VV Doetinchem - KSH 2-1 (1-0)

Op de derde zondag van Oktober trad KSH aan tegen de VV van Doetinchem. Dit was de tweede wedstrijd tegen een voormalig derde klasser. Gezien de moeite die men had tegen Reunie, werd er ook tegen Doetinchem een zware pot verwacht. Niets bleek echter minder waar. Vooral in de eerste helft had KSH het beste van het spel en vooral via de flanken werd er een hoop gevaar gecreëerd. Zoals het in de laatste weken echter het probleem is, had KSH het lastig om deze doelpunten om te zetten in klinkende cijfers op het scorebord. Geheel tegen de verhouding in kwam Doetinchem dan ook op voorsprong. Net buiten de zestien meter kreeg Doetinchem een vrije trap. Het muurtje werd opgesteld maar net op het moment dat er werd geschoten stapte het muurtje uit elkaar waardoor er een gat in de muur kwam. De vrije trap werd er doorheen geschoten en keeper Daan Kodde was hierbij kansloos. Vanwege deze onnodige fout stond KSH 0-1 achter. Zelf kreeg het grote mogelijkheden via Jordy Berentsen en Dirk Spieker. Jordy werd na een lange pass van Davey Wopereis alleen voor de keeper gezet. Waar hij wellicht zelf had moeten schieten koos hij voor het afspelen op de inkomende Dirk Spieker. De pass belandde niet bij Dirk maar in de voeten van de tegenstander waarmee deze kans verspeeld was. Dirk Spieker werd na een splijtende steekpass vanuit het middenveld ook alleen voor de keeper gezet zijn schot kwam echter tegen het lichaam aan van de Doetinchemse doelman. Ook moest diezelfde doelverdediger redding brengen op gevaarlijke schoten van Davey Wopereis, Ad Wolters en Luuk te Dorsthorst Met rust leek het, gezien het spelbeeld, haast onmogelijk dat KSH achter stond. Doetinchem had op eigen veld weinig te vertellen. Tweede helft werd de wedstrijd meer gelijk opgaand. KSH moest naar voren drukken waardoor Doetinchem meer ruimte kreeg om er uit te komen. Kort na rust werd het al weer 0-2. Nadat een makkelijk gegeven vrije trap werd doorgekopt door de kleine spits van de blauwhemden. Beide ploegen kregen in het vervolg grote kansen om de score uit te bouwen. De grootste mogelijkheid was voor Henk Lamar nadat een voorzet vanaf de rechterkant van Dirk Spieker voor zijn voeten kwam. Op het moment van spelen struikelde hij echter waarmee deze kans ook verloren ging. KSH bleef drukken en creëerde veel gevaar, maar werd ook veel teruggevlagd doordat de verdediging van Doetinchem veel anticpieerde op buitenspelval. Een vijf minuten voor het einde van de wedstrijd werd dan toch de aansluiting gevonden. Centraal op het middenveld werd Davey Wopereis ingespeeld. Hij zag Dirk Spieker vertrekken en gaf aan Dirk mee. Dirk werkte het leer langs de keeper. De laatste vijf minuten werden alle ballen naar voren gepeerd in de hoop nog iets te creëren. In de 'dying seconds' kreeg KSH nog een vrije trap die door Job Wopereis werd opgezet. Ook keeper Daan Kodde ging mee de zestien. De voorzet viel midden in een grote opeenhoping van Harreveldse en Doetinchemse spelers. Een Doetinchems been gaf hier redding op de punten voor de Doetinchemmers. Hiermee werd de zevende wedstrijd van dit seizoen verloren gegaan. Desondanks kon KSH gezien het vertoonde spel met opgeheven hoofd vertrekken. Als de inzet en het spel kan worden doorgetrokken naar de komende wedstrijden kunnen de punten nooit ver weg blijven.

Doelpuntenmakers: Dirk Spieker (2-1)