Wedstrijdverslag MEC – KSH 0-3 (0-0)

Afgelopen zondag speelde KSH de uitwedstrijd tegen MEC, discount ask uit Miste en Corle. Deze ploeg staat in Harreveld de afgelopen jaren bekend als een solide ploeg met een gevaarlijke voorhoede. Afgelopen jaar eindigden zij op de 5e plaats in 4C, ask dus er werd een zware wedstrijd verwacht. Op het zwaar te bespelen veld had KSH vanaf het begin eigenlijk de touwtjes in handen. MEC werd vroeg onder druk gezet, waarmee ze constant gedwongen werden de lange bal te spelen, wat weer resulteerde in veel balverlies voor MEC. KSH kon in de eerste helft uit dit overwicht een aantal gevaarlijke kansen noteren. Een schot van Juan Wolters vanaf de rechterkant kon ternauwernood worden overgetikt door de doelman uit Miste of Corle. Even later kwam de bal, uit een kopduel van Dirk Spieker en zijn directe tegenstander, op de borst van Davey Wopereis. Hij kon deze bal eenmaal laten stuiteren en vervolgens volleerde hij deze bal op het doel van MEC. De volley suisde richting de kruising, maar spatte jammerlijk uiteen op de lat. Naar hij einde van de eerste helft werd KSH onzorgvuldiger in balbezit. Een aantal keer moest er achterin aan de noodrem getrokken worden, waaronder door Jaap Spieker die dit moest bekopen met een gele kaart, waardoor MEC een aantal vrije trappen kreeg op gevaarlijke posities. Al deze pogingen gingen echter naast, over, of in de handen van keeper Daan Kodde. In de rust werd Jordy Berentsen gewisseld voor Henk Lamar. Ad Wolters, die op rechtshalf begon, schoof door naar rechtsbuiten. In het tweede bedrijf begon KSH weer fel. Er werd flink druk naar voren gezet en het duurde niet lang voordat de openingstreffer viel. In de 51e minuut werd een schot van Davey Wopereis geblokt door de keeper. Ad Wolters kwam inglijden op deze rebound en schoof het leer onder de doelman door. In de 56e minuut viel de tweede treffer van de middag. Een afgeslagen bal kwam op 20 meter van goal voor de voeten van Luuk te Dorsthorst. Met een strak schot in de rechterhoek liet hij het net bollen. Goed tien minuten na rust had KSH nu dus een comfortabele voorsprong te pakken. Hierna duurde het ook niet meer lang voordat MEC met vier aanvallers ging spelen. Doordat MEC nu wel moest komen werden de ruimtes tussen de verdediging en de aanval nu groter. MEC probeerde wat te forceren maar kon niet door de sterk spelende verdediging van KSH heenkomen die vandaag bestond uit Luuk Rietberg, Dennis van Bronckhorst, Jaap Spieker en Helmut Esseling. Het spel werd harder in het verloop van de tweede helft. Een MEC speler moest naar de kant voor een stelpende wond aan zijn hoofd en Henk Lamar kreeg een gele prent na een klein opstootje op het middenveld. Ondanks het forceren van MEC kreeg KSH de betere kansen op een extra treffer. Het duurde echter tot ver in blessuretijd voordat de eindstand op het scorebord terecht kwam. Een cornerbal werd afgeslagen en Henk Lamar was er als de kippen bij om de bal met een boogballetje, met zijn rug naar het doel, achter de keeper te werken. 0-3 was de eindstand en gezien het povere spel vorige week tegen Vosseveld was dit een welkome, klinkende overwinning tegen de ploeg die vorige jaar toch behoorde tot de subtop van 5C. Volgende week is er de thuiswedstrijd tegen VVG ´25 uit Gaanderen, dat momenteel huishoudt op de 12e stek van 4C.

Doelpuntenmakers: Ad Wolters (0-1), Luuk te Dorsthorst (0-2), Henk Lamar (0-3)