Wedstrijdverslag KSH – VVG’25 5-1 (2-0)

De derde wedstrijd in november werd door KSH afgelopen zondag tegen VVG’25 uit Gaanderen gespeeld. VVG ’25 stond op dat moment op vier punten en gezien de stand van de ranglijst was KSH aan haar stand verplicht hier de punten te pakken. Op deze winderige regenachtige had KSH het lastig om het spel te maken. De eerste helft speelde het tegen de wind in en kwam het maar moeilijk aan het voetballen toe. De eerste twintig minuten was het vooral VVG dat het spel probeerde te maken, healing maar echt gevaarlijke aanvallen kwamen er niet uit. Uiteindelijk bleven de aanvallen bij makkelijk te onderscheppen voorzetjes vanaf de flanken. Na een goede minuut of twintig kwam KSH aan het aanvallen toe en werd het stukken gevaarlijker. Na een half uur kwam het dan ook op voorsprong. Helmut Esseling gooide een lange bal op Dirk Spieker. De bal was net iets te hard, maar door de wind bleef deze hangen. De aanvoerder van VVG probeerde de bal terug te koppen op de Gaanderense keeper, maar Dirk kon met een sliding deze bal in het net werken. 1-0 voor KSH. KSH bleef aanvallen en richting het einde van de eerste helft belandde een aanval via Ad Wolters en Dirk Spieker bij Juan Wolters. De keeper stond te ver voor het doel en met een zachte boogbal van buiten de zestien werd de keeper prachtig verschalkt. Of dit daadwerkelijk de bedoeling was is natuurlijk de vraag. Juan claimde uiteraard dat hij de keeper te ver voor het doel zag staan en dat hij met veel gevoel de bal uiterst subtiel over de keeper heen bracht. Desalniettemin stond het vlak voor rust 2-0 voor de thuisploeg. Vlak voor rust kreeg VVG ook de eerste grote mogelijkheid via de linkerkant, maar de doelpoging ging voorlangs. Tot zo ver de eerste helft. KSH was nauwelijks uit de startblokken of het stond 3-0. Via de rechterkant kon Jordy Berentsen een strakke voorzet geven, waarop de inkomende Ad Wolters het leer met een strakke schuiver tegen het net kon werken. KSH bleef goede kansen krijgen en ondertussen had VVG al een centrale verdediger doorgeschoven om wat te forceren. Na een kwartier in de tweede helft was het dan ook helemaal klaar voor VVG. Na combinatiespel aan de linkerkant schoof centrale verdediger Jaap Spieker door naar het middenveld. Hij bracht vervolgens Henk Lamar aan de bal. Met een harde streep vanaf een meter of twintig bracht hij het leer in de rechterbovenhoek achter de keeper. Een lekker afscheidscadeautje aangezien Henk vanwege een vakantie pas na de winterstop weer aan zal sluiten. Gelukkig sluit hiervoor, per volgende week Job Wopereis weer bij de selectie aan. Na deze 4-0 werd KSH slordiger en kreeg VVG ruimte om er uit te komen. Hiermee kregen ze een aantal afstandsschoten  waardoor Daan Kodde ook moest optreden. Uiteindelijk leidde een scrimmage door eigen slordigheden dan ook tot de 4-1. Echter kwam KSH er weer een aantal keer gevaarlijk uit. Een diepe bal van achter uit kwam aan de rand van de zestien en op de achterlijn in de voeten van de sterk spelende Dirk Spieker. Davey Wopereis kwam onder hem en de ontvangen pass in de korte hoek achter de keeper brengen. Hiermee kwam de eindstand op het bord; 5-1. Jammerlijk was natuurlijk het tegendoelpunt, maar 5-1 is een klinkende overwinning. In de laatste drie wedstrijden 10 doelpunten voor, ééntje tegen en negen punten zijn prima statistieken voor een promovendus in de vierde klasse. Een ander leuk feitje is dat bij deze doelpunten in de laatste drie wedstrijden, zeven verschillende doelpuntenmakers te noteren vielen. Met het nieuws dat Marco Engelberts volgend jaar ook trainer blijft van KSH was een klein feestje op zijn plaats. Het bestuur, de spelers en de trainer zelf gaven allen aan tevreden te zijn over de samenwerking met de trainer uit Ruurlo en hiermee zal Marco Engelberts in 2016/2017 dus ook aan het roer staan van het Harreveldse eerste elftal. Volgende week zondag zal KSH weer aantreden voor de competitie. Hier zal mede-promovendus en koploper Dinxperlo worden bezocht.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (1-0), Juan Wolters (2-0), Ad Wolters (3-0), Henk Lamar (4-0), Davey Wopereis (5-1)