Wedstrijdverslag Dinxperlo – KSH 2-2 (2-2)

Op de laatste wedstrijddag van November speelde KSH afgelopen zondag tegen koploper Dinxperlo. Het was een regenachtige, search grauw grijze zondag en er stond veel wind. Het veld lag er in Dinxperlo verder goed bij. Dinxperlo was tot heden ongeslagen en had slechts twee wedstrijden gelijk gespeeld. Er werd dan ook een zware wedstrijd verwacht. KSH begon iets anders dan normaal. Na de blessure van Dave Sasse heeft Jaap Spieker centraal achterin zijn plek opgeëist. Trainer Marco Engelberts koos er dan ook voor om Dave Sasse naar het middenveld door te schuiven waarmee Davey Wopereis naar linkshalf ging, Dave Sasse centraal op het middenveld speelde en Stan te Brake op rechtshalf. Hiermee was het de bedoeling om het technische sterke middenveld te ontregelen. KSH speelde overigens vandaag in het nieuwe rode uittenue. Na het fluitje van de scheids was het een hectisch eerste kwartiertje. In de eerste minuut kreeg spits Dirk Spieker de bal op rechtsbuiten. Hij passeerde zijn directe tegenstander en gaf een voorzet richting de tweede paal waar Luuk te Dorsthorst stond. Luuk kopte de bal terug en de inkomende Davey Wopereis kon deze bal binnen tikken. 0-1. Na 3 minuten kon de thuisploeg de gelijkmaker al weer aantekenen. Een bal op de linkerflank van Dinxperlo werd verkeerd ingeschat waardoor de linksbuiten er van door kon. Zijn voorzet was vervolgens niet geweldig, maar werd door de verdediging niet goed weggewerkt waardoor de spits van Dinxperlo kon terugleggen en de middenvelder kon uithalen. Binnen tien minuten kwam KSH weer aan de leiding. Een vrije trap werd vanaf rechts ingedraaid door Davey. Deze vrije trap werd slecht weggewerkt door de Dinxperlose achterhoede en Dirk Spieker kon hiervan profiteren en de bal binnenwerken, waarmee het 1-2 werd voor KSH. Even later kreeg KSH de 2-2 al weer om de oren. Vanuit een achterbal werd de bal moeilijk teruggespeeld op Daan Kodde. Daan had moeite met het controleren hiervan en moest hem net iets te lang controleren zodat de inkomende spits zijn uithaal kon blokken. De bal kwam voor de voeten van de rechtsbuiten en vanuit een vrij lastige hoek wist de rechtsbuiten het leer in de lange hoek te plaatsen. Na dit eerste kwartier ging de spreekwoordelijke storm iets liggen, maar kregen beide ploegen geweldige mogelijkheden om de stand uit te breiden. Daan Kodde moest zich tot twee maal toe uiterst strekken op schoten van de grensduitsers. Aan de andere kant ging een kopbal van Dirk Spieker maar net voorlangs, werd een schot van Stan te Brake goed gepareerd door de Dinxperlose doelman en moest diezelfde doelman zich ook tot het uiterste strekken om een boogbal van Luuk Rietberg over te tikken. In de tweede helft ging het ook redelijk gelijk op. Het veldspel van Dinxperlo was wat beter, maar fysiek werd Dinxperlo op het middenveld en achterin flink afgetroefd. KSH speelde het spel hard, maar juist Dinxperlo werd voor het meermaals protesteren met twee gele prenten beloond. De grootste kans was in de tweede helft voor Dave Sasse. Hij kwam een teenlengte te kort bij een indraaiende vrije bal van Luuk te Dorsthorst om de bal in het net te prikken, waarna de keeper van de groenhemden kon redden. Ook Dinxperlo kreeg haar kansjes, maar de tweede helft was toch vooral een wedstrijd van duels uitvechten. Dit ging KSH beter af. In de slotminuut was het nog even hectisch. Een situatie in de zestien werd verkeerd beoordeeld en vanuit het niets kwam de scheids een cornerbal weg. Deze werd gelukkig weggewerkt en hierna floot de scheids af met stipt negentig minuten op de klok. Volgende week is er de wedstrijd tegen DEO die nog bekend is van vorig jaar in 5C. Het is belangrijk om hier de punten te pakken om een gat te slaan met DEO die bij de onderste vier staat.

Doelpuntenmakers: Davey Wopereis (0-1), Dirk Spieker (1-2)