Wedstrijdverslag Terborg - KSH: 1-2 (1-1)

KSH mistte voorafgaand aan de wedstrijd tegen Terborg een aantal vaste krachten. Dirk Spieker, rx Luuk Rietberg en Juan Wolters konden allen niet starten aan de wedstrijd. Luuk te Dorsthorst schoof zodoende naar de positie naar de spitspositie, Ad Wolters speelde op rechtsbuiten en de plek van Luuk Rietberg werd overgenomen door Stan te Brake. Op de bank zaten Jordy Berentsen, Joost Kolkman en van het tweede nam Maikel Sasse plaats op de bank. De eerste helft was behoorlijk rommelig. Terborg hield de ruimtes heel kort tussen de aanval en verdediging, waardoor KSH maar weinig ruimte kreeg om er voetballend uit te komen. Daardoor werd veelal een lange bal gegeven om de eigen buitenspelers te bereiken. Dit zal voor de neutrale toeschouwer niet erg aantrekkelijk zijn geweest om te zien en het kwam neer op veel duels uitvechten. De eerste grote kans was voor Luuk te Dorsthorst die op links werd weggestuurd en probeerde keeper in de korte hoek te verschalken. De keeper pareerde zijn inzet wat resulteerde in een corner. Job Wopereis had niet veel later een gelijke actie waarbij de bal niet op doel kwam. In eigenlijk de enige echte mogelijkheid van Terborg in de eerste helft kreeg de linksbuiten Tim Wormskamp van Terborg in de spitspositie de bal, hij draaide vlug weg bij zijn directe tegenstander en met een geplaatst schot zette hij de thuisploeg op 1-0. Zo stond het halverwege de eerste helft 0-1 en ging KSH iets meer drukken. Dit resulteerde even later in een vrije trap voor KSH. Deze bal werd goed ingedraaid door Ad Wolters, maar zijn inzet belandde op de lat. Even later kreeg ook Davey Wopereis de kans op de 1-1. In de kluts kwam de bal in de vijf meter voor zijn voeten. Hij draaide weg en schoot, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Vlak voor rust was het dan toch raak. Henk Lamar ging een kopduel aan in de zestien van Terborg. De keeper sprong boven Henk uit en pakte de bal maar in het dalen liet hij de bal los. De Terborgse verdediging schreeuwde om een vrij trap, maar de scheids liet uiteraard doorspelen. Henk was zo attent om met een hakje de bal uiterst langzaam over de doellijn te laten rollen. Aangezien de gehele Terborgse verdediging nog druk was met de scheids kwam men te laat om de bal nog van de doellijn te halen. In de rust werd wederom aangekaart dat men zorgvuldig moest omgaan met de kansen. Er werd vrijwel niets weggeven, maar er werden voldoende kansen gecreëerd om op voorsprong te komen. De tweede helft ging verder waar het in de eerste helft was gestopt. KSH hanteerde veelal lange ballen, ook omdat de Terborgse verdediging veelal werd afgetroefd in de lucht. Het spel ging op en neer en er kwamen aan beide kanten kansjes, waarbij KSH de beste mogelijkheden kreeg. Al moest keeper Daan Kodde een aantal keren goed redding brengen op afstandsschoten. Terborg kwam er niet doorheen en begon hierop agressiever te voetballen. Aanvoerder Dennis van Bronckhorst viel dan ook geblesseerd uit en hiermee kwam Jordy Berentsen in het veld. Halverwege de tweede helft Job Wopereis op de zestien van Terborg de bal en hij wurmde zich tussen de twee centrale verdedigers door. Met een doffe knal bracht hij de bal tegen het net aan waarmee KSH op voorsprong kwam. Vervolgens ging KSH achteruit zakken en ging de wedstrijd zakelijk en lelijk uitvoetballen. Ad Wolters maakte plaats voor Maikel Sasse. Maikel kreeg nauwelijks nadat hij er in kwam een geweldige mogelijkheid. Op linkskwam hier er doorheen, maar op zijn schot bracht de keeper redding. Tien minuten voor tijd had Davey Wopereis de 3-1 op de schoen. Maikel Sasse kwam aan de bal en wachtte op de inkomende Davey Wopereis. Maikel gaf mee en Davey kwam ver de zestien in, de keeper lag vervolgens al op de grond. Het stiftje dat Davey gaf was te hard, waardoor de bal over ging. De 1-2 werd uiteindelijk goed verdedigd, en alle onderscheppingen werden naar voren geramd. Na een flinke blessuretijd floot de scheidsrechter af en konden de punten mee naar Harreveld. Er zal niet meer lang gepraat worden over deze wedstrijd al zijnde een pot met geweldig voetbal, maar uiteindelijk tellen de drie punten. Volgende week is er wederom een uitwedstrijd tegen ditmaal de voormalig derde klasser VV Reunie, dat momenteel huishoudt op de derde plek van 4C.

Doelpuntenmakers: Henk Lamar (1-1), Job Wopereis (1-2)