasse kreeg KSH nog mogelijkheden om de bal in het net te krijgen maar het zat niet mee aan de kant van KSH. In de laatste minuut kreeg KSH nog een laatste kans via een corner. Deze corner werd goed weggewerkt door de Mariënveldse verdediging en vervolgens kon er gecounterd worden. De rechtsback Jurgen klein Goldewijk kon doorstomen richting het Harreveldse doel. Van een goede 20/25 meter schoot hij op het doel. Zijn inzet belandde in één rechte streep in de winkelhaak. Met een wonderschoon doelpunt was het hiermee 0-2 voor de thuisploeg. In het doordrukken na een verdiend gelijkspel kreeg KSH zodende de deksel op de neus. Door de winstpartij liep VVG’25 in en staat KSH nu 4 punten veilig op nacompetitie. Terborg speelde gelijk tegen Vosseveld, waardoor KSH met een wedstrijd meer een punt voorstaat op Terborg. Volgende week speelt KSH thuis tegen MEC. De uitwedstrijd werd eerder dit seizoen met 1-3 gewonnen. Er volgen de komende weken een aantal belangrijke wedstrijden waarin KSH nacompetitie kan voorkomen.