SP Rekken - KSH: 5-2 (2-1)

De laatste competitiewedstrijd voor de winterstop werd afgelopen zondag tegen SP. Rekken gespeeld. Een tegenstander die we al enige tijd niet meer zijn tegengekomen in competitieverband. De laatste keer was het seizoen 2008/2009 waarin Rekken kampioen werd in 6C. KSH promoveerde destijds naar de vijfde klasse via nacompetitie. Slechts een aantal spelers van het huidige KSH waren er destijds bij.  Afgelopen zondag was het natuurlijk een ander verhaal. Rekken had tot dusver in de competitie al behoorlijk vaak gescoord, maar ook behoorlijk wat doelpunten geïncasseerd. Vooral de rechtsbuiten en de spits van Rekken stonden in vele wedstrijdverslagen genoteerd dus achterin was uiterste scherpte vereist. Het begon echter niet zo. Na twee minuten kwam Rekken op voorsprong. Na een communicatie fout achterin kwam een middenvelder van Rekken op randje zestien vrij in balbezit. Hij kon vrij uithalen en werkte zijn inzet in de lange hoek. Na vier minuten was het al weer gelijk. Nadat Ad Wolters een corner had opgezet werd deze weggewerkt, maar kwam Ad wederom in balbezit. Op de achterlijn speelde hij zijn directe tegenstander handig uit en ga een voorzet op Dirk Spieker die nog in de zestien stond. Dirk tikte deze bal binnen en hiermee was het 1-1. Na tien minuten kwam de rechtsbuiten van Rekken in balbezit. De voorzet viel bij de tweede paal over keeper Kevin Janssen heen. Na deze tien minuten was het vooral KSH dat de dienst uit maakte. Een schot van Juan Wolters werd ternauwernood langs de paal getikt, maar de grootste mogelijkheid was voor Luuk te Dorsthorst. Luuk had na een goede aanval vrije doortocht op de keeper. Waar hij wellicht nog een paar meter door kon lopen schoot hij vanaf randje zestien al strak in de hoeken. De keeper tikte deze bal net naast. De scheids meende hier een achterbal in te zien en zo werd KSH een corner door de neus geboord. Even later had er ook nog een penalty gegeven moeten worden na fel ingrijpen van de Rekkense achterhoede, maar hier werd ook iets anders gezien door de scheids. In de tweede helft ging KSH goed van start. Aan beide kanten vielen kansen te noteren, maar KSH was de bovenliggende partij. Goed tien minuten na rust kwam Rekken vanuit het niets op 3-1. Een corner werd een paar meter voor de eerste paal geschampt door de spits en de bal viel bij de tweede paal binnen. Tien minuten later viel de aansluitingstreffer. Een schot van Luuk te Dorsthorst werd geblokt en Ad Wolters was er al de kippen bij om de rebound in te tikken. KSH bleef drukken en de gelijkmaker hing in de lucht. De pot werd iets grimmiger en met een scheids die veel door liet gaan en het harde spel van Rekken hingen er kaarten in de lucht. Na een vlug opgezette vrije trap werd Juan Wolters schandalig neergeschopt. U herrinert zich Nigel de Jong op het WK tegen Alonso. De Rekkense centrale verdediger deed een aardige reconstructie. Alonso kwam er destijds zonder kleerscheuren vanaf. Juan's wedstrijdshirt werd wel opengescheurd. De scheids zag hier slecht geel in. Juan ging er even later dan ook af, later bleek hij gekneusde ribben te hebben. KSH bleef hierna door drukken, maar gaf zodoende ook veel ruimte weg. In een van de vele counters van Rekken kwam de middenvelder vrij en kon hij Kevin Janssen verschalken. Hiermee was het geloof bij KSH ook weg. In de laatste minuut werd de 5-2 ook nog zeer gemakkelijk weggegeven. Al met al een geflatteerde uitslag van een wedstrijd waarin twee ploegen niet veel onderdeden voor mekaar, maar waarin Rekken volwassener speelde, scherper en effectiever was. Zo staat KSH na seizoenshelft op plek 10 met zestien punten. Gezien de doelstelling geen verkeerd resultaat, maar gezien de wedstrijd heeft KSH het de afgelopen wedstrijden toch een paar keer laten liggen. 24 Januari is weer de eerste wedstrijd thuis tegen KSV. Vrijdagavond vindt bij KSH de afsluiting van de eerste seizoenshelft plaats met het Oliebollentoernooi dat tussen half 8 / 8 uur zal beginnen.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (1-1), Ad Wolters, (3-2)